Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze odpowiedzcie to wazne

JAK KARMIC NA SPACERZE , JAK SPUSZCZAC MLEKO, JAK JE ODGRZAC ITD MAM TYLE PYTAN

Polecane posty

Gość prosze odpowiedzcie to wazne

I NA ZADNE ODPOWIEDZI. dZIEWCZYNY CHODZI MI O KARMIENIE PIERSIĄ - co robic gdy jestem na spacerze a dziecko głodne? Tak najlepiej wyciągnąc piers i dac ale jak nie chce jej wyciągac albo nie ma ku temu warunkow np zima czy nie ma gdzie to czy moge spuśćic mleko w domu do butelki a przed wyjsciem podgrzac i wlozyc do termosu ? Jak je podgrzac do jakiej temp? A jak mleko odciągac czy moge kilka razy do tej samej butelki tak by np uzbierac ze 100 ml czy nie? I czy moge takie mleko zageszczac w pozniejszym terinie kaszką albo kleikiem czy nie ma potrzeby? Prosze odpowiedzcie. Na dzis mam termin pewni niedlugo urodzea na temat karmienia nie mam pojecia.

Z 3-miesięcznej praktyki karmienia wyłącznie piersią powiem Ci, że bywało dramatycznie. Kiedyś biegłam do domu z wózkiem, bo pozornie nakarmione dziecko nagle zaczeło głodne strasznie płakac, a zimą, jak mówisz piersi na dworze nie wyciągnę. Karmiłam już w przychodni czy centrach handlowych, jeśli nie ma pokoju dla matki z dzieckiem, to zawsze jest zaciszne i ustronne miejsce, gdzie można to zrobic. Poza tym niedługo wiosna i na spacerze pewnie też da się nakarmic. Butelki moje dziecko nie zna, dlatego w tej kwestii nie pomogę. Ponadto przypadków karmienia poza domem (oprócz oczywiscie wizyt u znajomych czy rodziny) zdarza sie może 1 na 20, na spacerze dziecko śpi nawet do 3 godzin i spokojnie po powrocie zostanie nakarmione. I najważniejsze to wychodzic z domu tuż po karmieniu.