Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ekolożka1987

Protest Greenpiece - przeciwko ludziom palacym weglem i mialem

Polecane posty

Gość Ekolożka1987

Jak tak mozna? Jest to najbardziej nieekologiczne ogrzewanie. Dlaczego wszyscy musimy wdychac smrod, gdyz paru najczesciej slabowyksztalconych ludzi chce miec w domu cieplo. To wielcy egosci. Naszczescie juz niedlugo wywoz popiolu bedzie tak drogi, ze stanie sie to nieoplacalne.

Gość Ekolożka1987
sama mam ogrzewanie elektryczne które co prawda zużywa prąd z elektrowni węglowych, ale ja sama nie czuję się winna. winny jest system:classic_cool:

Gość Śmieci do pieca
Ja w domu segreguję śmieci na te co wkładam do kubła przed domkiem i na resztę, która sie spali. Mam piec wszystkopalny i do niego wkładam plastiki, opakowania, papier. Jedynie baterie, metal i jakieś inne rzeczy lądują w koszu żeby nie zabrakło w nim miejsca. I nie mówcie, że tak nie robicie. W okolicach Warszawy wywóz śmieci kosztuje 100zł miesięcznie za kubeł, a gdybym chciał wywalać wszystko to bym potrzebował 3 kubłów za 300zł na miesiąc. Spalając przy okazji jest ciepło w domu. A wy myślicie, że co, że przyjazd śmieciarki nie truje? Jej spalanie, produkcja paliwa czy wyprodukowanie nowej? A asfalt na drogach to co? Suma Sumarum prościej spalić, bo ten złudny recycling pożera więcej prądu i więcej truje niż zwykłe spalenie.

Ekolożka1987 ty debilko!Ja ogrzewam mieszkanie weglem i nie jestem wcale slabowyksztalcona!Wypraszam sobie takie epitety wzgledem mnie! No!

Gość Tak-to prawdaniestety
sluchaj no -ty-eko cos tam.Najpierw postaraj sie o to,zeby to zlodziejskie panstwo nie lupilo ludzi z tytulu korzystania z czegos co sie zwie pradem.Poki co-zyjemy w zlodziejskim panstwie,lupiacym obywateli.Ja mam ogrzewanie elektryczne i jestem od lat lupiony.Nie dosc ze place za prad,ktorego zuzywam duzo z tytulu ogrzewania mieszkania,to jeszcze jestem lupiony tzw.oplatami przesylowymi.Te oplaty to czyste zlodziejstwo w krystalicznej formie,zalegalizowane przez tzw.panstwo.Im wiecej zuzyje pradu-tym jestem bardziej lupiony tzw.oplatami przesylowymi.To tak za kare.Zamiast miec ulgi,jako dobry klient,kupujacy duzo pradu-jestem "w nagrode" lupiony przez bande zlodzieji komuchow,ktorzy podzielili miedzy siebie dawna energetyke na spolki.

tak! masz racje. dlatego ja pale starymi butami i ubraniami, butelkami, papierami i gazetami :D:D:D:D:D:D moze i opony dorzuce qrwa. moze wegiel i jest nieekologiczny, ale zapewniam cie ze ten smród \"który musimy wszyscy wdychac gdyz paru najczesciej slabowyksztalconych ludzi chce miec w domu cieplo\" jest własnie z takich spalanych smieci. a dlaczego ? bo w pl jest wielu biednych ludzi, których nie stac nawet na wiegiel i albo ida krasc drewno do lasu, albo spalaja smieci . sad but true. wiec skoro greenpiece sie tak oburza to niech zobi jakas zrzutke na ogrzewanie dla takich osób. ps zeby nie było-to pierwsze zdanie to ironia, nie wiem czy wykształcona ekolozka to zrozumiała :D