Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość per aspera ad astra

Zna kto JEZYK NIEMIECKI??????? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość per aspera ad astra

Gość czego

Gość per aspera ad astra
Chodzi o pare zdan opisujacych jakis wypadek drogowy. I jak i kiedy to sie stalo kto bral w nim udzial, i jak to wszystko sie skonczylo. moze byc w formie listu. bede bardzo wdzieczna:)

Gość czego
ty juz pisalas wczesniej o tym,nikt nie pomogl?:p Ja tez ze ciebie nie napisze,wysil sie,napisz pare zdan sama,to ci sprawdze. Poza tym przez tyle godzin to juz moglas dawno cos wymysliec sama.

Gość per aspera ad astra
No wiem. Tylko ze ja kompletnie nie znam tego jezyka, nawet podstaw. Wiec naprawde trudno cokolwiek wymyslic.

Gość per aspera ad astra
A mogby ktos mi to przetlumaczyc? Das Auto geriet auf der nassen Straße bei zu hoher Geschwindigkeit ins Schleudern Am Freitagabend ist ein 19-jähriger Pkw-Fahrer in Köln-Mülheim mit seinem Fahrzeug in eine Bushaltestelle geschleudert. Die Polizei teilte am Samstag mit, dass sechs Menschen zum Teil schwer verletzt wurden. Den Angaben zufolge war der junge Mann mit einem 17-jährigen Begleiter unterwegs. Laut Zeugenangaben soll er mit einer Geschwindigkeit von bis zu 90 Stundenkilometern gefahren sein. Das Auto des 19-jährigen geriet auf der nassen Straße ins Schleudern, drehte sich um die eigene Achse und rutschte über einen Gehweg rückwärts in ein Bushaltehäuschen. In dem Bushaltehäuschen befanden sich vier wartende Menschen im Alter von 36 bis 69 Jahren. Sie wurden bei dem Unfall verletzt und mussten im Krankenhaus behandelt werden. Zwei Personen wurden so schwer verletzt und mussten stationär behandelt werden. Der Fahrer und sein Beifahrer erlitten leichte Verletzungen.

Gość czego
To jak nie znasz nawet podstaw,to po co ci ten tekst?

Gość per aspera ad astra
Moze cos krotszego i prostszego?:D

Gość sluze pomoca......
Tu masz tlumaczenie, niestety moj polski nie jest juz taki dobry.... Mam nadzieje, ze jest ok. Samochod wpadla w poslizg na mokrej powierzchni przy wysokiej predkosci. W piatek wieczorem, 19-letni kierowca w Köln.Mülheim wjechal w przystanek autobusowy. Policja podala w sobote, ze 6 osob zostalo rannych. Wedlug zeznan osoba towarzyszaca kierowcy byl mlody 17-letni mezczyzna. Wedlug zeznach swiadkow kierowca mial jechac 90 km na godzine. Samochod 19-latka wpadl na mokrej powierzchni w poslizg, przewrocil sie w okol wlasnej osi i wpadl z poslizgiem tylem w budke przystanku autobusowego. W budce atuobusowej znajdowaly sie 4 czekajace osoby w wieku od 36 do 69 lat. Osoby te zostaly ranne i musialy zostac przewiezione na badania do szpitala. 2 osoby zostaly tak ciezko zranione, ze musialy zostac w szpitalu. Kierowca i pazazer poniesli lekkie obrazenia.