Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nenufarr

Trzeci migdał- usuwać pod narkozą, czy nie????- debata

Polecane posty

Gość nenufarr

Moja córeczka ma na marzec zarezerwowany termin na zabieg usunięcia trzeciego migdała. Zabieg ma być robiony pod narkozą. Powiem szczerze, ze jak o tym myślę, to mam ciarki na plecach, bardzo sie boję i najchętniej bym jej wcale nie dała na ten zabieg. Mała cierpi na bezdech w nocy, oddycha cały czas buzią i wiem, ze ten zabieg bardzo by jej pomógł, ale ten strach mnie paralizuje. Nie wiem, jak ja to przeżyję. Czy sa tu matki, których dzieci miały narkozę? Pomóżcie mi podjać decyzję:(

Gość zuzred
Witaj, moja córeczka miała usuwany ząbek pod narkozą, miała wtedy 2 latka. Zabieg udał się. Ale doskonale Cię rozumiem - ja też miałam wiele rozterek przed narkozą

Gość nenufarr
witaj! A długo ją wybudzali po narkozie? Dla mnie świadomosc, ze ona będzie tam taka bezwładna jest przerażajaca...

Gość zuzred
Samo zasypianie i wybudzanie trwało bardzo krótko - kilka minut Pomyśl sobie, że to będzie taka krótka drzemka Wiem, że łatwo mi pisać bo jestem już po ale na pewno będzie dobrze

Gość zuzred
Synek mojej koleżanki miał w styczniu usuwany trzeci migdał - wszystko przebiegło pomyślnie

Gość zuzred
Ile lat ma Twoja córeczka?

Gość nenufarr
wiem, ze to konieczne dla jej dobra, staram się o tym nie myślec, tłumacze sobie, ze takie zabiegi robią codziennie i to dobrzy lekarze, ale wiem, ze gdy nadejdzie ten dzień, chyba oszaleję przez te 1,5 godziny

Gość nenufarr
niedługo 5

Gość zuzred
Moja córeczka ma teraz 4 latka i też ma problem z trzecim migdałem - strasznie chrapie i śpi z otwartą buzię więc niewykluczone że znowu czeka nas zabieg pod narkozą

Gość nenufarr
no u mojej własnie się od tego zaczęło, odkąd poszła do przedszkola- chrapanie, spanie z otwartą buzią, potem doszło zatrzymywanie się oddechu w nocy. Początkowo do usuniecia miały być wszystkie migdały, ale teraz już tylko ten trzeci, bo tamte sie zmniejszyły

Gość mama dzieci..
witajcie moje dziecko mialo 5 lat kiedy bylismy na zabiegu usuwania 3 migdała..tez sie bałam okropnie...przez cały jego zabieg lezałam na jego łózku bo miałam z nerwów straszne omdlenia...ale wszystko było nie tak straszne jak mi sie wtedy wydawało...po operacji szybko doszedł do siebie...zreszta kazdy organizm znosi to inaczej...ale u nas obeszlo sie bez zadnych komplikacji...syn przyjechal na sale juz wybudzony...pozdrawiam

Gość nenufarr
mama dzieci- a długo to wszystko trwało, odkąd został zabrany na zabieg?

Gość nenufarr

Gość jedno i drugie
miałam 3 lata gdy miałam wyrywany 3 migdał - bez narkozy kiedyś robili, chociaz tak dawno to było, pamietam dokładnie jak mi dawlai zastrzyk znieczulający, a potem jeden lekarz trzymal mnie na kolanach i trzymał ręce, a drugi wyciął migdał, byłam cały czas przytomna, szybciutko doszłam do siebie, chociaż chyba musiałam się bac, skoro 21 lat po wszytskim nadal to pamietam :)

Gość nenufarr

Gość nenufarr