Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gruel

jak odzyskac pokarm w piersi?

Polecane posty

Witam! Moja córeczka ma 1,5 miesiaca. z poczatku zaraz po porodzie ssala moja piers, niestety zniechecilam sie do karmienia piersia z powodu bolu jaki mi sprawiala. niestety musialam przejsc na butelke, corka wypija mi 120 ml mleka. pokarm mi prawie zaniknal(zostalo pare kropelek). chcialabym wrocic do karmienia piersia, lecz niestety boje sie ze coreczka bedzie caly czas glodna. czy ktos moglby mi poradzic jak moge odzyskac pokarm w piersi zeby moc ponownie wrocic do karmienia piersia, ktore tak bardzo buduje wiez miedzy matka a dzieckiem? czy przystawiajac dziecko do piersi(jeszcze potrafi ssac moja piers) pokarm znowu powroci? zaznaczam z gory ze nie mieszkam w polsce tylko w UK. Prosze o pomoc

Gość swedfrtgyh
pij herbatki mlekopędne, nawet co godzinę przystawiaj małą do piersi choćby miała ssac pustą pierś. Absolutnie nie podawaj jej mleka modyf z butli, tylko łyżeczką !!!!

przystawiaj najczęściej jak możesz i jak długo się da http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 wklejam Ci link do świetnego forum laktacyjnego. Możesz zadać pytania ekspertowi i poszukać podobnych problemów Mnie p. Monika też pomogła :)

niestety ten link nie dziala, czy moglabys przeslac go jeszcze raz?

Gość canberra a jak sie
usuwa ta spacje napisz po chlopsku bo nie kpw

niestety nie ma tej strony, najwidoczniej zostala usunieta :(

strona istnieje bo sama przed chwilą na niej byłam kopiujesz ten adres i wklejasz do przeglądarki (tylko nie w wyszukiwarkę google tylko na górze do paska adresowego) i usuwasz spację która się robi nie wiedzieć czemu pomiędzy 71 a przecinkiem

Gość canberra a jak sie
catrarinka ja ty to zrobilas?

Katrinka wielka jesteś :D Nie myślałam że to jakiś problem bo do takich rzeczy jak pocięte linki na Kafe przywykłam jużdawno

Gość qwertyui
są strony które skracają linki -tnij.org itp. używajcie tego zamiast wrzucać linki które kafe znów rozwali

http://utnij.pl/ wchodzę tu wklejam link który kafe ucięła ( kasując spacje) nazwa i już:) Ja też już przywykłam do uciętych linków i wiem gdzie kasować ale ktoś kto pierwszy raz się z tym spotyka może nie wiedzieć:)

Gość canberra a jak sie
a co to znaczy kasowac spacje???????????

Kafe podzieliła link na dwie części http://forum.gazeta.pl/forum/71(tu zrobiła spacje) ,1.html?f=570 Nie klikaj w link w klikniesz tylko w to do momentu gdzie zrobiłam nawias, musisz zaznaczyć cały adres, skopiować do przeglądarki usnąć tą spacje co zaznaczyłam tak żeby pomiędzy \"1\" a \",\" nie było przerwy i w tedy link będzie kompletny Hmm... bardziej po chłopsku chyba się nie dało:)

zlikwidować, usunąć co za różnica :) klikasz kursorem przed tym nieszczęsnym przecinkiem i klikasz 1 raz Backspace żeby usunąć puste miejsce (spację) jak ty swoją drogą piszesz na klawiaturze skoro nie wiesz jak spację w tekście usunąć? :D

\"Nie klikaj w link w klikniesz tylko w to do momentu \" Nie klikaj w link *BO* klikniesz tylko w to do momentu...

no to juz wiemy wszystko :) na temat \"usunietej spacji\" :)

gruel mam nadzieję ze to forum ci sie przyda - sama z niego korzystam dość często jak mam wątpliwości (mam roczną córcię ze skazą białkową też na cycu) tam też są inne fora (lista po prawej) na których doradza m.in. Zawitkowski (TVN-owski fizjoterapeuta)

Gość A DZIEKUJE BARDZO
CATARINKA

canabera mam jeszcze 1 pytanie. wiem ze palenie papierosow wplywa na zmniejszenie laktacji. staralam sie rzucic palenie ale strasznie sie denerwuje, dziecko to wyczuwa i tez jest niespokojne. nie wiem czy palic dalej i byc spokojna dziecko tez. czy to tez bedzie wplywac na przywrocenie mleka. co o tym sadzisz?

wiesz ja nie palę i w zw. z tym nie mam tego problemu i nie bardzo wiem co z tym fantem ale wpisałam "palenie" w wyszukiwarce tego forum i wyskoczyło sporo wątków znalazłam coś takiego wg mnie rozsądnego (autorka kaeira to jedna z moderatorek tego forum i też ma sporą wiedzę w temacie): "Ważniejsze jest, aby dziecko nie miało kontaktu z dymem! O ile tylko możesz, nie pal w domu!! O ile palisz nie tak duzo, dziecku to nie zaszkodzi (ok. pół paczki, nie więcej niz paczke) Nie pal ok. pół godziny przed karmieniem, no i oczywiście w trakcie tez nie!" myślę że mimo tego że papierosy to syf to jednak twój spokój dla dziecka ważniejszy :)

a na laktację może i ma lekki wpływ ale wydaje mi sie że ważniejsze są regularne częste karmienia i wszystko wróci do normy

Nie wiem dokładnie, na czym to polega, to chyba jakaś tajemna moc pajęczyny www, że Niektórym Kafeteria działa zawsze a Google nigdy zgadzam sie z tym. dziekuje za pomoc. mam nadzieje ze uda mi sie odzyskac jeszcze pokarm, jesli ktos mialby jeszcze jakies dobre rady, chetnie skorzystam i czekam na posty

mialam ten sam problem. pilam herbatke z apteki mlekopedna taka za ok 5zl fito mix fix IV z herbapolu i piwo karmelowe i czesto przystawialam do piersi. nawet jak nam sie wydaje ze nie ma mleka w piersi( bo np. odciagamy i widzimy ze jest go malo) to ono w rzeczxywistosci jest tylko leci cieniutko. mi pokarm wrocil ale powoli widac bylo efekty. ciesze sie ze wytrwalam i nie zaprzestalam kuracji herbatka ale juz bylam bliska rezygnacji. czekalam na pelny efekt ok miesiaca ale warto bylo.pozdrawiam.

jeszcze mi tak do głowy przyszło - jak laktacja się stabilizuje to piersi wcale nie robią się ciągle przepełnione i stąd mylne wrażenie że mleka jest mniej w ogóle mleko owszem zbiera się w piersiach ale przede wszystkim produkowane jest w trakcie karmienia (ja czuję po chwili ssania takie mrówki w piersi i słyszę jak dziecko szybciej połyka większą ilość mleka) i jeszcze jedno - o ile w pierwszych miesiącach mogłam ściągnąć z piersi ok 100 - 120 ml mleka (też nie oszałamiająca ilość) to teraz 50 ml z jednej graniczy z cudem :D także jak laktator mleka nie ściąga to wcale nie znaczy że go nie ma - po prostu jest nieskuteczny w imitowaniu ssania przez dziecko

Gość agusia4a
Pomozcie!!! Chcialabym sie doradzic i prosic o pomoc jestem niedoswiadczona matka i chcialabym znow miec pokarm dla dziecka i zaczac karmic znow piersia, zaluje bardzo ze tego zaprzestalam.Niewiem co robic. Jak moge odzyskac pokarm? Karmilam 2 tygodnie a mala teraz ma 5 tygodni.Prosze o odpowiedz