Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

Kto ma tyłozgięcie macicy???!!!

Polecane posty

jestem w 11 tygodniu ciazy mam tylozgiecie macicy wiem ze duzo kobiet tak ma mam za soba juz jedna ciaze ;) mam do was pytanko w ktorym tygodniu ciazy macica wyprostowyje sie i rosnie w gore przy tylozgieciu???? moj lekarz powiedzial ze po 3 miesiacu c ;)

Gość ja mam tylozgiecie
ur juz 2 dizeci

do 12 tygodnia powinna byc wyprostowana ja w 14 mialam silnie tylozgieta i dostalam skierowanie do szpitala bo to zagrazalo ciazy w 16 mialam juz wyprostowana w 2 ciazy na badaniu usg w 12 tyg byla juz wyprostowana radze duzo lezec na brzuchu i chodzic na czworaka ;)

wiem wlasnie ze mam lezec na brzuchu ale ze mam chodzic na czworaka to niewiedzialam hehe

ja tez mam tyłozgięcie jestem w drugiej ciąży i w 6 tyg się dowiedziałam jak wylądowałam w szpitalu nikt mi nie mówił o leżeniu na brzuchu. lekarze stwierdzili że w badaniu gin wychodzi, że mam tyłozgięcie a w badaniu usg że jest ok i to lekarka przejrzała moja całą kartę i za każdym razem tak samo u mnie nikt szczególnie do tego nie przykłada uwagi, tylko mówiła że może częściej siusiu mi się chcieć. moja mam też ma tyłozgięcie, więc to u nas rodzinne.

Gość Judith28
A ja dzisiaj bylam u gin. na usg (8tc) i tez mi powiedzial, ze mam tylozgiecie ale sadzil, ze to normalne....

widze ze kazdy lekarz mowi co innego,ale przeciez to normalka ja staram sie spac na brzuchu ale czasem boje sie ze dzidzius sie udusi hehe;)

Ja mam bardzo poważne tyłozgięcie i jak widać w stopce mam też trójkę dzieci. Pierwsze słyszę o jakimś leżeniu na brzuchu czy chodzeniu na czworaka. Niby czemu ma to służyć? Jakoś to bez sensu dla mnie.

Gość kokosekkkkk
ja jestem w 3 ciązy i za każdym raezm słyszę ,że mam tyłozgięcie macicy. Dopiero teraz usłyszałam że mam leżeć na brzuchu i nawet niewiedzialam że jest to niebezpieczne:/ ....prawdę mówiąc, teraz już wiem dlaczego po porodach przez 3 miesiace nie umiałam siedzieć na tyłku :/

mama zosi to nie jest bez sesu to ma sluzyc temu zeby szyjka szybciej sie wyprostowala kazdy gin ci to powie! mi po szpitalu kazali takie cwiczenia wykonywac-wiec chyba wiedzieli co mowili ;) poza tym tylogiecie jest normalna rzecza, takze w ciazy, jezeli wyprostuje sie do 12 tygodnia to nie ma problemu! :) po 12 tyg jezeli szyjka jest nadal tylozgieta to jest to juz problem ja mam silne tylozgiecie i mialam wlasnie powazny z tym problem w 1 ciazy

*sensu ;) kokosek a to ze po poordzie nie moglas siedziec na tylku to raczej nie jest zasluga tylozgiecia ja po kazdym porodzie moglam niemal od razu siedziec na tylku a po drugim to juz wogole nie bylo najmniejszego problemu jezeli bylas cieta, szyta to normalne ze zaraz nie usiadzec na tylek z powodu szwow ;)

Evi, no wlaśnie chyba nie każdy, bo jakoś żaden mi tego do tej pory nie mówił, a u niejednego byłam. Ale nie upieram się przy swoim. W każdym razie ja w żadnej ciąży żadnych tego typu wygibasów nie robiłam :)