Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamtakidylemat

mam 33 lata aa moj partner 44 i zastanawiam sie

Polecane posty

Gość mamtakidylemat

czy nie jest on za stary na dziecko

Gość mejsi aleksander
no sorry, ale to chyba Ty jesteś za stara na dodatek czuję tu infantylizm

Gość nie jest za stary
moj ma 43 ja mam 35 i bedziemy niedlugo robic

Gość mejsi aleksander
35 lat i pierwsze dziecko?

Gość nie jest za stary
nie sluchaj tych co zaszly w ciaze w wieku nastu lat, takich tu najwiecej, to jest bardzo dobry wiek na dziecko i i z dojrzalym partnerem

mejsi aleksander no sorry, ale to chyba Ty jesteś za stara na dodatek czuję tu infantylizm Mam już dość tekstów, że trzydziestoletnią kobietę, wyglądającą zazwyczaj o niebo lepiej od równieśników, uważa się za starą raszplę, a 40-parolatka za faceta w kwiecie wieku, idealnego dla nastolatki :o Idiotyczne mity A Autorka chyba pyta czy psychicznie nie jest za stary, a nie czy plemniki są sprawne. Cóż, będzie ojcem w wieku dziadka, trudno. Niech dba o siebie...

Gość glupie mlode dziunie tu siedza
dla ktorych 30 latka jest babcią a 40 letni facet to juz emeryt :o

Gość Kiakia
sluchaj no glupia stara dziuniu, mam pod 30 i doskonale wiem, ze w wieku 38 lat spokojnie moglabym byc babcia :) a emerytury wojskowe to chyba w 35 r.z. sie dostaje?

ja mam 34 lata, ale nie zdecydowałam bym sie już na dziecko w moim wieku bo trochę za późno, Każdy ginekolog ci to powie, że pierwsze dziecko najlepiej urodzić przed 25. Później inaczej tkanki się regenerują i nie o to chodzi nawet, ale organizm już nie tak młody.

Gość dostawało się dawno temu

Gość dostawało się dawno temu
jaki z tego wniosek? nie patrzcie na nic, tylko jak dorwiecie chłopa róbcie dzieci, będziecie miały szanse zostać babciami po 30 :D

wsciekla a ty chowana bylas na wsi czy co :O a poza tym zmien ginekologa na mlodszego

dojrzaly mezczyzna jest czesto lepszym ojcem.potrafi wszystko bardziej docenic.ma wieksza wiedze o swiecie,wiecej do przekazania dziecku.bardzo polecam.

Gość Ja mam 20 lat a mój
mąż 33. Za jakieś 4-5 lat chcemy mieć dziecko. I nie wydaje mi się aby był za stary... W sam raz! Do tego wygląda bardzo młodo. Nie patrz na wiek! Życzę najwspanialszej dzidzi!

glupie mlode dziunie tu siedza mam młodego ginekologa. Skąd u Ciebie tyle jadu? mówie jak jest, to co moga młode dziewczyny to już tym starszym nie wypada. Tutaj chodzi o biologie, a nawet już nie o to chodzi, dzieci chca miec młodych rodziców.

ja życzę wszystkim jak najlepiej i żebyście miały swoje upragnmione dzieci, nie chce sie kłocic o racje. Ale uważam że pierwsze dziecko w wieku 30 lat to troche przesada. Zarówno dla nas jak i dla dzieciaczka.

energiczna - to wg. nie chodzi o wyglad, ale bądź co bądź najlepszy moment na dziecko wg. fizjologi kobiety to do 25-26 wiec 35 to rzeczywiscie juz stara.

moze mieszkasz na wsi, ja mieszkam w warszawi i w przychodniach widuje kobiety po 40 w ciazy a co dopiero mowic o tych po 30 , to normalny wiek na dziecko

Gość wsciekła bestia pieprzysz
za przeproszeniem jak potłuczona. dzieci chcą miec przede wszystkim KOCHAJĄCYCH odpowiedzialnych rodziców

energiczna w jakims stopniu tak, ale jednak wg fizjologi i roznych czynnikow dodatkowych dziecko w wieku 35 to juz za pozno, to, ze kobiety maja w tym wieku dziecko pierwsze to inna sprawa. Dlaczego wg. badan najwiekszy odsetek dzieci z zespolem douna rodza kobiety po 40? to tylko jeden przyklad.

deko (deko-deko@o2.pl) madrze piszesz, ale one o tym wiedzą tylko same siebie próbuja oszukać, nie wydaje mi się żeby nie wiedziały o patologii która występuje w tym wieku podczas zajścia w ciążę.

Gość do wsciekłej
wiesz, gdyby w twojej stopce był likn do mojego profilu na NK, spotkałybysmy sie w sadzie :-P

nie ma sie co okłamywac, starzejemy sie - do 25-26 rozwijamy a potem zaczynamy sie starzec i nie tylko z zewn ale wewnetrznie rowniez. Wiec jakkolwiek bedziesz dbala o soebie i tak sie zestarzejesz. to jest fizjologia ktorej nie oszukasz. Kobieta może dziecko nawet 50 tylko że jest wieksze prawdopodobieństwo chorob i tyczy sie także mężczyzn.

Gość nie dziwie sie ze chłop ją
w duupe kopnał :D

ciekawe dlaczego zawsze sie mówi nie dziwie sie ze ja zostawił.. lub to znalazła sobie chłopa na ciąze. Jakby to kobiety były takie nieudolne..

Gość kkkkkkkkkk
bo te co rodzily w wieku 2- paru lat sa juz sflaczale. a 3-kilku letnia kobieta, ktora jeszcze nie rodzila wyglada o niebo lepiej od swoich dzieciatych rowiesnikow, ktorzy juz sa zmeczeni zyciem. najlepiej pierwsze dziecko jest urodzic do 35 r.z. i niesluchaj niedoukow. a odsetek dzieci z zespolem downa jest wiekszy u kobiet rodzacych przed 30 lub 35 r.z nie pamietam dokladnie - ale dzisiaj o tej sprawie mowili w telewizji.