Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdjeciopodobna

Problem z Olympusem SP-570 UZ. Do osób znających się na aparatach.

Polecane posty

Gość zdjeciopodobna

Kupiłam aparat marki Olympus, model SP-570 UZ. Jakość zdjęć jest zadowalająca przy ręcznych jak i automatycznych ustawieniach na najniższym ISO (64-100). Niestety przy dokładnie tych samych ustawieniach zdjęcia wykonywane przy użyciu samowyzwalacza są bardzo zaśnieżone. Jakość tych zdjęć można porównać do wykonywanych aparatem komórkowym. Mam wrażenie, że samowyzwalacz niweluje wcześniejsze ustawienia. Czy ktoś spotkał się z tego typu przypadkiem? Czy to właściwość tego modelu, czy może jest uszkodzony? Będę wdzięczna za wszelką pomoc.

Gość zdjeciopodobna
Czy ktoś może mi doradzić?

Gość zdjeciopodobna
Może dzisiaj ktoś zna odpowiedź na moje pytanie?

Gość wyrazy współczucia___
ten aparat to bubel z plastykowymi soczewkami obiektywu - najlepsza rada t spróbować go oddać do sklepu albo wymienić na inny model Zobacz sama jakie aberracje chromatyczne wykazują zdjecia robione tym \"aparatem\"

Gość zdjeciopodobna
Zdjęcia robione z ręki są rewelacyjne, nie mam żadnych zastrzeżeń - czyste, pozbawione wszelkich szumów, nasycone, aberracje chromatyczne niewidoczne. W tym wypadku aparat jest najlepszy z tych podobnych cenowo. Problem stwarza samowyzwalacz, który jakby likwiduje wcześniejsze ustawienia, lub dobiera niepoprawne. I nie wiem czy taka cecha tego aparatu czy jest uszkodzony.

Gość zdjeciopodobna
?