Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnamama

Rudy synek- czy to takie dziwne?

Polecane posty

Gość smutnamama

Hej dziewczyny jestem mamą małego rudzielca. Ma 4 miesiące i rude włoski , karnację jaśniuteńką i jest najsłodszy na świecie. Wkurza mnie gdy ktoś go zobaczy zaraz mówi: nic się nie martw na pewno włoski mu się jeszcze zmienią, włosy nie ważne dobrze że zdrowy itp. Ludzie nie reagują w ten sposób na inne kolory włosów. Czy rudzielec to aż taki odmieniec? Nawet teściowie "trzymają kciuki" żeby kolorek włosków się zmienił (wcześniej miał coś pod brąz)- szkoda gadać baby. Trochę mi z tego powodu smutno i tyle.

Gość kitusbajdus
coz zrobic------->>> puknij się w głowę!!!! Moja koleżanka z pracy ma rudego synka i jest śliczny i słodziutki. Smutnamama--->>> co za różnica jaki ktoś ma kolor włosów?

A co to za różnica jaki ma kolor włosów?? dla mnie osobiście żadna...no może gdyby były zielone to trochę bym się zdziwiła:) nie przejmuj się głupimi ludźmi-zawsze znajdzie się jakiś dureń który będzie się czepiał.

Gość ja od dzienstwa mam ruda
kolezanke ktora nie jest wredna ale ma badzo buja wyobraznie - przez co niegdy z nia sie nie nudzilam

do poprzedniczki: szkoda w ogóle komentować. do autorki: ciesz się dzieckiem a nie przejmuj głupimi ludźmi. Każde dziecko jest śliczne. I wiesz, dziwię ci się że się tym zamartwiasz. Szkoda czasu. Ja jestem tuż przed porodem i jedyne o czym marzę to to żeby było zdrowe. Może mieć "nawet" rude włosy:-)

Ania Shirley też miała bujną wyobraźnię ;), widać ten typ tak ma ;). Oczywiście żartuję. Twierdzenie, że osoby rude są wredne i fałszywe świadczy tylko o poziomie autora tych słów.

Gość alikkaa
Coś w tym jest ,że ten rudy kolor włosów może sie nie podobać. I jest to traktowane nawet jak jakieś kalectwo , co jest chore. Ale dziecko jest Twoje i jaki kolor włosów nieważny, ważne ,ze kochane i zdrowe

Gość eva eva 27
nie sluchaj tych pierdol. niestety zyjemy w kraju w ktorym wszystko co inne jest uwazane za gorsze - w tym rude wlosy, bo zadko spotykane. ja osobiscie uwielbiam rude wlosy. sama nawet probowalam sie farbowac ale nie bardzo mi pasowaly, bo mam popekane czerwone naczynka na polikach:-((( dwa lata mieszkalam w szkjocji, tam jest mnostwo rudzielcow i nikogo to nie dziwi. zreszta to tylko tu w polsce maja ludzie taka mentalnosc, ze wszystko ich dziwi... w szkole sredniej mialam nawet chlopaka o rudych wlosach. eeeeech, fajny byl ale rzucil mnie dla swojej bylej. nie zwracaj uwagi na ludzi o horyzontach rodem z XVw i ciesz sie synkiem.

Mi tam się podobają rude włoski, dzieci sa wtedy wyjątkowo słodkie. NIe umiem zrozumieć dlaczego ludzie się tym tak martwią, np. dziadkowie, jak mówisz. Ja się takimi dziećmi zawsze zachwycam, bo to wyjątkowy kolor włosów, rzadziej się zdarza i ma swój urok!

Gość normalnie az wstyd czytac
Normalnie wstyd czytac niektore komentarze...niektore kobiety sa tak ograniczone, ze niewiadomo czy sie smiac czy plakac...(wiecie o kim pisze) Przeciez kolor wlosow nie ma NAJMNIEJSZEGI znaczenia!! Co za durny kraj ta Polska z ta prymitywna mentalnoscia!! Ja wam powiem jedno, u mnie w liceum w mojej klasie byla dziewczyna, ktora miala piekne grube naturalne rude wlosy, zawsze nosila je rozpuszczone (dlugie do tylka) i KAZDY facet na nia lecial. Zawsze miala najprzystojeniejszych chlopakow, ktorzy mieli najwieksze branie - to jeden przyklad. Drugi przyklad - na studiach rok wyzej byl chlopak o rudych wlosach, na ktorego WSZYSTKIE dziewczyny lecialy, bez wyjkatku, lacznie z asystentkami paniami magister! Chlopak mial swietny styl, byl zadbany, dorabial sobie jako instruktor na silowni, wiec mial super sylwetke, do tego byl piekielnie inteligenty, mily, otwarty i towarzyski i KAZDA babke potrafil oczarowac (czyt. zbajerowac :) ), i co s tego, ze mial rude wlosy?? NIC! Bo i tak wszyscy go lubili i wszystkim bez wyjatku sie podobal!

Gość dajcie spokój
na pewno jest piękny, olewaj głupie gadanie

Gość normalnie az wstyd czytac
A dodam jeszcze, ze ja zawsze marzylam, zeby miec rude wlosy, az w koncu sobie zafarbowalam, mam i fajnie wygladam, bo mam brazowe oczy i swietnie mi pasuja :p W ogole co to za herezja, ze "rudy to wredy". Co za prymityw to wymysili??? Co ma piernik do wiatraka? Rudy, zielony, blondyn czy brunet moze byc tak samo wredy i zlosliwy i kolor wlosow ma sie guzik do tego.

