Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bidulka mała

Farba spiera mi się strasznie po maks dwóch tygodniach co mogę na to poradzic?

Polecane posty

Gość Bidulka mała

Swego czasu szalałam z kolorami.Rozjaśniałam przez jakiś czas włosy i używałam tonerów do ich barwienia,teraz zafarbowałam się normalną farbą na te rozjaśniane włosy i strasznie mi się spierają myje włosy raz na 2-3 dni a po 2 tygodniach z ciemnego koloru mam blady z mysimi odblaskami .Muszę farbowac co 2 tygodnie -używam palette- żeby jakoś wyglądac.Proszę czy znacie może jakieś sposoby oprócz płukanek z octu-próbowałam,nie wiele daje- aby na dłużej zatrzymac kolor.Używam mało szamponu żeby aż tak nie spierac,nawet zwykła odżywka mi spiera kolor.Proszę dziewczyny pomóżcie mi trochę.;)

Gość Bidulka mała
Pomocy proszę :(

Gość Odpowiadam tylko raz
nie używaj szamponów przeciwłupieżowych - one spierają kolor bardziej od innych szamponów.

Gość Bidulka mała
Nie używam przeciwłupierzowych bo nie mam łupierzu.Używam dave do zniszczonych włosów.

Gość bo wyląda na to że szukasz
to może nie farba tylko szampon koloryzujący :)

Gość Bidulka mała
Farba.Niby mocna,koleżanka polecała jedną drugą ale nic mi one nie dają dalej się strasznie kolor spiera.

Gość Bidulka mała
Cholera nawet jak samą zwykłą wodą przemyje to mi rozcieńczona farba ciurkiem płynie.

Gość zmień farbę
bo badziewnej farby używasz ! Wybierz się raz a dobrze do fryzjera na farbowanie matrixem, a zobaczysz różnicę! kolor trzyma co najmniej 3 miesiące! potem możesz już sama farbować, aby odświeżyć odcień, ale palette jest nic nie warte, spróbuj Garniera ale ja i tak polecam farby matrix u fryzjera, działają przy okazji jak odżywcza maseczka, super są po nich włosy

Gość Bidulka mała
Cóż,w tej chwili nie bardzo stac mnie żeby leciec wydac dwie stówy na farbowanie u dobrego fryzjera.Jak kupie tą farbe na allegro -pewnie jest- i zrobie w domu to będzie zbyt ryzykowne??

Gość mandoz
A czego tu oczekujesz na rozjaśnionych i przetrawionych włosach? To oczwyste, że farba się nie trzyma.

wypróbowałam wiele farb i na mnie najdłużej trzymała się Palette (ale nigdy w życiu więcej tego badziewia, co niszczy włosy) i Garnier 100%.

właśnie odwrotnie jest, to na zdrowych włosach farba gorzej działa, a zniszczone są bardziej podatne na kolor.

Gość Bidulka mała
Właśnie ja farbuje włosy od około pół roku,rozjaśniałam może z 4-5 razy i to tylko raz całe.

Gość zmień farbę
u mnie farbowanie kosztuje 50 zł u fryzjera

wiesz co, skoro to nie na blond, to najlepiej używaj garniera, chyba że odkryjesz trwalszą farbę, ale co miesiąc lub nawet dwa, aby nie niszczyć tak włosów, a pomiędzy używaj szamponetki w zbliżonym kolorze do tego co farby. ja tak robię i jest ok.

Gość Bidulka mała
Dzięki ;).Najpierw spróbuje tego matrixa -oby moje włsoy to przetrwały z pozytywnym skutkiem- a jak to nie poskutkuje to wtedy spróbuje twojego sposobu.

wiesz, nie czytalam wszystkich odpowiedzi ale z tego co napisalas jedno rzucilo mi sie w oczy: nie uzywaj farby palette, nie wiem jak u niej z trwaloscia, ale ona wzera sie we wlosy ja mialam z nia straszne problemy... teraz nie bardzo mam czas, ale napisz na maila a na pewno odpisze Ci co przeszlam z Palette;) i rowniez radze farbowanie u fryzjera:) pozdrawiam

Gość Bidulka mała
Odezwe się,ale jutro bo teraz własnie próbuje coś robic z włosami,maseczke jajeczną spłukuje i wydaje mi się że mniej farby spływa,choc może tak mi się wydaje.