Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajsis ajsis

bardzo wazne pytanie , prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ajsis ajsis

czy w okresie menopauzy , gdy odstawiłam tabletki hormonalne novofem , czy moga pojawic sie plamienia ?????? mam 45 lat

od jakiego czasu już nie miesiączkujesz? Jesli przeszłaś juz menopauzę to każde krwawienie jest wskazaniem do wylyżeczkowania jamy macicy i zbadania

Gość ajsis ajsis
miesiączki jeszcze mam ,a le bardzo nieregularne i o róznym nasileniu krwawienia , niektóre słabe , a niektóre wieksze , poszłam do pani dr , powtórzyłam badanie na poziom hormonów odpowiedzialnych za menopauze i dr kazała mi odstawic novofem, który przyjmowałam 5 m-cy , a teraz mam plamienia

Gość ajsis ajsis
nie przeszłam jeszcze menopauzy , jestem w trakcie jej trwania , co jakis czas powtarzam badania na poziom hormonów, niby jest dobrze , ale te plamienia poradzcie , jutro ide do dr , ale sie martwie ..

Dobrze by bylo zrobić usg i ocenić grubość endometriium. Jak jest pogrubione to myślę że lekarz może zlecić wylyżeczkowanie diagnostyczne, to może coś wyjaśni. Trudno powiedzieć czy plamienia to może skutek uboczny tabletek czy coś innego.

Gość ajsis ajsis
Wala Twist - dziekuje ci za odpowiedzi , usg mialam robione miesiąc temu , to doktor powiedziala ze jest wszystko ok... ale jutro chyba powtórze tez usg , bo jestem zaniepokojona eh kobita wiecznie ma problemy z tą d.upą