Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smietankowa landrynka 24

Czego jeszcze mi brakuje dziewczyny ratujcie !!!

Polecane posty

Za 6 tyg rodze przez cc - termin moze sie jeszcze przesunac albo do przodu albo do tylu - ciaza blizniacza i ostatnio zlapala mnie panika niby juz wszystko mam - no prawie wszystko i nie wiem czego jeszcze potrzebuje. Poratujcie i doradzcie, nede rodzic w klinice w Niemczech. Mam juz: Ciuszki ale od rozmiaru 62 i nie wiem czy kupowac pare tych 56 i iile - foteliki samochodowe - lozeczka kompletne z posciela, materceem, karuzela itd - pare pieluch tetrowych i flanelowych - grzebyczek - mata edu - lezaczki - butelki narazie tylko 2 z tommy tippi bo nie wiem czy beda chcieli z nich wogle pic - czapeczki Nie mam pojecia o : - pizama czy spodnie czy sukienka - co do szpitala procz tego?woiem ze podkladow nie trzeba u nas itd bo daja - nie wiem co ze smoczkami - jaki podgrzewacz i czy warto - laktator - jakie ciuszki dla dzieci na wyjscie do domu - no i jakie pieluchy itd czy powinnam juz to wszystko miec????-RATUJCIE!!!

ja bym do szpitala jednak wziela koszule nocna a nie pizame (spodnie i bluzke) tym bardziej ze bedziesz miala cc i gumka od spodni moze ci przeszkadzac. no a podklady do domu ci sie przydadza bo polog jednak trwa zazwyczaj dluzej niz tylko pobyt w szpitalu... ja bym kupila kilka ubranek na 56 bo bliznieta z reguly rodza sie mniejsze...

Gość polecam koszule a nie pizame
2 czesciowa i takie majtki jakby z bandaza do kupienia w aptece zeby ten wklad (podpaska) z miedzy nog nie wypadal

tez mi sie wydaje ze blizniaki to raczej duze nie beda na 60 cm i przydaloby sie kilka ciuszkow 56

jakies kosmetyki juz masz typu krem na odparzenia chusteczki nawilzane i zapas pampersow?

co jeszcze dziewczyny jakie kosmetyki? nie mam pojecia jakie kupic co wziasc dla dzieci itd a jestem tu calkiem sama (z mezem) i boje sie ze on potem bedzie mial problem z dokupieniem wiec wole sama to juz zrobic, w szpitalu bede 7 dni i raczej nie bede wychodzic na rzadanie , a czy po cc tez trzeba miec podklady jak to wyglada po cc macie doswiadczenie? Boze jakis strach mnie obszedl nagle i mam strsa takieog ze nie wiem, obcy kraj, a do pomocy tylko maz ktory oczywisice nie ma zadnego doswiadczenia - jak i ja :-(

jesli chcesz karmic piersia to smoczkow na poczatek nie polecam bo zaburzaja technike ssania... podgrzewacz jesli bedziesz karmic piersia tez nie potrzebny (a nawet jesli nie to ja podgrzewam sloiczki w garnku z woda a mleko i tak zawsze swierze sie robi wiec podgrzewacz niepotrzebny laktator jesli chcesz karmic to na poczatku niepotrzebny lepiej zeby dzieci same pobudzaly laktacje... a jesli nie chcesz karmic to tez niepotrzebny bo po co ja sobie pobudzac... przy nawalach poradzisz sobie recznie bo i tak trzeba odciagnac tylko tyle zeby odczuc ulge...

Gość mama misi
laktator, jak masz zamiar karmić piersią napewno się przyda, biustonosze do karmienia i wkładki podgrzewacz wg mnie jest zbędny wózek kilka butelek do karmienia, smoczki tez mozna kupić cos do kąpieli np oliatum, krem na odparzenia przewijak też się przydaje

