Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co słonko widziałooo

Jutro jadę na badanie w kierunku obecności HIV. Trzeba się przebadać.

Polecane posty

Gość co słonko widziałooo

Robiliście takie badanie dobrowolnie? Kurcze, tyle było w moim życiu sytuacji, że mogłam się zarazić... Raz zęba w szpitalu mi wyrywali - krwi mnóstwo, a to dziwni faceci itd. No cóż. Trzeba się zbadać.

Gość tak ja robilam....
mam na ciele pare tatuazy i mimo, iz robione byly w porzadnych studiach tatuazu stwierdzilam, ze czas sie przebadac na obecnosc. Dzien strachu i po wszystkim... wszystko ok :)

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Zęba w szpitalu wyrywali i to jest przesłanka do badań? Litości. A wracając do Twojego pytania - tak robiłam sobie badania i luzik :) Fajnie żyć ze świadmością że jest ok.

Gość barbi na barbituranach
dawno nie robilam, czas wiec zrobic

Gość tego nie rozumiem
no przeciez w salonach robią tatuaz w rękawiczkach to jak można się tak zarazić?...nie można

Gość ja nie musze ich robic
hiv to wirus, ktorym zarazic sie mozna w specyficzny sposob. Wiec nie ma mozliwosci, zebym zalapala tego wirusa ;)

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
A co mają rękawiczki do HIV? Raczej przez zakażoną igłę.

Gość speakup
Wystarczy że całowałaś się z facetem, który to miał. Co z tego że był cudny,mądry i wykształcony.Mógł nie wiedzieć.I bach.

Gość tego nie rozumiem
przecie są sterylizowane

Gość ja nie musze ich robic
nie calowalam sie ;) wiem co mowie. Nie ma cienia mozliwosci, zebym miala tego wirusa ;)

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Jeśli to pewny salon tatuażu to sterylizowane są. A zakładanie rękawiczek moze uchronic co najwyżej przed kontaktem z zakażoną krwią, w ewentualnym przypadku uszkodzenia skóry np. tatuazysty.

Gość tego nie rozumiem
porzadny salon nie pozwoli sobie na to aby nie sterylizowac igieł...za duzo do stracenia by mieli..

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Przez ślinę wirus się nie przenosi. Wirus może być przenoszony drogą płciową (przez stosunek z zakażoną osobą), lub poprzez transfuzję zakażonej krwi, używanie igieł zanieczyszczonych krwią zakażonych osób (narkomani) oraz łożysko lub krew w trakcie porodu (zakażenie okołoporodowe), a także z mlekiem matki.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
No właśnie porządny, a te nie porządne? Ludzie czasem idą do takiego, cóż... porządnego żeby zaoszczędzić, albo po znajomości i co?

Gość tego nie rozumiem
no własnie te nieporzadne tzw.piwnicowe to pewnie wcale nie sterylizuja...no ale to juz wybór ludzi gdzie pójdą...jesli wolą zaoszczędzić na kasie to mają później różne choróbska