Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dggsdgd

czy jesli mam zajecie zus na pensji to z pit mi zabiora kase

Polecane posty

Gość dggsdgd

jak sie rozlicze bo amm tysiac odliczen

Gość usun je
moga to zrobic, niestety:O

Gość dggsdgd
kurde bo nie wiem kasa by sie przydala jak to obejsc

moment... masz zajęcie zusu na pensji?? czyli kiedyś pracowała/łes na dział gosp. Zobacz pismo od komornika, jeśli masz zajęcie tylko pensji to rozliczając się z US dostaniesz zwrot podatku, bo urzad nic nie wie. Jesli natomiast komornik wysłał pismo do wiadomości US to niestety zwrot pójdzie na zaległości Zusu... To przestroga dla ludzi ... podatku tak szybko się nie dolicza, ale Zus trzeba płacić co miesiąc bo maja automatyczną rejestracje składek i szybko sie dopatrzą braku jej. A potem wstyd ... Jak nie płacicie ZuSu lub macie zalgłości pojedzcie do oddziału i poproscie o rozłożenie zaległości na raty. Do tego sporo firm widząc zajęcie u pracownika po prostu go zwalnia bo przestaje być wiarygodny - przykra sprawa bo róznie w zyciu bywa. Pozdrawiam

Gość usun je
nie wiem czy istnieje jakis sposob. jesli zajecie powstalo nie tak dawno, to jest szansa, ze w tym roku Cie ominie ta "przyjemnosc". tak od razu sie nie rzucaja z lapami na kase zwlaszcza, kiedy sciagaja z pensji. no chyba ze nic nie placisz