Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skopiowalam od kolegi

CALA PRAWDA O NASZEJ KLASIE!!!ŚWIETA PRAWDA!!

Polecane posty

Gość skopiowalam od kolegi

Z nk ludzie się wypisują bo nie mogą zniesc tej calej presji.. tego jak innym jest dobrze, jak innym sie w zyciu dobrze poukladalo. Robilem badania na ten temat i wyszlo ze ludzie lapia duze doly po wizycie na nk i ogladaniu profilow swoich znajomych. Chcac sie od tego uwolnic po prostu decyduja sie na usuniecie konta. Nk BYŁ dobrym portalem do czasu az zaczeto wprowadzac tandetne i prymitywne funkcje typu: -wyslij znajomemu prezent: reniferek, pan gąbka, super żona itd -oplaty za dostep do pewnych funkcji Mysle że owy prymitywizm i swego rodzaju pustota zawazyly na tym iz portal zaczal byc kojarzony z czyms malo inteligentnym, z czyms z czym nie warto sie utożsamiac. Dlatego tez wiekszosc ludzi zaczelo "milczec" na portalu udajac kompletna biernosc ktora objawia sie brakiem dodawania zdjec, ukrytym profilem oraz tzw "podgladaniem innych majac ukryta funcje niepokazuj innym ze ogladalem ich profil". Portal ma swoje plusy i minusy. Jest korzystny przede wszystkim dla ludzi starszych. Minus programu: brak zabezpieczenia przed kopiowaniem zdjęć (kazde zdjecie mopzna skopiowac do swoich dokumnetow, przerobic a potem wykorzystac bez wiedzy posiadacza). Nie raz slyszalem o filmikach nakreconych przez mlodziez z udzialem nauczyciela ktorego twarz zostala wycieta ze zdjecia na naszej klasie. Drugi minus, ktory stal sie tak powszechny iz wlasciciele nie moga nad nim zapanowac: umieszczanie zdjec klasowych bez zapytania wszytskich osob na nim sie znajdujacych. Istnieje ochrona danych osobowych! Ludzie tego nie rozumieja ze ktos moze sobie nie zyczy aby wystawiac przed internetowa publicznosc zdjecia klasowe. Mnie to osobiscie bardzo drazni. Inny problem ktory warto poruszyc to byc moze owe NIEDOWARTOSCIOWANIE ludzi o ktorych wszyscy trabia i ktore objawia sie dodawaniem zdjec dosc prywatnych. Hm.. Mnie osobiscie to nie dziwi ze ktos dodaje zdjecie z wakacji- bo w sumie gdzie sie robi zdjecia? Przeciez nie jak jest sie na kacu ani chorym. Tylko wlasnie jak sie ladnie wyglada i jak jest jakas impreza badz wyjazd. Nie moge sie zgodzic z innymi w tym przypadku ze dodawanie zdjec prywatnych to cos dziwnego. Natomiast zle kojarza mi sie profile mlodych panienek ktorych zdjecia przedstawiaja ich twarz i cialo w roznych pozach. Najwidoczniej takie osoby są spragnione uwagi, uwazaja sie za pieknosciowe ewenementy.. Nie wspomne juz o zdjeciach rozneglizowanych.. Zle mi sie rowniez kojarza osoby dodajace profile "Najpiekniejsze dziewczyny z Walbrzycha-ostra selekcja, "najmadrzejsze i najpiekniejsze". To tak jakby.. hm.. czuly sie lepsze od innych? Nie akceptowaly mniej urodziwych? A gdzie w tym wszytskim jakis humanitaryzm? Jak ma sie czuc osoba niepelnosprawna, osoba ktora na skutek wypadku ma zmasakrowana twarz? Zauwazylem rowniez ze portal stal sie koplania wiedzy o ludziach. Czesto jest tak ze niby znasz osobe, wydaje ci sie w porzadku, wchodzisz na jej profil i.. poznajesz cala prawde- jakze pierwsza wydana opinia o kims moze byc mylaca! I wtedy mowisz" o szajs.. a wydawala mi sie taka skromna, fajna osoba. A tu co widzisz w profilu? 20 zdjec samej twarzy, 30 zdjec ze swoim partnerem zyciowym z podpisami "moj kochany misiaczek", 20 zdjec z ujeciem swojego samochodu, domu..oczywiscie wszytskie zaopatrzone w odpowiedni opis dajacy duzo do zrozumienia. Jeszcze inna sprawa warta poruszenia: zapisywanie sie do szkol. Mam wrazenie ze ludzie zapisuja sie do nich aby sie pochwalic niz rzeczywiscie szczerze do niej nalezec. Bo.. po co dodawac sie do szkoly typu uniwersytet jakis tam, skoro tam nie ma klas? Badania ktore wykonalem niestety potwierdzily to. 80% Ludzi bioracych udzial w badaniu przyznali iz dodaja sie do szkol wyzszych gdyz jest to pewnego rodzaju prestiz, niezla reklama przed znajomymi, moc zablyszczenia. Jednym slowem mowiac=niezla pokazowka. A wiec wszytsko to sprowadza do jednego wniosku: jestesmy super chwalipietami. podpisuje sie pod tym rekami i nogami

zreasumuj w kilku slowach, to moze sie zgodze. szkoda czasu na czytanie tyle o nk

