Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzykusia

W jakim wieku można stosować tabletki antykoncepcyjne??

Polecane posty

Gość Krzykusia

Mam strasznie bolesne miesiączki, aż czasami muszę przyjmować zastrzyki przeciwbólowe, czy w tej sytuacji mogłabym przyjmować tabletki antykoncepcyjne... Czy nie zaszkodzą mojemu zdrowiu, gdy mam dopiero 16 lat?? W jakim wieku można je brać??

Gość Krzykusia
Dziękować:):)

Gość Krzykusia
A będzie mnie badał/a ?? I musze iść z rodzicem??

Nie wiem czy tabletki w Twoim wieku to dobry pomysł. Zbyt wczesne branie tabletek może mieć swoje skutki w przyszłości. Porozmawiaj z ginekologiem, on będzie wiedzieć czy to nie za wcześnie :)

No to bedzie chyba najlepsze rozwiązanie...ale obawiam się pierwszej wizyty;/

Gość hrdtjherthredhdfjndh
przestań pierdzielić chcesz się pieprzyc z kolegą? :P jakbyś nie chciałą bolesnych miesiączek to byś się wybrała bez problemu z mamą na pewno by coś zaradzili i to niekoniecznie tabletki!. a Tak to poprostu boisz si iść z nią... żałosne..

równie dobrze mogę iść z mama czy tatą....nie ma to dla mnie różnicy....i z KOLEGĄ nie mam zamiaru się "pieprzyć" ... żałośni są ludzie, którzy nie rozumieją problemów innych... i nie potrafią wyrazić się stosownie do sytuacji... wiesz, że są inne słowa niż pieprzyć i pierdzielić, mama cię nie nauczyła?

Ja miała przepisane tabletki w wieku lat 16, z powodu krwotocznych i bolesnych miesiączek. Kilka dni w miesiącu awsze było wycięte z życiorysu.Njważniejsze - to trafić na mądrego lekarza, ktry zanim przepisze tabletki - wyśle na badania: morfologia, próby wątrobowe, badanie poziomu prolaktyny i estradiolu. NIE DAJ sobie przepisać tabletek bez bada.jeśli lekarz stwierdzi, że badania nie są konieczne - idź do kolejnego i tak do skutku - inaczej możesz sobie zaszkodzić.

Gość mama dobra rada
nie ma sie czego bac :) Jeśli jestes dziewicą moze nawet nie chciec Cie badac. A badanie nie boli :) Z reszta 16 lat to dobry moment aby nabrac nawyku regularnego badania sie. Dla mnie straszna to jest wizyta u dentysty a u ginekologa to czysta przyjemnosc :P