Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karo291111

Jaki wariant wybrać??? Dotyczy mieszkania.

Polecane posty

Gość karo291111

Mam taką dziwną sytuację i chciałabym się kogoś doradzić. Mam męża od 3 lat. Mieszkamy z moimi rodzicami w duzym piętrowym domu. Sprawa wygląda tak.... Na parterze mieszka dziadek z babcią. Na 1p. mieszkamy my w 2 pokojach i rodzice w 2 pokojach. Mamy też poddasze, które ewentualnie można zaadoptować na mieszkanie. Przyznam, że źle mi się mieszka z rodzicami, nie ma swobody, trzeba jeść to co mama ugotuje, bo inaczej się gniewa. Czasami jak mamy ochotę zjeść pizzę zamiast obiadu to zaraz wielka afera.... Ale w sumie nie o to chodzi. Chodzi o to, że mój mąż źle się czuje w naszym domu,rodzice nie bardzo go lubią, dziadek mu dokucza i dogryza, nie ma swobody, nic nie może zrobić w domu bo on nie jest nasz. Wiemmmm, najłatwiej się wyprowadzić i mieć wszystko w nosie, ale ten dom miał być kiedyś przepisany na nas. Z taką myślą był wybudowany, że będzie przechodził z pokolenia na pokolenie. Nie wiem co zrobić...czy zostac i wykonczyć poddasze....(chociaż wtedy i tak będziemy mieli wspólną kuchnie z rodzicami bo nie ma innej możliwości), czy wynająć gdzieś mieszkanie i niech robią sobie sami co chcą. Nie chcę byc wyrodną córką, nie chciałabym ich zostawiać ale przyznam, że sa uciążliwi i niemili dla mojego męża.

Gość lepiej sami w garazu niż ...
...z rodzinka w pałacu :-) wiem co mówię wierz mi :-P inaczej małżeństwo sie wam rozpadnie, może nie ma jeszcze oznak, ale... pamiętaj ze dom a budynek to zajebista różnica. home/hause :-) powiedz lepiej że się boisz ze starzy nie przepiszą wam tego budynku jak sie wkurwia :-)

Gość kizia miziaaa
a mogliby komu innemu przepisac ten dom jak nie tobie??? bo jezeli nie, to nie powinnas sie obiawiac, ze oddadza na jakies cele harytatywne hehe bo to nie byloby logiczne ;) ale chodzi tez o koszta - jezeli nie miusicie odkladac takiej kwoty ktora wydacie na wynajem, to jestescie w komfortowej sytuacji :) najelpiej porozmawiac z rodzicami na spokojnie. powinniscie sie dogadac!!

Gość karo29111
Nie mają komu przepisać tego domu oprócz mnie. Ale nie chodzi mi tylko o ten dom a o panujące stosunki. Nawet dziś rodzice nawalali na mojego męża, że leń i próżniak. A niby gdzie ma on cokolwiek robic? Kuchnia wspólna, łazienka wspólna - nie da rady zrobić żadnego przemeblowania, nie mówiąc o remoncie. Mój tato chciałby, żeby mój mąż mu pomagał w robotach przy domu, rozumiem go z jednej strony ale z drugiej wiem, że mój mąż się nie nadaje. Całe życie mieszkał w bloku nie był nauczony robót przy domu i nie garnie się do tego. Kolejny zarzut to to, że mruk. Nie rozmawia z rodzicami bo ich poprostu nie lubi i inie ma o czym z nimi romawiać, polityka - mają różne zdania, o pogodzie.....:-D Jestem załamana. Z jednej strony chciałabym być w porządku wobec rodziców, bo jakby nie było to rodzice, ale z drugiej strony jestem szczęśliwa z mężem i kocham go i chciałabym jego szczęścia a on jest nieszczęślwy tu.

Gość
"lepiej sami w garazu niż ... z rodzinka w pałacu" Podpisuję się wszystkimi czterema łapami. :P Autorko, spieprzajcie w podskokach na swoje. Było kiedyś takie określenie, jak iść w przystępy, czyli mieszkać u żony z jej rodziną. Teraz czy dziś, zawsze facet ma tak samo przesrane :P

Gość upsupsups
podnoszę

Gość gdybym miała twoją suytuację
to poszłabym na wynajem. Dom to powinno być schronienie zarówno dla ciebia jak i dla małżonka a tym czasem żadne z was się nie czuje tam komfortowo. Kiedy dom będzie twój za 20 lat za 30, kiedy będziesz mogła sobie tam zrobic po swojemu. Za parę lat mozesz żałowac tej decyzji i raczej na pewno będzie jej żałował twój mąż jeśli już nie żałuje.