Gość sexy chłopaczyna
heh napisałaś esej a wszytko to mozna było ując w 3 zdnaiach . Podzielam twoja opinie i dlatego wykasowałem sie z tej zabawy

Gość 05.07.1985
masz racje

Zgadzam się z większością (środka nie czytałam:). Też mam konto na NK, bo znajomi wywarli na mnie presję. No jak to? Nie masz konta? No to załozyłam i szybko stwierdziłam że super nawiązać kontakt z osobami, z którymi sie uczyło a teraz mieszkają hen w świecie. Jakas nowa Zelandia, środkowa Afryka itd... Co prawda mam 100 znajomych, ale sama zaprosiłam może 40 ze szkoły średniej i studiów. Ale wiem że ludzie zapraszają na tzw, chama. Odrzucam każde zaproszenie od osoby, której nie znam, nie pamiętam, do której nie mam nawet co napisać. Bo po co? Co do jednego mam szczęście: nie mam na NK szurniętych znajomych, którzy się chwalą tym, co mają. Co najwyżej fotka z jakiejś ciekawej podróży itp. Drażni mnie za to robienie z NK portfolio.

Gość Panda Misia
Z tymi zdjeciami na nk sie nie zgadzam. Uwazam ze przegiecie dawac zdjecia pod palma i podpis Sloneczna Hiszpania itd

Gość a ja nie rozumie czemu sie tak
podniecacie tym portalem !jA UWAŻAM ZE WSZYSTKO JEST DLA LUDZI! Przeciez można tam miec konto i być całkiem normalnym prawda O ?! Nie chcesz nie wstawiaj zdjęc nie chcesz nie komentuj i zablokuj komentowanie swoich ...Wkurzaja cie zdjęcia innych to ich po prostu nie oglądaj nie przyjmuj zaproszen nie zapraszaj .... A tu widze powstają jakies durnowate topiki na jeden i ten sam temat ...pewnie sami macie na NK setki zdjeć ,bo oczywiście tak świetnie wiecie kto gdzie ile i co ma !😡 no ale ludzie to ludzie !🖐️

Gość odpowiedz na pożegnanie
nie przesadzaj... nie zazdroszczę koleżance z liceum jej zdjęć na tle piramidy, bo tak się składa, że ona raz w życiu była na "taaaakiej" wycieczce, została w mieście mojego dzieciństwa, ma nieciekawą pracę i normalne, szare życie wiem, bo był zjazd absolwentów nikt nie dostaje doła :D oglądając galerie zdjęć, czasami tylko się można uśmiechnąć z głupotki tych, którzy popisują się zdjęciami... a szara rzeczywistość skrzeczy nie muszę zamieszczać zdjęć, mam profil fikcyjny, bo chciałam odnaleźć kilka osób, kilka a nie wszystkich którzy mnie znali!!! nie chciałam się chwalić tym co osiągnęłam, gdzie i jak mieszka

Do jakiej ty szkoły chodziłeś,że pozwalano na takie elaboraty.Przez ogrom wpisu jest nieczytelne.Nie wpojono czy nie zdązono.

Gość a ja nie rozumie czemu sie tak
Nie dajmy sie zwariowac .... Ja uważam ten profil za bardzo fajny a że jest tam sporo hmm dziwaków to mnie akurat nie rusza niech sobie będą byle nie na moim koncie ...🖐️

Gość nataszka n.
Tez nie wiem, co ludzi tak wielce emocjonuje. Fakt, tez jest paru klientów, których uwazam za idiotów na podstawie tego, co wyprawiaja na naszej klasie, ale sama z własnej woli włażę na ich profile, bo ich wsród swoich znajomych nie mam. I pewnie dla ich znajomych są te zdjecia przeznaczone - i ci znajomi są tych zdjęć ciekawi. A jak mi sie nie podoba, to nie muszę tych zdjeć oglądać. Na mojej liscie jest 80 osób, które lubie i których zdjęć jestem ciekawa. Życzliwie ciekawa :P

Gość ckldfdf
a ja nie rozumie czemu sie tak.... zgadzam się w 100 proc.!!! Ja czasem czytam sobie komentarze pod zdjęciami znajomych żeby się pośmiać :D, ale żeby się tym denerwować no bez przesady mam realne problemy żeby się denerwować...

A mnie wkurzają podstarzałe \"panienki\" mojego faceta, które zawracają mu głowę. On siedzi godzinami przed kompem i wdzięczy się. One przypominają stare dzieje, on głowa siwieje, a d... chciałaby. Wiecie jak z tym walczyć? Zdenerwowałam się też tym, że opcja nie wyświetlaj mnie jest mało skuteczna.

Gość Loretno
A ja uwazam ze zdjecia na naszej klasie sa ok pod warunkiem ze nie ma rozneglizowania. Mam w znajomych okolo 15 osob z mojej rodziny i 4 bardzo bliskie kolezanki i to dla nich wstawiam te zdjecia- bo nie mam czasu zeby do kazdego z osobna powysylac zdjecia. I wiem ze jak ktos obcy wejdzie na moj profil to pomysli ze sie chwale zdjeciami, ale te zdjecia sa dla najblizszych. Ludzie zrozumcie to!

Gość ckldfdf
to zablokuj galerie dla osób spoza znajomych i problem rozwiązany....

Gość nataszka n.
a czy ona ma problem? To inni mogą mieć problem, a to już ich problem, że mają z tym problem.