Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Q26Q

Mam 26 lat roczne dziecko i dopiero szukam pierwszej pracy...

Polecane posty

Gość Q26Q

Mam strasznego stracha na pewno będą pytali czemu do tej pory nie pracowałam - a ja pracowałam tylko że bez umów :( strasznie mi głupio i żal wszystkie znajome już mają kilka lat pracy za sobą a ja nic :( nie godzcie sie na prace bez umowy! Do tego doszła ciąża i zostałam bez niczego, pracuje tylko mąż. Do tego ten kryzys... normalnie sie boje :(

Gość a jakies wykształcenie
kursy masz?

Gość wzecz
cienko to widze

Gość nie martw sie 26 lat to jeszcz
e nie taki znow "zaawansowany" wiek, choc pewnie bedziesz musiala zaczac od stazu, a co sie z tym wiaze nizszymi zarobkami, ale nadrobisz i po paru latach bedzie dobrze, takze bedzie ok. Ja mam kolezanke, ktora w tym roku konczy 30 lat i NIGDY nie pracowala w zawodznie (jest po biologii), bo od razu po studiach wyjechala do Anglii i tam jest kelnerka i sprzata ludziom w domach...I wiem, ze zadna praca nie hanbi, bo to nie o to chodzi, ale lata jej leca i nikt jej nie bedzie chcial zatrudnic w zawodzie, poza tym pracuje caly czas na czarno, wiec na emeryturke tez nie odklada...to dopiero glupota.

Gość eeeeeeeee
nie przejmuj się tak tym. Na pewno coś znajdziesz. Moja koleżanka w zeszłym roku, w listopadzie, poszła dopiero do swej pierwszej pracy. A w tym roku skończy 32 lata :) Nie ma dzieci i nie pracowała nigdy nawet na czarno. Skończyła studia kilka lat temu, wyszła za mąż i uważała, że skoro nikt jej nie proponuje ciekawej pracy, tj. jakiejś biurowej i chociaż za te 3000zł. to ona woli posiedzieć w domu. A później gdy w końcu obudziła się któregoś, pięknego dnia z ręką w nocniku, zaczęła nagle lamentować i szukać byle czego, bo niestety z jej "doświadczeniem" o "biurku" i 3000zł mogła sobie pomarzyć. Pracuje w hipermarkecie. Jest pracownikiem fizycznym. Najważniejsze jednak, że wreszcie zaczęła, może z czasem jej się poszczęści i znajdzie coś lepszego. Popytaj na początek wśród znajomych, może ktoś słyszał gdzieś o jakimś etacie. Spokojnie podejdź do tego. Takie czasy mamy, że wiele osób pracowało i pracuje wciąż na czarno, ale to nie znaczy, że nie znajdą nigdy "normalnej" pracy. Nie załamuj się, a uwierz w siebie! Wciąż jesteś jeszcze młoda i wszystko przed Tobą! Pozdrawiam!

Gość zacznij od jakichś
stażów bądź przygotowania zawodowego z UP, pieniądze niewielkie ale zawsze to jakies doswiadczenie - od czeggos trzeba zacząć.;)

Gość Q26Q
No własnie staż - staż odbyłam już po maturze /w biurze/ potem skończyłam studium, żałuje że nie poszłam na studia teraz nie ma na to warunków. Najgorsze jest to, że pracodawcy będą pytali co w tym czasie robiłam i gdzie, przecież sie nie wypada przyznać że na czarno? A jak zapytają gdzie konkretnie to już wogóle bede spalona no bo co przyznawać sie?

Gość Q26Q
acha wykształcenie mam policealne - wszystko administrcyjne, kursy jakies pierdoly z urzędu pracy mnie wysłali na kase fiskalna :/

Gość ja pomogę...
ja powiedziałabym, że pracowałam na czarno i w jakiej branży, ale nie powiedziałabym gdzie dokładnie. na staż raczej nie będziesz mogła pójść, ale na przygotowanie zawodowe tak, tylko musisz udać się do urzędu pracy.

Od paru lat rekrutuję w dużej firmie. Jeżeli pracowałaś bez umowy wystarczy wpisać \"praca nieudokumentowana\". Oczywiście to samo co praca na czarno ale lepiej brzmi. Ewentualny pracodawca zna sytuację na rynku i zdaje sobie sprawę że większość ludzi w młodym wieku pracuje lub pracowała na czarno. Dla pracodawcy ważne jest twoje doświadczenie i zdolności. Głowa do góry

Gość frufru
a dlaczego nie wypada się przyznać że na czarno? niestety to nie był Twoj wybór, wiadomo że każdy normalny człowiek wolałaby pracować z umową. wstydzić to się powinni ci co Cię zatrudniali bez umowy, bo to nie fair...

Gość Q26Q
Witki - a co jeżeli pracowałamw różnych miejscach i różnym czasie - dwa miesiące tu, pół roku tam, potem kilka miesięcy przerwy i znowu to tu to tam - jak to wpisać w cv żeby nie wydodrębniać tylu poszczeglnych miesięcy i lat ?