Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makijaki

l4 dzisiaj - na poniedzialek

Polecane posty

Gość makijaki

lekarz mzoe wypisac dzisiaj lub jutro l4 na poniedzialek??

Gość Spacerowa_mama
na lewo tak:) A tak normalnie to nie bardzo bo skąd ma wiedziec dzisiaj czy będziesz chora czy zdrowa

Gość makijaki
jestem zdrowa, ale chce isc na badania dodatkowe (w ciazy jestem) i zalezy mi na zaplanowaniu tego.. :( mam w rpacy sajgon i chce uprzedzic ludzi, ze mnie nie bedzie

Gość ania 10.06.85
a urlopu nie mozesz wziąć?

Gość asdfqw
lekarz moze wypisać l4 zaczynające się od danego dnia. więc jeśli chesz chorobowe na poniedziałek to musi być ono od dziś albo idź w pon. Ponieważ druk l4 to druk ścisłego zarachowania nie wchodzi w grę wypisywanie choroby z datą która dopiero nadejdzie.

Gość makijaki
"a urlopu nie mozesz wziąć?" nie moge - nikt mi nie da - sajgon mamy - po 10h pracy na dzien :(((

Gość jak to nie da
musi dac! wez urlop na żądanie.

jest taki przepis co mowi ze w ciazy pracodawca ma obowiazek puscic Cie z pracy na badania, ktorych nie mozesz wykonac w innym terminie. I oczywiscie w ciazy max 8 godzin w pracy

Gość ania 10.06.85
to pójdź jutro do rodzinnego, popros o L4 od jutra, na jutro i poniedziałek, bo musisz zrobić badania.

dziwne, bo ja bylam w piatek tydzien temu u lekarza i zwolnienie wypisal mi dopiero od poniedzialku.

Gość makijaki
"jest taki przepis co mowi ze w ciazy pracodawca ma obowiazek puscic Cie z pracy na badania, ktorych nie mozesz wykonac w innym terminie." to sa dodatkowe badania... prywatnie chce sobie zrobic, w tym usg3d. nic na co powinien mnie ktokolwiek zwolnic..

Gość makijaki
" to pójdź jutro do rodzinnego, popros o L4 od jutra, na jutro i poniedziałek, bo musisz zrobić badania." no chyba tak zrobie... o ile sie na mnie nie poobrazaja ;)

Gość jak to nie da
autorko mysle ze przesadzsz. nad kim ty sie litujesz? nad ludzmi? czy oni sa wazniejsi niz dziecko? olej ich i ich na L4 nikt nie ma prawa cie zwolnic. az tak boisz sie o robote? jak maja cie wyjebac po macierzynskim to i tak to zrobia ;)

Gość Polo

Weź urlop na żądanie, więcej znajdziesz tutaj: https://safety-service.pl/prawo-pracy/nie-trzeba-zglaszac-urlopu-na-zadanie-24h-wczesniej/

Warto wiedzieć takie rzeczy.