Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizzi007

Czy jest na forum jakaś dobra fryzjerka?

Polecane posty

Gość fizzi007

Która zna się na rzeczy? Bo mam ważne pytanie.

Gość fizzi007
Lub fryzjer oczywiście.

Gość fizzi007
Nie ma??

Gość fizzi007
up...

Gość magnolia 343
jestem, o co chodzi?

Gość onaaaaaaaaaaaaaa
to ja sie tez poradze jak sciac najlepiej cienkie wlosy?

Gość magnolia 343
cienkie włosy najlepiej Cieniowac warstwami, wtedy wygladaja jakby było ich wiecej- optycznie. Najlepiej włosy po myciu rozczesywac dopiero jak troche przeschna, wtedy sa bardziej puszyste, a przy cienkich wlosach jest to bardzo wazne.....kiedy chcemy miec proste wlosy, najlepiej czesac je od razu po umyciu.

Gość fizzi007
Mam takie pytanie... Jakich kosmetyków używają w salonach fryzjerskich do zabiegu regeneracji włosów??? Chciałabym się w akie zaopatrzyc bo moje włosy są w strasznym stanie.

Gość fizzi007
No nie, chyba fryzjerka już uciekła:(

Gość kuttwwaaa
a ja mam pytanie - jaką farbą i jakim stężeniem oxydantu osiągnąć blond jak u dody na włosach jasny brąz??

Gość fizzi007
magnolio wróc...

Gość magnolia 343
do regeneracji wlosow najlepsze sa profesionalne maski do wlosow z loreala z pompka kosztuja okolo 67 zl. nie wiem jakie masz wlosy,bo sa rozne rodzaje,szkoda, ze nie mozna ich kupic w drogerii, ale moze kiedys beda do nabycia. Bardzo dobra jest tez maska regenerujaca wlosy z firmy proffesional - miodowa, kosztuje 30 zl. i trzeba ja zamowic w salonie, ktory ma w swoim asortymencie produkty z tej firmy.

Gość magnolia 343
co do stezenia oxydantu to mozna je ufarbowac 16, ale nie radze, jezeli masz slabe wlosy, bo tak naprawde w dobrych salonach takiego stezenia na pewno nie uzyja.....chociaz spotkalam sie z klientkami, ktore narzekaly na drugorzedne zaklady, ktore takim stezeniem rozjasnialy wlosy, a po ktoryms myciu wlosy pokruszyly sie. Ja sama nigdy nie zdecydowalabym sie na takie rozjasnianie,najpierw musialabys odbarwic wlosy w salonie, jezeli masz farbowane i dopiero pozniej nalozyc farbe w odcieniu blond.Chociaz musze dodac, ze odbarwianie wlosow odradzam, jezeli masz cienkie, wypadajace wlosy, bo to tez jest mocny produkt. Powiem ci, ze ja kiedys tez mialam ciemne wlosy i zrobilam sobie Safira, z Welli do pasemek tyle tylko, ze polozylam ja na cale wlosy i wyszedl mi moze nie tak jasny kolor blondu jak ma DODA, ale po zastosowaniu szamponu z plukanka do wlosow wlasnie taki kolor uzyskasz.

Gość fizzi007
własnie tak myślałam o loreal. W salonie chyba też nakładają i ogrzewaja a loreal chyba spłukuje się po 3 minutach, tak? A co myślisz o Kerastes???

Gość onaaaaaaaaaaaaaa
czyli odpada cieniowanie po dlugosci? takie rowne jakos nieciekawie wygladaja:(

Gość magnolia 343
generalnie splukuje sie po 3-7 minut, ale jezeli twoje wlosy sa mocno zniszczone to zaleca sie trzymac nawet 20 minut, wtedy skladniki odzywcze lepiej wnikaja we wlosy. Kerastes tez jest dobra, ale ona raczej do wlosow rozdwojonych, slabych od prostowania, karbowania itp.

Gość mvpgvn
magnolia a czy produkty firmy ducastel sa ok,zastanawiam sie nad farbowaniem a moja fryzjerka ostatnio takie wprowadzila

Gość magnolia 343
rowno obciete wlosy dobrze wygladaja u dziewczyn, ktore maja geste wlosy, jezeli masz cienkie beda lepiej prezentowaly sie, kiedy je pocieniujesz, nie musisz rezygnowac z dlugosci wlosow. Dobra fryzjerka, ktora zna sie na rzeczy powinna Ci dobrze doradzic wstepnie ogladajac twoje wloski.

Gość magnolia 343
produkty firmy ducastel nie sa jeszcze dobrze znane tak jak inne, ale maja w swoim skladzie duzo skladnikow odzywczych,witamin, a co za tym idzie, nie niszcza wlosow tak mocno jak inne srodki.

Gość mvpgvn
czyli moge zufac tej firmie?dziekuje za odpowiedz:)

Gość magnolia 343
w 100% mozesz tej francuskiej firmie zaufac,bo naprawde jest ok, a dodam jeszcze,ze farby te w swoim skladzie zawieraja tlen i olejek kukurydziany, ktory chroni wlosy i skore glowy, a co za tym idzie, podczas farbowania nie odczujesz nigdy swedzenia i pieczenia skory glowy, farby te dzialaja ochronnie na wlokna wlosa oraz skore glowy

Gość mvpgvn
a ty jako profesjonalna fryzjerka zamienilabys np.loreala na ducastel?

Gość mvpgvn
szczegolowo to opisalas...wiesz kazdy ma opory przed nowosciami...a praktycznie ufamy tylko znanym firmom

Gość onaaaaaaaaaaaaaa
jak ostatnuo mialam pocieniowane na dlugosci to wygladalo strasznie bylo wlosow mniej i zrobily mi sie straszne piora:( nie wiem juz co z nimi robic

Gość magnolia 343
do mpvgn- ja zamienilabym loreala na ducastela, poniewaz ma lepszy sklad i mniej chemii w opisie. a co do cieniowania wlosow to Droga Onaaaaaaaaa, pewnie mialas zle pocieniowane.,bez obrazy, ale wlosy dobrze pocieniowane wygladaja naprawde na grubsze. Radze Tobie popytac sie wsrod znajomych o to, gdzie najlepiej sie wybrac w Twoim miescie.

Gość magnolia 343
jeszcze jedna rada, jezeli masz cienkie wlosy, a nie chcialabys zmieniac fryzury, to kup sobie szampony i odzywki do wlosow, ktore zwiekszaja ich objetosc, np.sunsilk, wyprobowany, tani i dobry, on jest w takiej niebieskiej butelce....mozesz tez wcierac pianke z loreala np. po myciu takze zwiekszajaca objetosc wlosow,albo z wellaflexu czy tafta pojawily sie specjalne pianki light, ktore nie obciazaja wlosow. z wellaflexu dobra jest pianka z zielonym paskiem do wlosow cienkich i delikatnych.Kosztuje ok.12 zł., kupisz ja w kazdej drogerii.

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
mam pytanie czy moge ufarbowac henna miedzianem wlosy ktore dotychczas farbowalam tez henna tylko kolorem orzech wloski?mam na wlosach pozostalosci tego orzecha a niedlugo chce zrobic sobie na miedzian...=]

Gość magnolia 343
oczywiscie, ze mozesz, tylko tam, gdzie masz pozostalosci innego koloru powinnas dluzej potrzymac.

Gość szczypiaaaaaaaaaa=
wielkie dzieki!znudzil mi sie juz ten orzech i chce zrobic cos innego!wiadomo kobieta zmienna jest!