Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koxxx

Studia inżynierskie na uczelni prywatnej

Polecane posty

Gość koxxx

Czy warto iść na studia inżynierskie na uczelni prywatnej na kierunek architektura krajobrazu? Studiuję zarządzanie na uniwerku, ale ten kierunek jest denny i chciałbym zmienić na coś konkretnego. Poradźcie.

Gość gość
ja mam ten sam problem, co sądzicie? :( :(

Gość gość
jak dla mnie architektura to rozwojowy kierunek, wiec próbuj!!!

Gość gość
Architektura Krajobrazu to kierunek rozwijający umiejętności kształtowania krajobrazu, z jednej strony zgodnie z potrzebami użytkowymi, psychicznymi i biologicznymi człowieka, a z drugiej – w nawiązaniu do przyrodniczych, społecznych i kulturowych uwarunkowań kształtowanego obszaru. Obejmuje działania planistyczne i projektowe, realizacyjne oraz pielęgnowanie krajobrazu od skali miejsca do skali regionu.

Jeśli interesuje Cię ten kierunek, to ja absolutnie nie widzę żadnych przeszkód! Nie bez przyczyny powstało powiedzenie „wybierz pracę, którą kochasz, wtedy nie przepracujesz ani jednego dnia" i ja jak najbardziej się z tym zgadzam :). A co do samego kierunku studiów, to wiem coś na ten temat, bo sama studiuję architekturę wnętrz (specjalność Home design), także na uczelni prywatnej, jednak u mnie jest to UTH w Warszawie. Cieszę się z mojego wyboru, jestem na pierwszym roku i już wiem, że chcę z tym wiązać moją przyszłość - chcę znaleźć pracę związaną z kształtowaniem wnętrz mieszkalnych i obiektów użyteczności publicznej ;)

Gość gość
a ja w przyszłym roku wybieram sie na uczelnie prywatna i nie widze w tym niczego zlego