Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..mei..

Prezent na Pierwszą Komunię

Polecane posty

W maju moja bratanica będzie miała I Komunię. Doradźcie co mam jej kupić. Jestem jej ciocią, dziewczynka i jej rodzice prawie mnie nie odwiedzają, poza tym cała rodzina wie, że ledwo wiążę koniec z końcem. Wystarczy taka karta z życzeniami ozdobna pamiątkowa czy nie bardzo? ... Doradźcie proszę, bo spędza mi to sen z powiek... ;/

Gość Joolcia24
mozesz jej kupić srebrny medalik,krzyżyk u jublilera (koszt do 30 zł)

Gość gorinfa
faktycznie, troche nie bardzo. jakis prezent by sie przydal. np cyfrowka albo mp4. nie musza to byc nie wiadomo jakie drogie rzeczy np laptop...

Oo Jolcia, ten krzyżyk to chyba dobry pomysł... będzie miała pamiątkę... chyba tak zrobię... bo już lepiej dać krzyżyk niż włożyć do kartki z życzeniami 30 zeta... ;/

Gość *nigdy w zyciu*
Wystarczy taka karta z życzeniami ozdobna pamiątkowa czy nie bardzo? ... Doradźcie proszę, bo spędza mi to sen z powiek... ;/ no co Ty, dziecku będzie przykro, pooszczędzaj na czymś i coś kup, np. mp3

MP4 można kupić tanio, zegarki takie z dużą tarczą mają zbycie z tego co widze... Jakaś biżuteria ładna. A kasy to nie wiem ile. Jesteś bliska rodzina ale jak nie masz kasy no to... no nie wiem.

Rozumiem, że wiążesz koniec z końcem ale...o tym ,że dziecko będzie miało komunię wiedziałaś od dnia gdy zostałaś jej chrzestną, więc powinnaś zacząć już wtedy odkładać pieniądze na prezent komunijny! Nie ma usprawiedliwienia, że nie masz kasy! Wstyd! A teraz na miesiąc przed komunią się obudziłaś i...ojej!

Nie jestem jej chrzestną!!! Właśnie mi przykro, że mnie o to nie poprosili, tylko daleką kuzynkę. ;/ Jakiś czas temu, jak byłam w lepszej sytuacji finansowej, kupiłam sobie krzyżyk pozłacany (którego nie nosiłam ani razu) i różaniec z Ojcem Pio oraz piękny medalion ze św. Teresą. Do tego dołączę piękną kartę i może być?? Ja naprawdę nie mam kasy, nawet nie wyszłam z długów jeszcze... ;/

Gość asiax161
mozesz jej dac ten krzyżyk i pamiatke...a kase to starczy 100 zl. po pierwsze nie jestes chrzestna a po drugie to sama napisalas ze wiedza ze jest ci ciezko.

Gość 2036
pozałacany to głupio dać...tym bardziej jakis tam święty...i tak tego nie będzie nosiła i tak....zadnych ''swiętych ''rzeczy nie kupuj...jak chcesz to daj jej w pamiątkę 50 zł i po sprawie

Gość ania wawa 24
daj jej tylko ta kartke a niechy tylko gowniara czy jej rodzice jakis glopi komentarz rzuca to bedziesz wiedziala odrazu z jakimi ludzmi masz do czynienia i jak beda stękać to badz zadowolona ze nic drogiego nie kupilas bo by nie bylo warto dla takich ludzi.

Gość ania wawa 24
MAM!!! Kup jakas ladna biblie tylko taka elegancka i juz sie odczepia bo prezent bedzie, a nie wydasz na to wiecej jak 5 dych (chyba)

Gość jacobs
Daj pamiatkę i ładną bombonierę ,są juz takie na komunię albo tą z Wedla w puszce w ksztalcie serca

Gość ania wawa 24
a oni beda robic ta komunie w jakiejs restauracji jako male przyjecie czy w domu? bo jak np w restauracji a Ty przyjdziesz z mezem i powiedzmy trojka dzieci to lyso troche tak malo dac, bo oni sie wykosztuja na wynajecie retsauracji, tort, etc.. kurde nie wiem hmmm

Gość 2036
a co ją to obchodzi czy się wykosztuja czy nie....przeciez ona im nie kazała robic w restauracji....a swoją drogą mogłas oszczędzac chociaz po 10zł miesięcznie to byś uzbierała na tą komunię chociaz te 50 zł...

Przyjęcie będzie w domu. Nie mam męża ani dzieci, jestem samotna i strasznie mi ciężko finansowo ;/

Gość ania wawa 24
no wlasnie masz racje to ich brocha czy robia w restauracji czy nie. daj ta kartke i tyle, kto co ma to daje, po co sie pyśnić i rzucac z niewiadomo czym. Pozatym wkurza mnie ta moda z prezentami niewiadomo jakimi :O

Gość kjsfuhawukygfuk
Kartka i ten krzyzyk wystarcza!!!!! I niczym sie nie przejmuj! Co sie teraz z tej komunii zrobilo to w pale sie nie miesci!

Ja nie oszczędziłam na prezent, bo nie widziałam mojej bratanicy od Bożego Narodzenia, choć mieszka w tym samym bloku co ja. Jej matki też nie widziałam - bratowa mnie nie cierpi ;/ obgaduje mnie przed sąsiadami i w ogóle... ;/ Nie wiedziałam, że w tym roku ma Komunię, dowiedziałam się przypadkiem, bo spotkałam bratową w sklepie. ;/

Gość ania wawa 24
mei.. daj ta kartke mowie Ci, a swiete rzeczy ktore sobie kupilas zostaw sobie skoro tak je chcialas. a tak juz poza wszystkim to po co Ci one? dzieki nim myslisz ze pojdziesz do nieba czy jak? bog jest wszedzie tak? podniesiesz kamien a ja tam bede wiec po co niepotrzebnie wydajesz kase na jakies odpustowe barachła?

Gość kjsfuhawukygfuk
I zupelnie sie nie przjmuj, jak by sie przypadkiem probowali krzywic :-)

Gość 2036
teraz naprawde co się z komuniami stało to przesada...na komunię 1.000zł..na 18-stkę 2000zł...a na slub 5.000zł :O:O:O...chociaz niektórzy tyle dają :O

Gość guma balonowa
ludzie ale wy jestescie materialistami!!!!!!!!!! moj syn ma w tym roku komunie, orgaizuje przyjęcie w restauracji i wcale nie licze na to że mi sie zwróci. komunia to nie tylko prezenty. ja jestem nawet za tym aby były skromne. autorko jeżeli nie masz to nie kupuj i tak jak ktoś napisał wyzej-przekonasz sie z jakimi ludzmi masz do czynienia.

Gość ania wawa 24
mei... a to jakie hieny! tym bardziej podtrzymuje swoje zdanie- daj tylko kartke!

Gość 2036
skoro oni tacy ''milusińscy'' są to daj tą kartkę i bomboniere...na nic lepszego nie zasłuzyli..ta gówniara tez tym bardziej ze mieszkacie w tym samym bloku to mogłaby przyjsc cię odwiedzić...a może oni wcale cię nie zaproszą?