Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LaVantil

Ile kawy pijecie dziennie???? Czy ja aby nie przesadzam zkawa???????????????????

Polecane posty

Gość LaVantil

wypijam 6-7 kubkow kawy :O czy to za duzo? w jaki sposob kawa szkodzi organizmowi?

Gość JEDNĄ filiżankę rano
po śniadaniu na deser

Gość ollinka135
nie pije kawy za duzo pijesz, wg mie jedna wypita przed południem/rano wystarczy

Hej Jestem w temacie, bo swego zcasu wypijałam dziennie 6 kaw. Ale takich prawdziwych, mocnych. Potem wypijałam 6 ale to było raczej mleko z kawą:o Od tygodnia rzuciłma ten "nałóg" gdyż jak twierdzę od wszytskiego można się uzależnić. Kawa wypłukuje z organizmu wszelkie mikroelementy- magnez, wapń. Jesli wypijasz aż tyle to nie wychodzi Ci to na zdrwoie:o

Gość lipo26
ja nie pije kawy bo nie lubię

Kiedyś sporo piłam, codziennie conajmniej jedną, dwie. Teraz mam niedobór wapnia i musze to to łykac :(

Gość ale mi się chce
kawa zakwasza organizm, a kwaśne środowisko sprzyja rozwijaniu się pasożytów i grzybów, poza tym wypłukuje magnez i odwadnia organizm. Grecy po filiżance kawy zjadają kawałek gorzkiej czekolady i wypijają szklankę wody.

Gość LaVantil
kurczee, to zle. Ale ja nie umie funkcjonowac bez kawy :O boli mnie glowa! rano wstaje boli mnie glowa, przestaje dopiero po wypiciu kawy. To naprawde jest nalog :O

ale mi się chce- masz arcję. Tyma bardziej, ze na zachodzie do każdej zamówionej kawy dają butelkę mineralnej (taką małą szklaną) dodatkowo. U nas oczywiście nie bo jesteśmy ciut zacofani:P

Też tak miałam :( Musisz sie odzwyczaic. Na poranny ból głowy polecam odrobinę porannej gimnastyki :)

Hej ja tez kiedys nie potrafilam funkcjonowac bez kawy pare dziennie musialo byc nie walczylam z tym az samo przeszlo i teraz nie moge pic bo mnie mdli odrazu :)

roznie to bywa z ta moja kawa, codziennie przynajmniej jedna pije ale rozpuszczalna z cykoria, zdaza sie ze wypije 4 kawy w ciagu dnia

Gość ale mi się chce
zmniejszaj stopniowo ilość kubków. potem pij coraz słabsze. no i nie obejdzie się bez silnej woli. ja sobie wmówiłam, że od kawy robią się zmarszczki i mnie odpycha. czasem wypiję, ale bez przesady.

Gość kawoszkaka
Pije 2 razy dziennie i to jeszcze ta nie drazniaca zoładek czyli delikatna Astre.

Gość ja pije jedna na snadanie D
ale za to moj chlop potrafi z 7-8 jeszcze 5 min przed snem tez potrafi wydondolic :O i chrapac cala noc :D

Gość polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pije jedna, góra 2 dziennie, 6-7 to szok!! na pewno szkodzi

Gość Twoje10minut_pl
Siedem kaw?? Czy to zdrowe? Ja ograniczam się do dwóch dziennie. Pierwszą kawę wypijam rano do śniadania. Nigdy na czczo! Druga kawa to taki dodatek do miłego popołudnia z kawałkiem ciasta. Może czas zmienić kawę na yerba mate?