podklady koniecznie do domu kup bo krwawienie utrzymuje sie z reguly dluzej niz 7 dni a jak wyjdziesz to ci sie nie bedzie chcialo latac po aptekach... u mnie w szpitalu do przyjecia do porodu wymagali to: (tyle ze dla 1 dziecka wiec rzeczy dla dziecka pomnoz x2) wygodna nocna bielizna umożliwiające karmienie piersią (3 sztuki) w tym jedna do porodu; szlafrok, skarpetki, klapki; biustonosz do karmienia piersią; dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella; przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej; dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły); ręczniki papierowe; woda mineralna niegazowana; karta do telefonu lub telefon komórkowy; rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu, paczka zwykłych podpasek. Dla Dziecka: trzy cienkie bawełniane kaftaniki lub body; trzy ciepłe bawełniane kaftaniki; trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki; dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych; dwie bawełniane czapeczki bez wiązania; dwie pary skarpetek; kocyk lub śpiworek (rożek); ręcznik; mały jasiek przydatny przy karmieniu; rękawiczki. Wszystkie rzeczy (nawet nowe) powinny zostać uprzednio wyprane. Dla Ojca (dotyczy porodów rodzinnych): wygodne ubranie na zmianę; buty na zmianę (klapki, kapcie); coś do jedzenia; aparat fotograficzny, kamera. jesli chodzi o kosmetyki dla dziecka to ja polecam do kapieli oilatum a na pupe alantan i sudocrem. i na poczatek starczy...

wozem mamy wybrane ale chcialam kupic pozniej bo i tak bede przez interet kupowac a na poczatek mam foteliki samochowe, ale chyba jednak kupie, gorzej z tymi kosmetykami bo musze kupic zagranica wiec pewnie tych co podajecie nie dostane, do szpitala tutaj zadnych podkladow nie trzeba z tego co wiem i dla dzieci tez nic zadnych butelek tylko rzeczy na wyjsce bo w szpitalu wszystko tu daja a na wyjscie to zalezy chyba od pogody co ubrac? a jakie pampersy polecacie?

pierwsza paczke spokojnie mozesz kupic 1 (2-5kg) ja polecam oryginalne pampersy... jakos najbardziej mi podpasowaly...

Jestem po cc, więc mogę powiedziec, co było mi przydatne w szpitalu. Koszule miałam szpitalne, ale koszule, nie spodnie. Do tego jednorazowe majtki, zużyłam chyba ze 20, przydają się, bo nie stykają się z blizną. Podkładów używałam 2 dni w szpitalu, później tylko maxi podpaski. Do szpitala weź też sucharki (po cc dieta fatalna) i dużo dużo wody, pomoże w laktacji. laktator był dla mnie niezbędny, po paru dniach zwykle jest nawał pokarmu, choc bliźniaki mogą go rozładowac. Pieluszek tertowych przy dwójce kupiłabym sporo, dzieci ulewają, potem się ślinią. Do pupy używam linodermu z pantenolem, sporadycznie zasypki Musteli. Kup jeszcze Fridę i spray do noska, pomaga oczyścic nosek noworodkom. Do kąpieli najlepiej oilatum i tylko. Podgrzewacza nie używam, wprowadzam teraz słoiczki, podgrzewam je w kąpieli wodnej, ale Tobie może się przydac, jeśli przejdziesz na karmienie sztuczne. Smoczków moje dziecko nie toleruje, dentystka mówi, ze dobrze, bo nie będzie kłopotów ze zgryzem i próchnicą. Herbatek moje też nie piło, ale przy sztucznym karmieniu trzeba dopajac. Zapobiegawczo kup sobie Sab Simplex na wzdęcia i bóle kolkowe Na wyjście ze szpitala jakieś kombinezonki, moze polarowe ( w Niemczech podobno już wiosna) i kocyki. Pod spód body, na to śpiochy, czapka i już. I powodzenia, po 3 miesiącach jest już o niebo lepiej.

alantan do pupy to nic innego jak alantoina z dodatkami typu wazelina parafina itp. mozesz zapytac w aptece czy czegos takiego nie maja przypadkiem... moze istnieje jakis niemiecki odpowiednik... a oilatum powinien byc bo to nie jest polski produkt... a jesli nie to popros o ciekla parafine do kapieli bo to wlasnie jest oilatum...

albo cos z kosmetykow nivea dla dzieci sa wszedzie i sa dobre najlepiej plyn do kapieli + szampon 2w1

Gość
ja mialam sporo ubranek na 56 no i pierwsze ubranko odlozylam jak maly mial 2 miesiace wiec jakbym odrazu go pakowala w 62 to by pewno sie utopił.

Gość fifi abc
ja ci jeszcze poradze, abys wziela sobie jakies duze majtki, ale naprawde spore rozmiary. kup najtansze w jakiejs hurtowni. ja niestety mialam dosc male i ocieraly mi sie o rane, nie bylo to przyjemne:O wez takie, ktore ta rane przykryja.