Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona..

Czy badanie wziernikiem pochwy boli?

Polecane posty

Gość Zmartwiona..

Bardzo się boję tego badania , prosze napiszcie o swoich odczuciach?

Gość OLLLCCIIIAAAKK16
mnie bolało, pierwszy raz miałam takie badania w tamtym roku w lipcu, i badała mnie niby bardzo dobra pani ginekolog, odradzam kobiety ginekolog, idz do faceta to nic nie poczujesz.

Gość OLLLCCIIIAAAKK16
no wiadomo te luźne lasi albo rozjechane już nie boli, ale młode dziewczyny boli. Idz do faceta gina, i nie bedzie bolało, sa bardzo delikatni.

Gość wandzia z małopolskiego
jak sięrozluxnisz, zwłaszcza mieśnie brzucha, to nic nie boli A im bardziej się spinasz, tym bardziej sierobi nieprzyjemnie

Gość ajajajajaj
Jeżeli nie jesteś dziewicą to nic nie boli. Jeżeli do badania używany jest wziernik metalowy to jest on zimny i to czuć, jeżeli plastikowy to już mniej. Jak lekarz włada wziernik i go rozszerza to jest takie dziwne uczucie rozpychania od środka - ale nie ból. Trzeba głęboko oddychać i yc spokojnym. To nic strasznego i da sie przeżyć.

Gość jaastas
mnie też bolało na początki (może dlatego że byłam spięta) teraz boli mniej ale do przyjemnych nie należy :/

Gość ajajajajaj
A co do bólu - jeżeli masz jakąś infekcję a im zazwyczaj towarzyszy ból, pieczenie itd. to faktycznie możesz się czuć niezbyt komfortowo.

Gość LenciaQQ
mnie też bolało:( miałam ten plastikowy wizernik ale i tak bolało bardzo:( wiadomo te starsze babki nie boli wiadomo

Gość wezwijcie lekarza
nie należy do przyjemnych ale też nie boli

Gość Motyylek
boli:( miałam robione 2 tyg temu:( i cholernie boli:(( a co do kobiet ginekolog to fakt, sa bardzo nie delikatne.

Gość ajajajajaj
LenciaQQ mnie też bolało miałam ten plastikowy wizernik ale i tak bolało bardzo wiadomo te starsze babki nie boli wiadomo Dziewczyno jakich starszych babek??!! Jak kobieta jest zdrowa i potrafi się rozluźnić to nic nie boli. Jest co najwyżej nieprzyjemnie. A po co tak straszycie dziewczynę?

Gość Diaaana
ale mnie tez bolało, byłam z koleżanka i tez te plastikowe miałyśmy, i mnie tak samo bolało jak i ją.

Gość gość
takie komentarze piszą same fiuty ginekolodzy,

Gość gość
szczerze bardzo boli miałam wykonywane te badanie tydzień temu chciało mi sie już nawet płakać nie mogłam wytrzymać idźć do faceta ginekologa on jest delikatny a baba nie zastanawia się co robi .

Gość gość
byłam u kobiety ginekologa i to badanie mnie nie bolało, chyba do jakiś sadystów chodzicie. Faktem jest, że czuć lekki dyskomfort tylko.

Gość gość
wogule nie boli chyba że jeżeli jest wziernk rozjechany w pochwie jest nie przyjemne uczucie

Gość gość
Mnie bardzo bolało. Ale jestem dziewicą. Później poszłam gdzie indziej i ginekolog zbadała mnie małym wziernikiem i to nie bolało. Wołajcie o mniejszy wziernik i będzie dobrze.