Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzewczyna_maja_1

Obraczki soczewkowane czym sie różnia od zwykłych?

Polecane posty

Gość dzewczyna_maja_1

kochani powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy obraczka soczewkowana a zwykla? My juz zamowilismy obraczki u jubilera i nic nam nie wspomnial o czyms takim jkak soczewkowanie , na czym wogole polega różnica?

nie wiem dokladnie o co chodzi ale znalazlam cos takiego ,,Wyboru profilu obrączek musimy dokonać spośród: płaskiego, wklęsłego, zaokrąglonego od zewnątrz i/lub wewnątrz, gładkiego i zdobionego. Najwygodniejsze w noszeniu są profile zaokrąglone od wewnątrz – zaokrąglenie ułatwia wsuwanie obrączki na palec – lub od zewnątrz – dzięki temu obrączka nie odciska się na sąsiednich palcach. Osobom, którym szczególnie zależy na wygodzie noszenia, polecamy obrączki o profilu soczewkowym, zaokrąglonym od wewnątrz i zewnątrz\"

Bez względu na wygląd zewnętrzny, coraz wazniejsze miejsce zajmują obrączki, które są półokrągłe od środka, tzw. wyoblone lub soczewkowe. Coraz więcej ludzi ma problem z wystającymi kostkami (sport, klawiatura komputera, sms-y) lub z tendencją do puchnięcia dłoni. Ten rodzaj wykończenia wnętrza obraczki w znaczny sposób ogranicza problem zdejmowania, zakładania, jak również daje ogromny komfort w noszeniu, szczególnie przy szerokich obrączkach.

Gość dzewczyna_maja_1
dzieki za odp No my w sumie bedziemy mieli szerokie obraczki, tzn ja 6,5mm a on 7mm moze przy odbiorze zapytam o te soczewkowanie , zapewne mozna to zrobic juz jak obraczki beda gotowe

Gość heeeeeeeeloooooooo
Soczewkowate nie będą was odparzać czy jakoś tak, zapytaj u złotnika.

Jezeli myslisz o takich to lepiej wybierz sie do tego zlotnika teraz bo nie wiem czy jak juz beda gotowe da sie cos zrobic... ja sie na tym kompletnie nie znam ale chyba lepiej zapytac wczesniej:)