Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brrrrrr

jaka masc na blizny dla 9 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość brrrrrr

córeczka ma blizne we włosach nad czołem, naszczescie nie trzeba był ozszywac, dr załozył plastry sciagajace. mineły 2 tyg i czas zaczac smarowac jakas mascia na blizny. jaka polecacie (cena niegra roli) chodzi o cos sprawdzonego co pomoze.

Gość może spytaj lekarza
???

Gość moim zdaniem-nie
potrzebujesz żadnej maści, u tak małego dziecka skóra się zregeneruje i nie będzie śladu

Gość moim zdaniem-nie
ale jeśli się uprzesz, to kup Conractubex

Gość moim zdaniem-nie
*Contractubex

Gość moim zdaniem-nie
a jestem farmaceutką :-))

Gość cepan
tańszy a ten sam skład

Gość brrrrrr
byłem w aptece to baba mowi ze jest masa masi i ona nie wie ktora ok. dlatego zasiegam opinii na forum, bo rodzinny tez do doopy jak nie apap to antybiotyk kazdemu pacjetowi. p.s. blizna rozciecie,

Gość nkm../l/lmn
9 miesieczne dziecko juz nie jest niemowlakiem

Gość jsjajajaj cndd
A dlaczego piszesz kwietniowko 2008 nie pod swoim nickiem???????????

Gość Dermatix
super maść na blizny, tylko nie wiem czy u dzieci można stosować.

Gość jsjajajaj cndd
20:05 [zgłoś do usunięcia] denim ;(;(;( tosia wyladowala na pogotowiu. rozciela sobie luk brwiowy. rana nie jest strasznie gleboka, ale jest. zostanie blizna;( mam straszne wyrzuty sumienia. uwazalysmy na nia we trzy: mama, siostra i ja. i nie dopilnowalysmy. cala sie trzese i mam kutwa takie wyrzuty sumienia, ze sobie do konca zycia nie wybacze Denim-boisz sie pisac pod swoim nickiem????

Gość ogrowaty
Niemowlę – dziecko od urodzenia do końca pierwszego roku życia. Wyodrębnienie to w psychologii rozwojowej dokonywane ze względu na szczególną wagę rozwoju małego dziecka w tym okresie. Wyodrębnienie okresu niemowlęctwa jest ważne także z uwagi na mnogość i intensywność przemian zachodzących w organizmie dziecka w tym czasie. Pierwszy miesiąc życia dziecka jest okresem noworodkowym. Termin ten obejmuje okres od urodzenia (noworodek) do momentu kiedy potrafi ono samodzielnie utrzymać postawę pionową (pionizacja). Okres ten trwa około 12 miesięcy. W okresie tym następuje intensywny rozwój fizyczny, umysłowy oraz psychiczny. Niemowlę odżywiane jest naturalnym pokarmem matki (do 6. miesiąca życia). Według najnowszych standardów karmione powinno być na żądanie. Po 6. miesiącu wprowadzane są do karmienia niemowlęcia pokarmy obce, początkowo papki, następnie pokarmy stałe. Około 2. - 3. miesiąca niemowlę zaczyna wydawać pierwsze nieartykułowane dźwięki - jest to tzw. głużenie, a około 6 miesiąca zaczyna dźwięki te formułować bardziej świadomie (tzw. gaworzenie). Około 7 miesiąca pojawiają się zęby mleczne a w drugim miesiącu dziecko może unosić głowę do góry. W pierwszym okresie niemowlę przesypia większość dnia, przerywając sen jedynie na karmienie, stopniowo zmniejszając długość snu do 12. godzin w nocy i paru godzin w ciągu dnia. Opisany rozwój niemowlęcia jest pewną normą przeciętną, natomiast indywidualny rozwój zależy od wielu czynników, w tym genetycznych. Ostatnio uważa się, że okres niemowlęctwa ma decydujący wpływ na dalszy rozwój psychiczny w wieku dojrzałym. Zobacz też: noworodek Źródło Podręcznik do biologii dla gimnazjum Puls Życia 2, wyd. Nowa era.

Gość brrrrrr
tak tylko ta ma na pół czoła i jest dosc szroka.

U mojaj wnusi bardzo dobre efety przynoszą silikonowe plastry Sutricon kids, przeznaczone są do stosowania w leczeniu wszystkich rodzajów blizn a można je stosować u dzieci już od 6 miesiącą życia. Skutecznie poprawiają wygląd i elastyczność blizn. W celu dopasowania wielkości plastra do powierzchni blizny, możliwe jest jego docięcie w dowolny sposób. A poza tym są z efektem tatuażu z zabawnymi zwierzątkami, moja mała bardzo chętnie pozwala sobie taki plasterek nakleić :-)

Gość joyanna
a nie ma ograniczeń wiekowych przy stosowaniu tych plastrów? Mój syn własnie się nauczył wstawać przy meblach, raczkuje i wszędzie sie podnosi. Kilka dni temu uderzył u teściów w żeliwny stary grzejnik, rozciął sobie łuk brwiowy. Już wszysko się ładnie goi, ale nie chciałabym, żeby została mu blizna.

Gość bonnieee
z tego co wiem to raczej nie ma ograniczeń, dla maluchów są takie fajne te plastry z rysunkami, zawsze to większa zachęta żeby ich nie ściągać, kuzynki synek jak był mały to się poparzył i od tamtej pory naklejaja te plastry sutricon a on miał wtedy coś koło roczku

Gość Qqleczka
Dziewczyny, a gdzie można takie plasterki kupić? Pomogą na bliznę po szyciu?

Gość Karolina1978
Ja kupowałam normalnie w aptece, tam zapytaj na początek. A jak nie to na pewno zamówisz przez internet, to nie problem. Nie piszesz jaką bliznę masz na myśli, ale ja stosowałam te plastry po cc i bardzo dobrze sobie poradziły, więc po szyciu jak najbardziej. Jak masz jakieś pytania to śmiało, pomogę. :)

Gość joyanna
Dziękuję za polecenie, kupiłam i naklejamy, na szczęście synek ich nie ściąga, chyba wcale ich na skórze nie czuje. Jak myślicie ile taka kuracja moze potrwać? Obawiam się, że wiosną czy latem w upałach skóra może się pod tym pocić. Co myślicie?

Gość gość
Moja corka miala roczek ja distala ospe. Krostek nie bylo duzo. Po chorobie od razu smarownie cepanem, plastwrki i ktorych ktos wyrzej pisal. Niestety u nas nic sie nie sprawdziło blizny zostalyy malutkie wklesle kropki. Strasznie mnie to irytuje ale co zrobic.