Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blue Bell

Może ktoś miał podobny problem z paznokciami

Polecane posty

Generalnie nie powinnam narzekać, bo moje paznokcie są długie i mocne. Nie łamią się, nie rozdwajają i mogłabym je kochać miłością bezgraniczną gdyby nie jeden, mały problem. Otóż wystająca część paznokcia zawija się na brzegach pod spód. Wygląda to jakby paznokcie chciały zwinąć się w rulonik :-/ Jedynie, kiedy płytka jest narażona na kontakt z wodą, np. po kąpieli są proste i kształtem przypominają tipsy, a potem cała zabawa z zawijaniem zaczyna się od początku. Może któraś z Pań zna przyczynę tego osobliwego zachowania?

Mam dokładnie to samo! Długie, ładne, mocne paznokcie, z tą sama wadą! Dlastego nie mogę ich bardzo zapuszczać, aby były baaardzo długie, bo wtredy wygląda to okropnie (przy średniej długości nie rzuca się w oczy). I PODOBNIE PO DŁUŻSZYM KONTAKCIE Z WODĄ WYGLĄDAJĄ SLICZNIE _ JAK TIPSY>>Myślałam, że taki ich urok, ale może faktycznie coś ma na to wpływ?

Gość taki jest ich urok
i nic tego nie zmieni:)

Gość wagsyhsa
mam tak samo- zwijające sie paznkocje są oznaką wysuszenia.

Gość taki jest ich urok
zadnego wysuszenia taki jest och ich urok i tyle gdyby to bylo oznaka wysuszenia malowanie lakierem by wystarczylo bo lakier zapobiega utracie wody z panokcia...

Ale one zaczęły zawijać się od niedawna. Kiedyś nosiłam bardzo długie paznokcie i były proste jak drut.

Może jednak warto spróbować je nawilżyć? Na pewno nie zaszkodzi, a nuż pomoże

Gość Ania 1111
dziewczyny mojej 3 letniej coreczce tak rosna paznokcie jak piszecie, ale tylko u nog. Strasznie sie boje ze jak bedzie wieksza to zaczna jej sie wrastac pod skore, na razie sa malutkie, co mozna z tym zrobic???

Z tego, co mi wiadomo to kardynalnym błędem jest zbyt mocne obcinanie paznokci po bokach. Jeżeli będziesz obcinała paznokietki na prosto nie powinny zacząć wrastać.

Gość Ania 1111
Obcinam tylko na prosto odkąd się urodziła, a urodziła sie z takimi zaokrąglonymi. Duży i mały są ok ale te 3 pośrodku zawijają się pod spod. Nie obcinam ich też za często, ale mam na oku żeby nie zaczęły wrastać, tylko że jak Coreczka będzie starsza obawiam się właśnie tego :(

Gość gość
jeśli pojawia się problem z wrastającymi paznokciami zwłaszcza u dzieci najlepiej się sprawdzi metoda Arkady - zabieg jest bezbolesny i trwa mniej niż godzinę. polega na podważeniu paznokcia i utrwalenia pozycji akrylem - paznokieć nie ma jak wrastać. po zabiegu nie ma bólu i można od razu normalnie chodzić, nie to co po zabiegu chirurgicznym, kiedy ma się szwy itd. więcej znajdziesz tu: http://libramax.pl/leczymy-wrastajace-paznokcie-gabinet.html :)

Gość Lisa998
Jaaa miałam, ale odkąd kupuję buty skórzane z Bm butik, problemy znikły. Nawet sobie nie zdajecie sprawy, jak wygodne buty są ważne.