Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rosaleen

NIE JESTEM INKUBATOREM!!, czyli o prawie do aborcji raz jeszcze!

Polecane posty

Gość ona21111
Ja tez jestem za prawem do decydowania o sobie, czyli za legalizacja aborcji

Gość Atrakcyjny Kazimierz.
jak CI ciąża nie odpowiada to nie uprawiaj seksu :D

Jak widzę takie topiki to też jestem za dwie kretynki było by mniej , hej !

Gość ona21111
Nie rozumiem czym się tak bulwersujecie. Ja nie wiem czy bym byla zdolna do czegos takiego jak aborcja ale jesli jakas kobieta jest pewna tego ito co mnie to obchodzi, niech każdy żyje swoim życiem

Właśnie o to chodzi. Prawo do aborcji nie zmusza kobiet do poddawania się zabiegowi, tylko daje szansę kobietom, które uważają, że nie mają innego wyjścia.

Dlaczego się bulwersujemy ? bo jest to przejaw skrajnej głupoty. Dzieci biorą się wiadomo skąd. Są różne metody zapobiegania ciąży. A jeśli dziecko ma urodzić się bardzo chore ? sam nie wiem może nie ratować za wszelką cenę bo co to za życie pod kloszem w szpitalu pod aparaturą i z brakiem świadomości ? nie mnie o tym decydować, ale trochę myślenia nikomu nie zaszkodziło również w przypadku seksu.

Gość ona21111
ale nie ma stu procentowej metody antykoncepcyjnej

kaziu nie kazda antykoncepcja daje 100% pewnosci.... ok moze szklanka wody..🖐️ ale powiedz mi dlaczego kobbiety maja rezygnowac z seksu? nie mowie tutaj o 14 latkach...ale czasem ciaza jest niechciana nawet u kobiety dojrzałej...kobieta sie sama nie zapładnia moj drogi

Gość jak sie jakiś facet wypowie
to mu osobiście zaszyję odbyt

Gość w malzenstwie gwalty
sa czeste. Potem taka zona jest z 5mym dzieckiem i chce skakac z mostu. Rozejsc sie nie moze, bo co pocznie z 4ma.

zastanawiam się dlaczego główna zainteresowna-kobieta ma najmniej do powiedzenia w sprawie ciązy? to ona ma urodzić to dziecko.....

Rosaleen Moim zdaniem faceci nie powinni się wypowiadać na ten temat } Czyli wam wolno dyskryminować mężczyzn? Poza tym to jest logika idioty. Ale, po pierwsze nie wierzę że dwoje dorosłych osób mających świadomość tego czym jest seks i niechcących ciąży stworzą takie ryzyko by ona powstała.

Gość hej dziewczynyyyy
przecież my żyjemy w tak tolerancyjnym i wolnym kraju, że aż się rzygać chce:(((((( !!!!! ja nie rozumiem logiki ludzi, którzy uwielbiają się wtrącać w decyzje i życie innych... łatwo jest mówić: \"jakoś sobie poradzisz\" , \"będzie dobrze\" tylko, że CI ludzie kończą na mówieniu i krytykowaniu, zamiast pomóc, żeby rzeczywiście było łatwiej... Moja decyzja powinna być Moją, odpowiadamy za własne czyny... i tak jak odpowiadamy za to, że pozwalamy do zapłodnienia, tak mamy (a raczej powinnyśmy mieć) możliwość decydowania o tym co będzie dalej.... jestem za aborcja, to kobieta powinna decydować o tym czy się na to zdecyduje...

sama patologia w tym topiku :) a to ciąża po antykoncepcji a to gwałt w rodzinie :O

Gość hshghth
Ja jestem odmiennego zdania niz wy, ja jestem przeciw aborcji. Moim zdaniem powinno sie poprostu miec normalne zycie w ktorym nie bylaby potrzebna aborcja w zadnym przypadku. A wiec powinno sie znaleźć tego jedynego faceta z którym sie chce byc do konca zycia i tylko z nim współzyc.

