Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna1218

Trądzik jak z tym walczycie dziewczyny???

Polecane posty

Gość anna1218

Mam trądzik od 9 roku życia. Wiem że trzeba czasu aby to wyleczyć. Ale może macie jakieś sprawdzone leki. Trądzik to w naszej rodzinie to normalne. Mam cerę mieszaną. Będę bardzo wdzięczna za każdą radę :) Zostawiam swój e-mail piszcie. Z góry dziękuje.:)

Gość kup sobie suszony bratek
kup sobie suszony bratek i nim przemywaj twarz :)

Gość majta
kup sobie suszony bratek- ma rację

Gość cxvbxcb
krem bambino ochronny na dzień i benzacne na noc - 4 dni i mialam po pryszczach. Aha i jeszcze tonik ogórkowy z ziaji

Gość arletta_81
Wiem że to nie jest kosmetyk do walki z trądzikiem, ale kup sobie płyn micelarny np AA Cosmetics. Nie wiem ile masz lat, ale spróbuj, sama byłam zdziwiona jak on dobrze oczyszcza skórę i jest do tego taki delkatny. Nie wiem czy Ci pomoże, ale zyczę ci tego. Mi pomógł bo od kąd go urzywam nie mam pryszczy. Nie sćiąga jak te żele do twarzy, nie zapycha - tak jak mleczka do demakijażu. Spróbuj, bo naprawde warto. Kosztuje 11 zł w Rossmannie. Do tego kup sudokrem - taki dla dzieci w szaro-pomarańczowym opakowaniu - teraz jest małe opakowanie w promocji w Rossmanie ( kosztuje coś koło 12 -14 zł ) i smaruj nim punktowo na syfy - wysusza je bardzo ładnie. Bratek w herbatkach też pomaga. Kup też krem bambino dla dzieci do twarzy - on nie zapycha, jest delikatny. Może pomyśl o CeraNova - podobno pomaga, ale UWAGA - na początku podobno jest gorzej, bo wszystko wychodzi na wierzch! Pozdrawiam i życze sukcesów.

Gość do apteki niedługo lece
Ja już jestem w takim stadium,że mi cos wyskoczy od czasu do czasu... nie tak jak kiedyś... stany zapalne itp ale teraz to się lecze brevoxylem 4% zadowolona jestem-już mi się opakowanie kończy. Na zaskórniki bardzo dobry. Ogólnie to twarz myje mydłem antybekteryjnym. Na dzien nie używam raczej żadnych kremów... tylko pod oczami smaruje się nivea> Jak wychodze to jakiś fluid z under twenty;) choć jestem powyżej;) ale mi odpowiada... Latem(nawet już wiosną bo ciepło jest) jak mam opaloną skóre to nie używam żadnych podkładów itp bo to niszczy ...!! i tylko pogarsza stan cery!! PS. dziś ide do apteki po olejek z drzewa herbacianego... Ponoc aplikowany kropelkami na syfki --daje fajne efekty Jeszcze trochę i moje problemy z cerą w końcu bedą znikome:D

arletta a ten płyn mirecalny to mozna np z rana uzywac zamiast kremu...??? chyba można co??

Gość Kalabria
Dziewczyno, jeśli masz problemy z cerą to idź do dermatologa. To po pierwsze, bo wszystko zależy od stopnia nasilanie choroby. Jeśli objawy się nasilają i zaczynają pozostawać blizny to nie trać czasu. Jesli Twoje pryszczyki to tylko drobne wykwity polecam mydełko bambino, tonik rumiankowy i delikatny krem pielęgnacyjny. Ja używam Johnson&Johnson dla dzieci. Dwa razy w tygodniu acne derm i cera jest idealna. Dodam, że mam skórę mieszaną ze skłonnością do niedoskonałości,a le od kilku lat nie narzekam, własnie dzięki ograniczeniu chemii. Acha i zdrowej diecie :).

Gość anna1218
dziękuje za rady:) a powiecie na temat diety???

Gość anna1218
do do apteki niedługo lece-już miałam brewoxyl nie pomagał

Gość kombinatorka
ja stosuje taki domowy przepis : 1/2 łyżeczki kwasu borowego 1 łyżeczka azulanu i wszystko zalać wrzacą wodą. (oczywiscie to wszystko w butelke wielkości- u mnie na opakowaniu pisze 30g. to taka butelka po tym całym azulanie) przemywaj się tym 2 lub 3 razy dzienie skutecznośc gwarantowana a przede wszystkim tanio !! pozdrawiam

Gość kasienka132
nie wiem ile masz lat???? Najlepiej idź do ginekologa i poproś o tabletki antykoncepcyjne. Wszystkie hormony sie unormują i twarz jest jak u niemowlaka!!!!!!!!!!!! SPRAWDZONE

Gość kombinatorka
a i nie "jedz" piepszu, soli, i cukru itp.

z Tymi tabletkami to najlepiej badania pierw zrobić.. Ja brałam kiedyś diane35 co z tego jak po paru miechach miałam ładną cere? odstawiłam... to nie dość ,że mnie wysypało na czole... to do tego jeszcze na dekolcie i plecach zaczeły wyskakiwać... gdzie zawsze miałam gładziutkie.. Anna1218- Skoro Ci brevoxyl nie pomógł ;) to tu sprawdza się zasada,że na każdego działa co innego:)

Gość arletta_bratek
do apteki niedługo lece : płyn micelarny zastepuje mleczko i tonik - jest w sumie do oczyszczania skóry - więc raczej nie zamiast kremu. Ja stosuje płyn micelarny a potem krem bambino. Co do diane35 : jak się stosuje skóra jest jak u niemowlaka, ale po odstawieniu wraca , czasem jest gorzej niż było.... Pozdrawiam serdecznie aha naprawde polecam płyny micelarne ( są różne, droższe, tańsze... ) i krem sudokrem na syfki. Spróbujcie !

Witam wszystkich Może warto odnowić temat bardzo mi sie podobały rady arletty_81 warte spróbowania. A czy ktoś z was stosował Cerabit jest w postaci tabletek i żelu do mycia??? Prosze o opinie