Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nmhgyu

Co dajecie na kolkę swoim niemowlakom?

Polecane posty

Ja podawałam łacidofil - Żywe kultury bakterii i herbatkę z majeranku. Po 5 dniach nie było sladu po kolkach.

Gość nmhgyu
a ta z majeranku to jakiej firmy?

Własnej roboty. Szczyptę majeranku zaparz w pół szklanki wrzątku. Jak przestygnie odcedź i podawaj 1-2 razy dziennie.

Gość zmorka12345
a mi rumianek pomaga ale ogolnie to masakra cala noc nie spalam:(

Gość Klara Weritas
Nam pomogła gripe water woda koperkowa dodawałam troszkę do herbatki

Gość maniuchna
proponuje nie testowac espumisanów,koperkowych cudów, tylko wybrać się do pediatry, zapisze debridat i po kłopocie.

Gość przepraszam ale zbyt
upraszczacie i po kłopocie? gdyby kolki były takie proste... herbatki na trawienie, ciepłe okłady, masaże, infacol, debridat (pomógł jeden dzień) a potem znów jazdy; potem SabSimplex i ten wreszcie łagodził objawy ale nie niwelował niestety; ostre kolki mozna łagodzić ale niestety nie mozna ich zlikwidować :-( trzeba przeczekać) :-(

jeżeli dziecko ma kolki, to znaczy że powoduje je coś w Twojej diecie. Proponuję po pierwsze przejrzeć swój jadłospis i będziesz wiedziała, co wyeliminować - kolki wtedy ustępują. Dietę znajdziesz tu: http://porady-poloznej.pl/dieta-mamy-karmiacej-piersia/ Gdy już kolka wystąpi - podaje się herbatkę z koperku, herbatkę z anyżku lub herbatkę z kminku. Pomaga też masowanie brzuszka kolistymi ruchami wokół pępka lub dmuchanie na brzuszek ciepłym strumieniem powietrza z suszarki do włosów (sam warkot suszarki często uspokaja dziecko)

kolki spowodowane są pokarmem lub niedojrzałością jelit; w tym drugim przypadku niestety zmiana diety nie pomaga :-P

Gość upupupp
akurat diety to pilnuję a on nadal ma kolki i ulewa mu się często

no właśnie; rzeczywistość często przerasta książkowe porady; to przykre, ale takie kolki niestety trzeba "przeczekać" podejmując próby ulżenia w tym bólu; pocieszające dla ciebie może być to, ze zazwyczaj po 3 miesiącu mijają, ponieważ układ pokarmowy zdąży wykształcić się w pełni i przystosować do żywienia "ziemskiego" ;-) A na teraz proponuję jednak SabSimplex (dostępny w Niemczech); zawartość Simeticonu w tym preparacie jest zdecydowanie największa wśród dostępnych środków antykolkowych (jest ponoć jeszcze włoski środek, ale ja nie mam danych na jego temat)

Gość uppuppup