Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wolno mi

Czy można pić PIWO w ciąży?

Polecane posty

Gość czy wolno mi

Oczywiscie bezalkoholowe!! Moge?

Gość hjhjhjh
pewnie, wóe bezkalkoholową też :P

Gość surykatka na Hawajach
Lecha jest bardzo nisko procentowe, 0,0 coś tam - ale smakuje jak siki i miałam po nim zgagę :P

Gość werkaaaa
Piwo bezalkoholowe zawiera minimalną ilość % .NIE PIJ!!!

Gość villcia21
Koleżanka jest w ciąży i pije piwko normalne hehe :) heinekena ;) tylko nie za czesto chodzimy do pubu gora raz na tydzien

nie pij nie pal nie farbuj wlosów nie glaszcz kota nie chodx do kosmetyczki i dentysty nie jezij tyłem do kieruknu jazdy nie nos niczego na szyi :)

Gość villcia21
neapolitana hehe zartujesz? :P a czmeu nie nosic niczego na szyi itp???

Gość tka prawdae
tak się trzęsą nad ciążą, narzekają , że miejsca im sie nie ustępuje ale piwa sobie odmowic nie potrafią? alkoholiczki?

Gość NIE PIJ NIE PAL
NIE ODDYCHAJ,JEDZ ZDROWĄ ŻYWNOŚĆ. Ludzie nie dajcie się ogłupić.Bo co ,bo zaraz urodzi chore dziecko,mniej inteligentne?Można ale trzeba to robić z głową.Ile jest takich matek-młode,zdrowe co dbają o siebie przed i w trakcie ciąży i co?Dupa!Rodzą chore dziecko.A pijaczki?Dzieciaki zdrowe,nie chorują,a nawet wykazują się większą inteligencją niż zdegerenowani rodzice i kończ dobre studia by wyrwać się z tego bagna ,które zgotowali im pijani rodzice.

Gość ciekawe jak z wielkim
brzucholem w 8 czy 9 miesiacu mozna stac w autobusie.. wszyscy sie na ciebie pchaja, autobu przyhamuje uderzysz brzuchem i co? do tej z postu wyzej. obys nigdy nie miala dzieci

Gość podobno jak sie nosi cos na
szyi to sie dziecko pepowina moze udusic.. ale na ile to prawda...

Gość gabon rulez
Piwo takie jak Lech free zawiera mniejszą ilość alkoholu NIŻ KEFIR, więc nie przesadzajmy. Ja w ciąży popijałam Karmi, bo zwyczajnie miałam ochotę. Nie piłam 10 za jednym posiedzeniem, ale jedno, dwa się zdarzało. Za to odpuść sobie zwykłe piwo i inne napoje alkoholowe, one mogą zaszkodzic maluchowi. Nie rozumiem też zabobonów wypisanych przez neapolitana max, typu "nie głaszcz kota", "nie chodź do dentysty. To jakiś totalny kretynizm :O

Gość fsdffs
oczywiście że nie można chodzic do dentysty zeby nalezy miec poleczone przed ciaza, nalezy wykluczyc jakiegolwiek ubytki z powodu np. bólu zeba w czasie ciąży, leczenia np. kanałowego nie można stosować trutek fleczerów etc. jakikolwiek ból ciagnacy sie pare dni ma wplyw na płód dlatego nalezy wykluczyc próchnice, jakas niedoinformowana jestes gabon rulez czy jak ci tam google nie boli!! bezalkoholowe piwo zawiera alkohol tak czy inaczej czasem to 0,5% czasem 1% a to zawsze alkohol myslsiz ze nie wpłynie na rozwój płodu? czy tak trudno wytzrymać 9 miesiecy bez uzywek? jedzac owoce i warzywa tak trudno? jakim pustakiem trzeba być?!?!?!

Gość surykatka na Hawajach
Ja mam kota, psa, głaszczę, kupy sprzątałam (w rękawiczkach), nie dajmy się zwariować

Gość fsdffs
to ze masz za soba ciaze nie siwadczy o twojej wiedzy! jak widac... karmi ma 0,5% alkoholu wiec gratuluje!!

Gość nooooooooooooooo
jak wipijesz raz,czy dwa 1 piwo na całą ciąże to nic wielkiego,łańcuszek całą ciąże nosiłam i dziecko nie było owinięte pępowiną,mi mówili,żeby nie patrzec przez dziurkę od klucza,żeby przy twarzy nic nie robić i nie przełazić przez łańcuchy,szlałfy,sznurki itt.

