Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani z kawiarenki-----

Nie wiem co mam zrobić z ta informacją

Polecane posty

Wczoraj wstąpiłam do kawiarenki po "coś słodkiego". Przy stoliku siedziały dwie moje koleżanki i dwie nieznajome panie, zaprosiły na kawę, przysiadłam. Jedna z nieznajomych i pań jest psychologiem, opowiadała o swojej pracy. W pewnym momencie padło znajome nazwisko, pani psycholog opowiadała o "przypadku" mojej młodej kuzynki, która zgłosiła się do niej o pomoc. Zatkało mnie, nie bardzo wiedziałam co mam w tym momencie zrobić, szybko się pożegnałam i wyszłam. Problem jednak pozostał... i nie potrafię sobie z nim poradzić. Czy powinnam sama to załatwić z tą panią, a może powinnam o tej sytuacji powiadomić kuzynkę? Obie sytuacje maja swoje plusy i minusy... Czy to co się dzieje w gabinecie psychologa nie powinno być objęte tajemnicą? Zanim cokolwiek zrobię, chętnie usłyszę Wasze zdanie.

Gość szatynkaaaaaaaaaaa
nie wiem o co chodzi:oo czym masz niby (nie)powiedziec??

Gość Bawiłem sie w Savoyu
pewnie, że powiedz kuzynce a ta niech ją pojdzie zjebać, że rozpowiada po mieście o niej, niech szmata ma za swoje :classic_cool:

Gość bla bla bla..................
szatynkaaaaaaa ale masz zapłon:O troche pomysl:O zero inteligencji:O chodzi o to ze powinna zachowac tajemnice lekarska a tego nie zrobila......

Gość aaaaddddddddd
powiedz!!!! przeciez to powinna btyc tajemnica lekarska, a ta pnda podała jeszce nazwisko, ja bym jej jeszcze łomot spusciła!!

Gość szatynkaaaaaaaaaaa
Problem jednak pozostał... i nie potrafię sobie z nim poradzić. to tobie gratuluje zaplonu:o

Gość Bawiłem sie w Savoyu
i jeszcze bym napisał w lokalnej gazecie o tym i już jest spalona :classic_cool:, w razie czego świadków masz

Gość klamereczka
Jasne, ze poinformuj kuzynke! Co za swinia...

Gość dfsfdsfdsfdsfdsfs
idz do kuzynki KONIECZNIE i ja poinformuj idzcie do pracodawcy tej kobiety ona ma w obowiazku zachowac tajemice wyleci z pracy nie powinna pracowac jako psycholog z dlugim jezorem!!! tak sadze to nieuczciwe.

coś z tym zrobić muszę... Ale może lepiej iść do tego pożal się panie psychologa i samej to załatwić. Obawiam się, że kuzynka po usłyszeniu tej informacji nie będzie już w stanie rozmawiać z żadnym psychologiem.

Gość aaaaddddddddd
sie zdenerwowałam, jak mozna byc kurwa tak niekompetentnym , powinna w panoramie pracowac, a nie jako psycholog. a i jeszcze jęzor bym jej odcięła głupiej krowie

Gość Kanadyjski Idol
te psycholożki to zxapyzialce jakich mało i darmozjady, wyształca sie i obgaduja ludzi z problemami - moja kumpela z podstawówki obroniłą mgr z psychologii i widze jak ona sie zachowuje !!

Gość klamereczka
I co ci taka rozmowa? Bedzie po prostu sie bardziej pilnowala co przy kim mowi, a mowic bedzie dalej:O Chcesz, aby kuzynka dalej do niej chodzila?

Gość zła23
daj znać jak się sytuacja rozwinie. ja bym babie nie podarowała. może rozmawiać o przypadkach ale na litość Boga bez nazwisk.

Gość zakaz wykonywania zawodu
no krew mnie zalała, zrób coś z tym , myślę że grożą jej poważne konsekwencje dyscyplinarne

Gość dfsfdsfdsfdsfdsfs
IDZ DO PRACODAWCY musi ktos zareagowac! ja mialam taka sytacje. Po tym jak zostal;am zgwalcona PSYCHOLOG ROZGADALA moje problemy! zostala zwolniona z pracy! powinna odpowiedziec za to co zrobila!!!!

Gość mmmmmmmmmmm
Temat drażliwy, trzeba bardzo roztropnie podejść. Kuzynce nic nie mówić, tylko dać do zrozumienia, że ten lekarz nie jest najlepszy, że w waszym mieście jest bardziej ceniony i skuteczniejszy. A znajomym powiedzieć z kim się spotykaj i lepiej z ostrożności się więcej z nią nie spotykały, bo i o nich może coś zbyt głośno powiedzieć. Życzę powodzenia

Gość zła23
dokładnie, powinna być zwolniona. obowiązuje ją tajemnica lekarska. co się powie lekarzowi to jak księdzu w konfesjonale.

Gość zakaz wykonywania zawodu
przecież ty byłaś dla niej obcą osobą a ona wali z takiej rury

Gość dfsfdsfdsfdsfdsfs
nie rob tego bledu,ze nie pojdziesz doniesc na nia i nie,ze sie wstydze! pomysl ilu osobom ona mogla rozgadac problemy twojej kuzynki i innych biednych ludzi!!! Mnie spotkala taka sytacja. Moja kuzynka byla tez u psychologa (depresja) i psycholog skojarzyla nazwiska i mojej elżbiecie powiedziala moje problemy. nie wiedziala,ze to buyla moja kuzyka? Powiedziala: Aaa ma pani na nazwisko jak pani Aleksandra Z..... ona ma takie i takie problemy... bla bla bla. Krew mnie zalala. Dobrze,ze to elka byla anie ktos mi nie zyczliwy...

Gość dfsfdsfdsfdsfdsfs
musisz zebrac sie w sobie i zrobic afere a nie byc pizda. Nie moze tak byc!

od razu nie zareagowałam, bo mnie po prostu zatkało... Potem już nie chciałam podejmować wątku, moje koleżanki znają moją kuzynkę [jedna z nich pracuje z jej mamą], ale chyba nie skojarzyły nazwiska.Nie chciałam jej jeszcze robić dodatkowej reklamy.

Oczywiście, kuzynce polecę innego psychologa, najlepiej w dość odległym mieście.Muszę to jednak zrobić jakoś dyskretnie, oficjalnie nic nie wiem o jej problemach.

Gość kizia co mizia
to powiedz mamie kuzynki - to bedzie baaardzo skueczne. Sądzę, że ta pani nie odpuści, bo chodzi o jej dziecko.

Gość ta pani pstcholog
to chyba jakas "pseudo psycholog" zeby tak nazwiskami rzucac ?? to jest takiemnica lekarska i ona ma obowiazek jej przestrzegac. najpierw do kuzynki, ( dało by sie postawic jakies zarzuty -- i do sądu) a pozniej do izby lekarskiej, czy czegos takiego- moga jej zabronic wykonywania zawodu

z tym to mozna nawet do sadu.... powiedz kuzynce i dalej myslcie razem....

lepiej byloby co prawda nie mowic kuzynce, bo przestanie iufac psychologom ale z drugiej strony jak sama pojdziesz do jej pracodawcy to pewnie i tak zrobi sie jakas aferka i byc moze sie dowie... sama nie wiem jedno jest pewne - musisz z tym cos zrobic!!!!!!!!!!!!

O tym, aby porozmawiać z jej mamą nie pomyślałam, ona chyba lepiej będzie wiedzieć jak chronić swoją córkę. kizia co mizia, dziękuję za podpowiedź.