Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneti*24

czy matowe / satynowe obrączki się wycierają?

Polecane posty

Gość Aneti*24

"Po pierwsze, kilka rad. Takie matowei czy satynowane obrączki zaczną się wycierać i po pół roku będą w plamy, kawałek błyszczący. kawałek jeszcze matowy." słowa złotnika i teraz mnie zmylił:( znów błyszczące się rysują

Gość maxior
TAK, satyna si ewyciera. Fajnie wygląda ale nie na długo.

Gość aniaiaia
tak to prawda ale ja pomimo tego takie wybieram :)

Gość Aneti*24
czyli kupujecie błyszczące, które się rysują tak?

Gość my nosimy błyszczące i jakos
9 lat nic sie nie porysowało ....a nawet jeśli to nie jest to widoczne na 10 rocznice damy sobie do odnowienia i po sprawie 🖐️

Gość maxior
dobrej jakości zoto sie nie rysuje ;) przeciez odbrączki nosi się przez dłuuuuugie lata, nie widziałam zeby ktoś z moich znajomych, rodziny miał porysowane obraczki :D poza tym co roku mzna oddac do czyszczenia do jubilera, wychodza stamtad jak nowe!

Gość Aneti*24
jak jest mała powierzchnia to pewnie nie widać zarysowań My chcieliśmy szersze więc zarysowania będą widoczne

Owszem, nam się wytarły i to dość szybko (kilka miesięcy) ale nie w żadne plamy, tylko normalnie, równo i teraz są błyszczące. Pewnie sobie odnowimy za jakiś czas,

Gość Aneti*24
maxior nie wierzę w to każda gładka obrączka się rysuje

Gość maxior
:D:D:D:D to obejrzyj obrączki starszych ludzi ;)

mogę ci przysiąc na kolanach ze moja jest ładna po tylu latach i jak maxior pisze dobre złoto sie nie wyciera .Zajrzyj do DOBREGO jubilera nie kupuj w jakiś wielkich sklepów ... Nie chodzi o to czy wierzysz czy nie ,ale po coś zadałaś pytanie prawda

Moi rodzice maja szerokie(1cm) obraczki i fakt troche sie przez te wszystkie lata porysowały, Ale oddaja je co jakis czas do jubilera i zawsze wygladaja potem jak nowe:) Tak jak matowe obraczki mozesz odnowic tak samo z tych błyszczacych usunąc porysowania:) ale przeciez obraczki nie sa po to zeby zawsze ładnie wygladac...obraczki to symbol a nie ozdoba:)

Gość Aneti*24
ok wierzę:0 dobre z tymi kolanami;D no dobra to jaki to doby jubiler? mieszkam w niewielkim mieście

Gość AAKORAA
moj pierscionek zareczynowy jest matowy. Dostalam go 2 lata temu. Niestety juz po krotkim czasie (2 tygodniach) byl porysowany. Tam gdzie zahaczylam niefortunnie dlonia, tam zostala taka wydluzona plamka blyszczacej powierzchni. Teraz po 2 latach jest taki pol na pol ani blyszczacy ani matowy. Obraczki wybralismy blyszcace, mimo ze matowe bardzo nam sie podobaja, ale mysle ze sa nie praktyczne. trzeba sie na prawde uprzec no i potem renowacja. Moi rodzice nosza nieprzerwanie od 30 lat obraczki i w ogole nie sa porysowane.

Aneti !ja tez mieszkam w małej miejscowości i w naszym miasteczku są 2 maleńkie zakłady jubilerskie wybór nie jest imponujący i na obrączki trzeba troszkę poczekac ale jakość ich wyrobów jest świetna ... Polecam takie własnie zakłady bo w tych "masowcach" to czasami różnie bywa zdarza sie ,ze stawiają na ilosc nie na jakosć...:) 🖐️