Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinderbueno

jestem w ciąży?? wynik TSH

Polecane posty

Gość kinderbueno

Odebrałam dziisaj wyniki badan TSH ale nie wiem jak mam go interpretowac. Pomóżcie! wynik: 1.30 uIU/mL min: 0.25 max: 4.0 Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta (mam 18 lat) Norma dla kobiet w ciąży: 0.2 - 3.5 uII/ml Co mam o tym myslec?? Mój wynik mieści sie w przedziale normy kobiet w ciązy... mam normalny okres, zadnych objawów ciązy a kochałam się 20 grudnia..

Gość ale TSH
nie robi sie po to by sprawdzić czy jest się w ciąży !! HCG Ci powie o ciąży. TSH to tarczyca ... i każdy powinien mieć najlepiej niewiele powyżej 1. A że podane normy dla kobiet w ciąży, to dlatego, że przez ciążę może się poziom TSH podwyższyć i to grozi poważnymi skutkami.

Gość kinderbueno
O moj Boże pomyliłam TSH z HCG... Dziękuję, że mnie uświadomiłaś! a tak sie przestraszyłam tego wyniku!

Gość ale TSH
:)

Gość kinderbueno
ale jeszcze jedno... zrobiłam serie badań m.in OB i analizę moczu ale nie pod kątem ciąży i chciałam zapytac czy na wynikach byłaby jakas informacja gdyby tą ciąze wykryto?? tzn. chodzi mi o to, że robiłam badania moczu np. na cukrzyce to czy wyszłoby ze jestem w ciąży?? (gdybym była) ale namieszałam, mam nadzieje ze ktos dojdzie o co cho :)

Gość nie jestes w ciazy
jak masz normalnie okres a kochalas sie w grudniu to na pewno nie jestes w ciazy i przestan sobie to wmawiac. OB raczej z tego co mi wiadomo ciazy nie wykryje. Po to sie robi HCG, gdyby OB wykrywalo nie trzeba by bylo innych badan robic ! A o moczu to nie wiem czy zwykle badanie by wykazalo

Gość teraz co drugi nieuk ma
TSH to hormon tarczycy przecież. Mieścisz się i w jednej i w drugiej normie jeśli tego nie zauważyłaś :) Czyli, że wynik wskazuje na to, że masz zdrową tarczycę i nic ponadto

mocz nijak nie wskaże na ciążę :) Jedynie test z krwi HCG albo by potwierdził, albo wykluczył ciążę. Inne badania niczego nie wykażą

Gość do teraz co drugi nieuk ma
nie powtarzaj tego co juz ktos wyzej napisal. I jak chcesz sie wypowiedziec doczytaj wszystkie komentarze zamiast wyzywac innych od nieukow

O matko, nie czepiaj się. To o nieukach to z innego topiku. Nie zmieniłam tego z góry i napisałam w innym temacie