Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karleciaaa559

15lat i ginekolog, pomóżcie prosze

Polecane posty

Gość karleciaaa559

zaznaczam odrazu, że mam prawie 16 lat(w czerwcu urodziny) i jestem dziewica. byłam ostatnio na basenie i teraz u wejścia pochwy mam takie dziwne coś, tak jakby małe kawałeczki chusteczki hugienicznej poprzyklejane i non stop to sie tam pojawia. dodatkowo strasznie piecze szczypie i swędzi:( co mam zrobić? nie odważe sie mamie powiedzieć o tym. błagam poradźcie coś, może samo przejdzie?

Gość kucza Pola
do ginekologa i juz!!!!! musisz z mama isc i tyle

to moze byc jakies zakazenie grzybicze - ginekolog obowiazkowy

Gość karleciaaa559
a włoski na pipce mam ogolic???

Czemu wstydzisz sie swojej wlasnej mamy? Powiedz jej, zobaczysz od razu Ci sie lżej zrobi :)

Gość ajrony
grzyb jak nic, idź i to jak najszybciej, z mamą najlepiej

Gość karleciaaa559
tylko że mama chodzi do faceta, a teraz wogóle nie ma czasu jest w pracy do 17-18 i nie ma czasu o niczym myśleć, bo w piątek wyjeżdżają z tatą do włoch. a sama bym nie mogła iść?:(

Gość nie musisz iść z mama
zlapałaś grzyba na basenie, to bardzo częsty przypadek. Lekarz pobierze próbkę, zobaczy wydzielinę i przepisze ci lek. Musisz mu powiedzieć, że jesteś dziewicą, żeby wziernika nie wkładał. No, chyba, że nie jesteś :) Jesli się denerwujesz, to wybierz ginekologa kobietę. Opowiedz jej, że byłaś na basenie i teraz masz kłopoty. Może bez badania coś ci przepisze

Gość AnnaKarenina
Przykro mi, ale to z pewnoscia jakas infekcja- bardzo czesto na basenie mozna sie tym zarazic. Nie pomoga leki bez recepty, musisz isc do lekarza. Znajdz w swoim miescie lekarza, ktory przyjmuje prywatnie, przygotuj ok 50 - 100zl za wizyte. Dostaniesz recepte i bedzie ok. Poki co kup w aptece Płyn ginekologiczny do higieny intymnej (ale płyn, nie mydło) LACTACYD. On łagodzi podraznienia i przywraca prawidlowa flore bakteryjna. (jest w wysokiej, podłużnej butelce, kosztuje ok 18 zl) Pozdrawiam ;)

Gość karleciaaa559
co z tymi włoskami?

Gość karleciaaa559
jestem dziewicą, ale poprostu sobie tego nie wyobrażam takiej wizyty. ale już chyba nie wytrzymam to okropne uczcie jest. ale mam pytanie jeśli jestem niepełnoletnia, a nawet tych 16 lat nie mam to moge iść sama ew. z kolezanką? podszywaczu daj spokój, dziecinny jestes jeśli cie to bawi.

Gość malaaaasa
wiesz masz dopiero 15 lat a kobiety to robia z reguly dla wiekszej przyjemnosci seksualnej... wiec na Twoim miejscu no wiesz zeby sie nie nasluchac od lekarza ze nie powinno sie tego robic itd. nie zrobilabym tego... lekarze tak lubia popieprzyc. Tym bardziej ze potem przy rozmowie bedzie Twoja mama... przystrzyz troche tylko moze zebys Ty se lepiej czla:) ne martw sie przezyjesz ta wizyte:)

Gość ok poradze Ci cos
ale pamietaj ze tak nie wolno:) wez pozycz karte od starszej kolezanki np. 17, 18letniej moja kumpela tak robila jak miala 16 lat i babka nie chciala jej tabletek przepisac. Ja bylam w pewnej sprawie w tym wieku co Ty jestes normalnie mnie babka zarejestrowala i nikt sie nie pytal czy jest ze mna mama po prostu weszlam i juz:)

Gość karleciaaa559
a jest możliwość, że to coś samo przejdzie?

Gość karleciaaa559
up up..

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuu
idz do lekarza dziecko.ja mam grzybice a do tego wdala mi sie jakas bakteria do moczu...nie ma sie czego wstydzic...w przyszlosci jezeli tego nie wyleczsz moze sioe stan grzybicy pogarszac i zajmie narzady rodne...a to moze doprowadzic do nieplonosci...ja moglabym byc twoja mama wiem co mowie...nie bagatelizuj tego.