Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czumulungwa

BŁAGAM O POMOC Z NIEMIECKIM

Polecane posty

Gość czumulungwa

Bardzo proszę kogoś kto umie niemiecki o poprawienie błedów w pewnym opowiadaniu. Winterferien Ich verringe Gnesen. Taglich stehe Ich um 9 Uhr auf. Vor Montag bis Mittwoch treffe mein Freund sech. Im Donnerstag Ich gehe nach Kino. Im Freitag Ich Musik hure. Am Abend Ich esse Pizza mit meine Eltern. Vor Samstag bis Sonntag Ich besuche meine Oma. Zweit Taglich Ich verbringe im Haus. Ich lese Buch und fernsechen. Błagam o pomoc!

ja ci pomogę ale nie wiem w niektórych momentach co chcialaś napisać więc poprawię tak jak mi się wydaje że to miałaś na myśli: Winterferien verbringe ich in.... Von Montag bis Mittwoch treffe ich mich mit meinen Freuden (nie wiem po co to sech? co mialo oznaczać?) Am Donnerstag gehe ich ins Kino. Am Freitag hore ich Musik Am Abend esse ich..mit meinen Eltern Von Samstag bis..besuche ich... Zwei Tage verbringe ich.. Ich lese Bucher und fernsehe. Ozywiście brakuje Umlautów w moej poprawie, ale mysle że wiesz gdzie będą.

Gość czumulungwa
w tym sech to wsumie nie wiem po co chcialam dac to kobieta od niemieckiego mówiła że wszedzie mamy wstawiać sech no to wstawiłam :) dziękuję bardzo za poprawę :) inaczej bym sobie nie poradziła :)

Gość czumulungwa
ona nam mówiła, że to "być" ale w jakimś tam czasie

to być może chodziło o ,,sei'' bo nie ma formy ,,sech'' od czasownika sein-być..ale ok nie ważne..cieszę że mogłam pomóc..:)