kazimierz jestes osoba bardzo niedoczuona posiadajaca mala wiedze ktora opiera sie chyba na ulotkach po tabletkach antykoncepcyjnych albo prezerwatywach🖐️ przejdz sie do ginelkologa i zapytaj czy nie mial nigdy w swojej karierze zawodowej przypadku ciazy po antykoncepcjo🖐️ i nie staraj sie na sile zablysnac madroscia skoro jej nie posiadasz🖐️

ja również popieram prawo do aborcji, kazda kobieta powinna mieć prawo wyboru na co ma ochotę pzreznaczyć swój brzuch ... ale jak znam zycie zaraz wpadnie tu banda staraczek i oczekujacych i narąbią szumu

Gość w malzenstwie gwalty
Myrevin Myslisz, ze napalony nachlany facet jest myslacy? a ilu w Polsce chlejacych? Napalony i nie nachlany na ogól tez nie mysli, ew."jakos to bedzie"

kobieta zazwyczaj nie zachodzi w ciąże sama:) ale b. częstoto ona ma jako jedyna brać odpowiedzialność za to dziecko a gdzie do cholery jet TATUŚ??? Oczywiście nie mówię o tych które chcą dziecko urodzić, starają się o nie itd

jestem świadomą siebie i swoich praw kobietą .... ale też jestem świadoma tego ,że ŻADNE dziecko samo do życia się nie powoła , dlatego nigdy nie odmówiłabym mu prawa do życia , skoro dałam mu życie to powinnam być konsekwentna w działaniu -tak robi świadoma siebie kobieta ..... Wiem ,wiem ..... ale to tylko moje zdanie , skoro zwolenniczki aborcji mogą się wypowiadać to ja też :-P

Gość hej dziewczynyyyy
hshghth- życie niestety nie jest tak piękne...

nie wierzę że dwoje dorosłych osób mających świadomość tego czym jest seks i niechcących ciąży stworzą takie ryzyko by ona powstała - na jaki ty świecie żyjesz???

Gość sdadsas
Patrząc na te topiki na kafe to byłaby to jedna z najbardziej popularnych metod "antykoncepcji"....

Aha. A co do tego, że faceci nie powinni się na ten temat wypowidać, to może źle się wyraziłam. Mogą się wypowiadać, ale w ostatecznym rozrachunku to co mają do powiedzenia nie ma znaczenia moim skromnym zdaniem.

Gość dla mnie prawny zakaz aborcji
jest durny - przeciez jesli komus religia czy moralnosc tego nie pozwala, to i tak tego nie zrobi, a podobno jest 98% procent katolikow - wiec niby gdzie problem? 2% , w tym starcy, dzieci plci obojga, ludzie w wieku nie prokreacyjnym, no i kobiety , ktore i tak chca rodzic. Wszytko razem fikcja i zaklamanie.

ja uwazam ze panon kaczynskim wydaje się, że JEŚLI ZABRONIĄ w Polsce aborcji to jej nie będzie... ZOOOONKKK!!! booo ona była, jest i bedzie bo ma sie całkiem dobrze.... a w polsce jest wlasnie taki katolizym, i wiekszosc WIELKIIICH KATOLIKÓW urzędujacych tutaj na kafee i prawiących morały nam złym ludziom, sa zepsuci....i popelniaja wiele rzeczy rownie obrzydliwych, a los jest przerwotny i ktoz to wie czy oni sami kiedys aborcji nie dokonają.. ale z doswiadczenia wiem ze tacy prawi ludzie uwielbiaja pouczać innych a teraz do sedna....w polsce aborcja jest zabroniona, przez to zabiegi dokonywane sa nielegalnie, w tejamnicy, nieprofesjonalnie, byle tanio i szybko! to zagraza zyciu dziewczyn, to jest wdlug MNIE CHORE jezeli nasi politycy chcą zminimalizować aborcje to niech to robia w madrzejszy sposob

Gość dupajasiu
A ja chcem decydowac czym chce sie truc, a wolno sie truc tylko alkoholem i nikotyna ;) taka sama spiewka.....