Gość magda pe el
rude włoski są śliczne. Nie martw się, autorko. Ja spotkałam się z czymś jeszcze durniejszym i to jest dopiero obłęd. Na hasło "urodziła nam się dziewczynka" odpowiedź taka jak u ciebie, czyli "a, no wiesz, ważne, ze zdrowe' A jedna podsłuchana rozmowa "ależ ten Jasiek ma pecha, dwa razy próbował i dwa razy dziewucha" "a, no to niech już nie próbuje, bo mu się znowu NIE UDA"... :O Sama widzisz. Są ludzie i ludziska, nic się nie poradzi. Ja w wieku nastoletnim byłam zakochana w jednym takim rockowo śpiewającym rudziaczku :)

Gość mojamalami
fakt faktem, ale nawet istnieje taka przypowiesc ze jak Bog chcial naznaczyc ludzi wrednych to dal im inny kolor wlosow, diebelski, czyt. rudy.

Gość zastanawiająca się usilnie
Mój narzeczony jest rudy i jest najprzystojniejszy na świecie :) Twój synuś też jest na pewno śliczny, włosy jak włosy nie widzę w tym niczego nieładnego. Ludzie zazwyczaj kiedy widzą cos innego to krytykuja to ponieważ ida na masowość, najlepiej być takim samym jak wszyscy, śmieszne to... Ty się ciesz kobieto ze zdrowego i ślicznego dzieciątka :)

Gość A JA SŁYSZAŁEM

Gość A JA SŁYSZAŁEM ŻE
Pan Bóg stworzył rudego, żeby uważać na niego :p Aha i jeszcze że: Na 10 rudych, 11 przypada fałszywych:p Tak więc spotkała Cię ogromna tragedia:p:p:p

Gość pierwszy raz słyszę
Podaj z łaski swojej księgę i rozdział w Biblii. Zobaczymy tę przypowieść.

Jak ja bym chciała mieć rude dziecko...od zawsze sama chciałam być ruda...a mam kasztanowate z miedzianymi połyskami :/ Rude jest piękne! Za każdym razem się zachwycałam włosami mojej koleżanki, była typem piegusa i miała piękne włosy !!*.* szkoda ze farbneła się na czarno :P nie przejmuj się tym co mówią, Twój syn będzie oryginalny i zauważany przez innych, ale to tylko na korzyść :)

Gość moja kolezanka kiedys
nasmiewala sie z rudych dzieci, szczegolnie z takiej jednej rudej dziewczynki.(bylo to jak mialysmy po kilkanascie lat) ostatnio widzialam ja z synkiem, oczywiscie- jest rudy :)) zachwyca sie nim, tylo tak sie zastanawiam, jaka byla jej reakcja jak sie urodzil rudzielec;)

Gość ejejejeeee racji nie ma
rude nie znaczy wredne. syn bedzi taki jak go wychowasz a nie taki jak mowi przesad. wiec moze miec rude wlosy a charakter super i w przyszlosci bedzie lubiany i podziwiany. malo znanych ludzi ma rude wlosy??

Gość oj tam-ja mam
rudego narzeczonego-ciezko bylo mi zniesc na poczatku ten kolor wlosow-ale to zwyczajnie efekt utartego we mnie przez spoleczenstwo pogladu na temat rudych ludzi jak i faktu, ze rzadko z ruoscia do czynienia mialam a teraz....? a teraz to ja bardzo bardzo chce zeby nasze dziecko bylo rudziutkim chlopcem nie przejmuj sie gderaniem glupich ludzi...widzisz twoj synek ma rude wloski i z pewnoscia jest slicznym chlopczykiem a tym zyczliwym bog poskapil rozumu-i juz nikt o nich dobrze nie pomysli

Gość oj tam-ja mam
i wiesz co? powiedz tym zyczliwym ze skoro tak im ciezko patrzec na twojego synka to niech nie przychodza-bo zasadniczo tobie jest ciezko sluchac takich prostackich glupot

Daj spokój :) Po co przejmować się ograniczonymi ludźmi ? Jakie znaczenie ma kolor włosów - zresztą ja uwielbiam ten kolor :) Jak ktoś zacznie o tym kolorze - to powiedz ,że to Twoj wymarzony kolor .Głowa do góry :D Niestety dookoła pełno głupców i trzeba z tym żyć .Pozdrowienia dla Ciebie i słodkiego "rudaska " :)

boże kobiety jaki ciemnogród mało to kobiet farbuje się na rudo?bo co ,bo sobie chcą na złość zrobić?Nie-bo im się tak podoba do założycielki---.nie słuchaj durnych bab,założyłaś tan temat pewnie dlatego ,bo chciałaś usłyszeć jakieś miłe słowa ale tu na Kafe aż roi się od jadowitych pomarańczy,które wypowiadając swoje idiotyczne uwagi robią to na pomarańczowo.Nie ważne że dziecko ma rude włosy,ważne ,ze jest twoje,jedyne ,niepowtarzalne i najkochańsze!!!Jeżeli chodzi o kolor włosów to zdarza się ,że z czarnulki wyrasta rudzielec,a z rudzielca szatyn więc nic nie jest przesądzone. a do zyczliwych kolezanek z forum--->moze wymysla usg które pozwoli na ustalanie koloru włosów-jak bedzie rudy malec to bedziecie usuwać. pozdrawiam załozycielkę

a co to za problem z ty kolorem. zreszta po moim 7mc brataku wiem, ze kolor sie non stop zmienia, on juz mial od czarnych po blond, wiec te kretynskie komentarze sie skoncza. a ty sie nie przejmuj, wazne, ze synek zdrowy i, ze jest w ogole;)

Gość bo rudy to nie kolor
rudy to charakter .....