Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość phhhhhhhhhhhhi15

pyttttania z biologi - powtórka.... + czy nauczyciel może.... ?????

Polecane posty

Gość phhhhhhhhhhhhi15

czy to jest możliwe, czy nauczycielka biologii ma prawo zrobić sprawdzian z trzech lat gimnazjum i postawić oceny?? Bo nasza nie dość, ze robi nam juro normalny sprawdzian to jeszcze taki podsumowujący 3 letnią naukę.... powiedziała że nawet jeśli nie wystawi ocen, to to jak napiszemy ten sprawdzian weźmie pod uwagę gdy będzie wystawiać oceny... więc mi zależy..... ona się wkurzyła bo kiepsko napisaliśmy (znaczy się ja nawet dobrze) ale inni próbny z biologii....

Gość phhhhhhhhhhhhi15
Czy ona może jednak stawiać oceny za taki test???? Co może na nim być?? Bo nie mam książek z 1 i 2 gim tylko ćwiczeniówki więc ciężko jest sobie przypomnieć materiał, zagadnienia, choć troche się przygotować.... :( czy ktoś z was mógłby np. zadawać mi jakieś takie podstawowe pytania dotyczące biologi w zakresie gimnazjum???? Ja bym sobie materiału przypomniała troche, wiedziała co powtórzyć i wy tak samo mielibyście korzyści jakieś – przypomnienie sobie troche wiedzy.... Bardzo was proszę....

Gość phhhhhhhhhhhhi15
upppppp proszę o pomoc....... :(((((( :(

Gość dobraaa rada
niw idz jutro do skzoł :classic_cool:

dobrze że was gnębi :p na egzamin przypominasz sobie wszystko, to co tu za problem tylko biologię? sama przyjemność :) jeżeli porządnie prowadziłaś zeszyty przez trzy lata to nie powinno być problemu . Jaki dział był najtrudniejszy dla Ciebie?

Gość phhhhhhhhhhhhi15
genetyka.... nie mieliśmy zeszytów tylko ćwiczeniówki a w cwiczeniowkach nie ma definicji pojęć tylko ćwiczenia..... zresztą uczennicą byłam dobrą, 5 miałam i nadal mam ale z cwiczeniówką akurat miałam problemy bo pożyczałam innym a później nie miałam czasu nadrobić... człowiiek chce być dobry dla innych a tuu... :(, i teraz mam za swoje... już wiecej tak nie ebde robić ale zadajcie mi jakiekoliwek pytania na ktore waszym zdaniem powinien odpowiedź znać każdy gimnazjalista.... proszę....

na początek podstawowe pojęcia z genetyki, kilka krzyżówek zrób. później podstawowe pojęcia ekologiczne itd. się nie przejmuj :)

Gość phhhhhhhhhhhhi15
ale to jest chore, bo jak mam powtórzyć całą książkę w kilka dni?>???? z przecieków wiem, ze będzie o cukrach prostych, złożonych, o budowie drewna (?) z czego sie ono składa.... i tylko tyle wiem... ale w ćw. nawet słowem nie ma definicjii o cukrach, są tylko jakieś badziewne zdjęcia do podpisywania i takie same szczegółowe informacje w które ttrzeba sie wgłąbiać a ja nie mam aż tyle czasu.... ten tydzień - koniec półrocza mam zawalony... dlatego pisze tutaj żeby jeśli ktoś by mogł to mi zadał przykłądy pytan ktore powinien znac kazdy gimnazjalista............

Gość tu jest srednia wieku
a tak w ogole to od czego masz google? jak czegos nie wiesz to wpisujesz i juz masz definicje itp itd.

Gość to co zeszytow nie prowadzilas
moja droga jak teraz tak bardzo ci przeszkadzaja powtorki nie idz do liceum bo tam to jest na porzadku dziennym ...