Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska0809

co zrobic kiedy roczne dziecko wymusza wszystko placzem?!

Polecane posty

Gość mamuska0809

Moja roczna córka wymusza na mnie płaczem wszystko!!! Przy niej nie mogę nic zrobić dosłownie bo zaraz jak odejdę na krok to zaczyna krzyczeć!! Nie chce się sama bawić, muszę cały czas przy niej być! A najlepiej się bawi u mnie na kolanach... Mam także 2-miesięczną córkę której też muszę poświęcić czas! Nie mam już sił... Proszę, poradzcie mi coś bo tak nie może być bo zwariuje!!!

Gość mamamartynki
rozumię cię doskonale:) ale spróbuj. ja nie wychodziłam z pokoju tylko wesoło śpiewałam i starałam się przy tym zachowywać naturalnie i spokojnie, naprawdę działało. moja mała ma teraz 20 msc i nie mam problemu z tym. tłumacz też dziecku mama zrobi coś tam i cię weźmie na rączki, i zawsze dotrzymuj słowa bo dzieci nie da się oszukać, a taki maluch już dużo rozumie.

zdecydowanie ignorować to najlepszy sposób. Wiem że będzie Wam ciężko patrzyć jak dziecko wpada w histerie ale tylko w ten sposób można nauczyć dziecko że krzykiem waleniem głową w podłogę nic nie zdziałają

Gość ungabungabungabunga
Nie "katowac do krwi" tylko zaczac dziecko WYCHOWYWAC a nie HODOWAC moja droga :-)

Gość gość
gość Moj synek ma 13 miesiecy i tez wszystko wymusza placzem i krzykiem. Nic nie moge zrobic. Jak wychodze do drugiego pokoju to idzie za mna xxx Zamykaj mu drzwi przed nosem, a wcześniej weź go za ramiona i powiedz: "Nie będe z tobą rozmawiac, dopóki się nie uspokoisz i nie przestaniesz krzyczeć"

Gość gość
Musiałaś się bardzo denerwować w ciąży i przezywać jakiś stres, dlatego synek teraz jest taki nerwowy. Nie pocieszę cię, bo mój ma dzisiaj 7 lat i dalej wpada w takie nastroje, no jest już na tyle duży, że ja mogę to ignorować. Nic go nie nauczyło to że nikt nie reaguje i nic histerią nie wymusi. Po prostu jak wpadnie w taki stan, to nic do niego nie dociera. Dopiero jak przejdzie wie i rozumie ze to było niegrzeczne. Po prostu nie panuje nad nerwami i emocjami. Na mojego działały samochodziki, od małego wiedziałam, że jak wymyślę mu zabawę z samochodami, to będę miała spokój. Czym się interesuje twoje dziecko, co lubi najbardziej musisz to wykorzystać.