Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renika

Chrzest własnego dziecka i bycie chrzestną w jednym czasie

Polecane posty

Moja przyjaciółka zgodziła sie byc chrzestna mojego dziecka, a ja mam byc jej dziecka (jednego z bliźniaków)... czy mozna zrobic chrzest w tym samym czasie?

Ja tak mialam tzn chrzcilismy naszego syna i jednoczesnie byl chrzest syna mojego brata i ja i moj maz bylismy chrzestnymi

My tak mieliśmy, ksiądz nie robił problemów żadnych, a było zamieszanie, bo 3 chrzty w jednym czasie i chrześni \"powymieniani\" ;)

dowiedziałam sie i wsyztko mozliwe z tym ze kolezanka nie ma slubu.. i zaczynaja sie schody

Renika moja siostra jak chrzcili synka z mezem niemieli slubu. U nas w wiosce najpierw ksiadz niechcial sie zgodzic wiec pojechali do miejscowosci obok o ksiadz im powiedziła ze Tamtek ksiadz niemiał prawa im odmówić chrztu tylko dla tego ze niemieli slubu i zyli w grzechu ale dziecko nieczemu winnne niejest wiec niepowinnom sie mu zabracniac udzielenia skaramentu. A jezeli \"nasz\"ksiadz bedzie robił nadal problem to mozna przyjechac do \"tego co z na rozmawia \' i on z chęcią ochrzci dziecko. Wiec siostra to samo powturzyła te słowa ksiedzu u nas w parafii i od razu sie zgodzic ochrzcic!!!

dziekuje :) tez uwazam ze dizecko niczemu winne a ze rodzice chca ochrzcic to chyba dobrze!