Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hasba noe perla

dlaczego kościół nie nakłada ekskomuniki na gwałcicieli ?

Polecane posty

Gość hasba noe perla

tylko na lekarzy którzy dokonują aborcji w słusznej sprawie ?

Gość ty głupia trollico
aborcja = zabójstwo z premedytacją a gwałt to przestepstwo niższego gatunku, nie widzsz róźnicy między gwałtem a zabiciem człowieka?

Gość mam27
ales Ty kur.wa jest madra.

Gość mądra i dobra
w przeciwieństwie do zwolenników aborcji i eutanazji

Gość mpjahmdmdpg
jestem za ekskomuniką dla wszystkich pracujących w policji, sądach,prokuraturach itd. Tylko Bóg moze nas sądzic.

Gość hasba noe perla
kler powinien nagradzać gwałcicieli w końcu przyczynili się do powstania nowego życia :-O

Gość mpjahmdmdpg
jestem za ekskomuniką dla wszystkich pracujących w policji, sądach,prokuraturach itd. Tylko Bóg moze nas sądzic.

Gość mam27
pieprzeni fanatyc co chca podjemowac decyzje za innych, ustalc durne reguly

Gość zawsze sa jakies reguły
@mam27 jedź do lasów Papui Nowej Gwinei może tam nie ma reguł choć wątpię bo przepisy prawne i religie sa wszędzie Kraj bez reguł prawnych (choćby tego że nie wolno przejśc na czeronym) zmieniłby sie w anarchistyczny burdel Boli cię że ktoś zakazuje aborcji? To bądź kosekwenta i mów że zabójstwo jest ok, kto zabije innego człowieka nie podlega żadnej karze pla pla pla , wychodzi że SAMA JESEŚ TĘPĄ FANATYCZKĄ :)

a słyszał ktoś o ekskomunice za morderstwo? nawet na duchownym? czy ci co zabili ostatnio proboszcza dostana ekskomunikę? nic o tym nie słyszałem, a lekarz który dokonał aborcji u 9 latki zostanie ekskomunikowany? pewnie ma to typek w dupie ale jesli jest silnie wierzący i takie coś nie jest dla niego bez znaczenia? kurna nie jestem antyklerykalny ale tym razem ten biskup po prostu się wygłupił i osmieszył kościół;/

Gość trzba karać zło..
skoro państwo kaceptuje zabijanie dzieci nienarodzonych to kościół musi działac swoimi kanałami aby pietnowac takie czyny nie może być tak że ktos sobie zabija i jest bezkarny, ekskomunika ma znaczenie symboliczne i ma skłaniac do zastanowienia - gdzie jets granica życia, czy można ją bezkarnie łamać zabijaąc dzieci które jeszcze nie przyszły naświat ale już żyja w organizmie matki

Gość a po cholere brzydki i niski
"tylko na lekarzy którzy dokonują aborcji w słusznej sprawie ?" bo ekskomunika na wykonujących aborcje i poddające się aborcji jest nakładana z mocy samego czynu... więc bzdurą jest przypadek biskupa nakładającego ekskomunikę za aborcje :D zna się na przepisach własnego kościoła gorzej od niewykształconych :P zresztą gwałt przecież jest grzechem i to pewnie ciężkim ale aborcja to jednak według kościoła morderstwo więc klasyfikacja wyższa

Gość trzba karać zło..
mam brzydki srom :(

Gość hasba noe perla
wiele kobiet naturalnie poroni ciążę i co ? czy klechy robią temu płodowi pogrzeb ? co był 3 miesiące w brzuchu matki ? jest różnica między zamordowanym człowiekiem na ulicy a usunięciem ciąży jakoś żaden ksiądz nie chce pochówku urządzić dziecku poronionemu a pierdolą że to takie samo życie jak inne

Gość fwerfw
Zgodnie ze swoimi racjami i przekonaniami Kościół Rzymskokatolicki może nakładać ekskomunikę na: - gwałcicieli dokonujących takiego czynu z użyciem prezerwatywy, bo sprzeciwiają się zasadzie że jak stosunek, to tylko dla prokreacji. Jeśli zaś ktoś gwałci bez prezerwatywy, to właściwie ma tylko zwykły grzech i może się wyspowiadać w pierwszym lepszym konfesjonale. I niech mi jakiś czarny powie że to niezgodne z prawdą to będzie się musiał tłumaczyć przez zwierzchnikami z herezji.