Gość fsdffs
a skutki złego odżywiania w czasie ciąży beda widoczne w zachowaniu dziecka, uklad nerwowy w czasie dojrzewania pokazuje wszystkie swoje braki

Gość tka prawdae
"ciekawe jak z wielkim brzucholem w 8 czy 9 miesiacu mozna stac w autobusie.. wszyscy sie na ciebie pchaja, autobu przyhamuje uderzysz brzuchem i co? do tej z postu wyzej. obys nigdy nie miala dzieci" dziękuje wstrętny babiszonie za życzenia. pfffff. sluchaj pijaczko twoj brzuch twoje dziecko tylko nie narzekaj na caly swiat dookola skoro nawet glupiego PIWA nie potrafisz sobie odmowic.

Gość fsdffs
a z łańcuszkiem to chodzi o doczucie dziecko czuje to samo co mama takze to co dotyka jej skóry np. na szyi stad czesto manewruje pepowina i ląduje ona na szyi wy jestescie jacys niemadrzy czy jak? czy tak trudno jest poczytac na necie bardzo duzo jest info o tym!!

Gość nooooooooooooooo
jakby słuchać wszystkich-to byś zwariowała-wszystko w granicach rozsądku!

Gość do tka prawdae ktora nawet
poprawnie nie potrafi napisac tak naprawde... ja nie jestem w ciazy wiec tym bardziej nie moge pic alkoholu w ciazy.. to ci sie nie udalo:]

Gość gabon rulez
fsdffs, jesteś głupia jak but i widać gówno wiesz o chodzeniu w ciąży. Niektórym kobietom zęby w ciązy tak się psuja, że unikanie w tym czasie dentysty to czysty kretynizm. Do twojej wiadomości, nieuku: infekcja zęba w ciązy może zagrozić płodowi. Nie powinno robić sie tylko rtg zębów i wybielania. Znieczulenie da każdy dentysta. Co do piwa karmi... Pól litra kefiru zawiera od 0,5 do 0,8& alkoholu. Kilogram jabłek zawiera od 0,2 do 1% alkoholu, więc nie przesadzajmy. Zanim takie "piwo" przeniknie przez łożysko do płodu, znikome ilości alkoholu zostaną dawno rozłożone w organizmie.

Gość tka pardae
do tka prawdae ktora nawet>> to jak nie jestes w ciazy to nie zycz komuś tego co przewrotny los moze tobie zgotowac. a moze jeszcze mnie oswiecisz czemu nie piesze poprawnie hę???

Gość fsdffs no tym łancuszkiem
to dowaliłaś! :D:D:D:D

Gość gabon rulez
A z tym łańcuszkiem i pępowiną to już naprawdę ciemnogród. Gratuluję tępakom :O Powinni was banować za wypisywanie takich głupot, bo niejedna to przeczyta i zacznie się martwić. Brak słów :O:O

Gość do fsdffs
ty to najlepiej na czas ciaży zamknij sie w jakimś sterylnym pomieszczeniu bo wszystko szkodzi dziecku.:P

\" a z łańcuszkiem to chodzi o doczucie dziecko czuje to samo co mama takze to co dotyka jej skóry np. na szyi stad czesto manewruje pepowina i ląduje ona na szyi wy jestescie jacys niemadrzy czy jak? czy tak trudno jest poczytac na necie bardzo duzo jest info o tym!!\" Czytam i nie wierzę!!!!!!

Gość gabon rulez
Ty jesteś tu najgłupsza, droga fsdffs, ale może jak skończysz gimnazjum to ci minie :) Konserwanty są wszędzie, nie unikniesz ich, mądralo. I nikt nie mówi tutaj o notorycznym chlaniu piwska bezalkoholowego bądź karmi, tylko o sporadycznym wypiciu szklanki takiego napoju. Coca cola jest bardziej szkodliwa. Absolutnie potępiam picie alkoholi wysokorocentowych w ciąży, tak samo i palenie papierosów, ale powtarzam, że zanim te 0,5% alkoholu przeniknie przez łozysko, dziecko niczego nie odczuje, ponieważ alkohol ulega rozpadowi w organizmie !!!!!

"no brawo pogratulowac rozumu!!! jego pirwesze chwile na świecie a tu ładuja mu emulgatory i inne świństwa a co tam 1% alkoholu nie zaszkodzi nie???" A czy udowodniono, że szkodzi? odpowiedź brzmi NIE!!!!!!!!! Nie wiadomo jaka jest bezpieczna dawka, zatem PTG zaleca całkowite powstrzymanie się od alkoholu.

Gość wróżka Natalia
Ty Mikiii nie mozesz miec i nie bedziesz miala.