Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania wawa 24

bede sobie robic koronki na 6 zebow-ktos ma?

Polecane posty

Gość ania wawa 24

a wiec wybieram sie na zalozenie 6 koronek na 6 zebow. sa to przednie gorne zeby.moje sa male i nieciekawe

Gość ania wawa 24
teraz mam te zeby ze tak powiem tylko dosztukowane takim czyms ala plomby, i odpryskuje mi co i raz jakis kawalek a koronki to juz na lata bede miala. czy ktos z was tez ma koronki?

Gość ania wawa 24
aster, dopiero beda opilowane na pierwszej wizycie. zeby mialam wszystkie zdrowe ok 2 miesiace temu wiec powinny byc zdrowe na ta wizyte. dentystka mi je opiluje z tego kompozytu zrobi odlew zalozy jakies tymczasowe zeby i bede czekac az mi koronki zrobia. mysle ze okolo tygodnia to zajmie

Gość ania wawa 24
aster a Ty na ktorych zebach masz? ja bede miala na jedynkach dwojkach i trojkach gornych i jaka sytuacja?

Gość Marysia co jej ukradli panele
ty tu o koronkach pińdzielisz a w irlandii naszych biją!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ania wawa 24
Marysiu no wiem, niezle po dupie dostalismy az przelaczylam bo nie moglam na to patrzec

Gość ania wawa 24
aster u mnie tez jest sytuacja musowa, bo mi dwojki nie wyrosly albo wyrosly ale wypadly mi i mama nie pamieta czy jak?? i mam odrazu po jedynkach trojki tak wiec wyobraz sobie jak bym wygladala bez tego kompozytu

Gość ania wawa 24
4 za 1200? ja bede robila 600zl za sztuke w warszawie a Ty gdzie? nie wiem czy bede miala na metalu ale chyba tez

Gość ania wawa 24
no mam nadzieje ze Ci przejdzie i ze sie przyzwyczaisz, ja do tych kompozytow tez sie nie moglam przyzwyczaic a teraz nie wiem czy robic te koronki :( bo bede sie czula nie swojo, ale mam nadzieje ze gora przez miesiac ale za to bede ladniewygladac :( boze czemu nie mam normalnych zebow tylko takie wampirki mi sie trafily

Gość ania wawa 24
no zapytaj.. ja czytam teraz ten link co podeslalas... z jednejstrony sie boje a z drugiej wyobrazam sobie siebie z takim slicznym usmiechem. ladny kolor Ci dobrali? bo ja chce chyba ten drugi pod wzgledem bialosci. najwyzej jak beda za biale to wybiele pozostale do tych koronek, no chyba ze beda naprawd zbyt biale to moze trzeci odcien od konca wezme, nie wiem jak te kolory beda sie mialy do moich zebow. tyle kasy na to wydam i naprawde mam nadzieje na hollywodzki usmiech

A ja bardziej polecam licówki, są droższe ale wyglądają zdecydowanie bardziej naturalnie i dodatkowo nie zachodzi potrzeba aż tak drastycznego opiłowywania zęba. Ja sama już mam od 5 lat i zdecydowanie polecam. Zęby wyglądają naprawdę naturalnie:)

a no to w takim razie faktycznie koronka to lepszy wybór, chociaż zawsze można zrobić i licówki i koronki i może to równie dobrze wyglądać.

Gość kononowicz mister
czy koronki i licowki to to samo? mam ciemna dwojke, po leczeniu kanalowym. wyglada to nieciekawie, wstydze sie szeroko usmiechac, entystka probowala mi wybielic ta dwojkeod srodka, efekt utrzymal sie 3 dni, potem zaczal zab ciemniec i chyba jest jeszcze troszke ciemniejszy niz wczesniej. dentystka mowi, ze kolejne wybielanie od srodka moze oslabic zab. moze licowka bylaby rozwiazaniem? czy to to samo co koronka czy jednak jest zabiegiem mniej inwazyjnym? dzieki!!!

Założenie licówki jest podobnym zabiegiem co założenie kornki, jednak zdecydowanie mniej inwazyjnym, gdyż ząb przygotowywany nie musi być aż tak drastycznie szlifowany bo licówka jest bardzo cieniutka i tym samym nie wymaga mocnego szlifowania. Licówki wyglądają bardzo naturalnie (porcelanowe) nadają szklisty połysk i nie są matowe. Są droższe ale efekt lepszy. Ja w ogóle nie miałam problemu z odczuciem ciała obcego w ustach, świetnie się dopasowały i efekt rewelacyjny. Koronkę również mam, gdyż jeden ząb miałam martwy i w tym czasie bezpieczniej jest założyć koronę ( wraz z wkładem kornowo-korzeniowym) co wzmacnia zęba.

Gość kononowicz mister
dziekuje, koni:) czyli lepiej zalozyc koronke na moja martwa dwojke? ile kosztuje jedna licowka? a moze lepiej sprobowac najpierw z licowka i po prostu uwazac? i tak nie jem zadnych orzechow i twardych rzeczy, mam wrazliwe zeby i uwazam raczej na wszystko. dzieki!!!

Ja robiłam 5 lat temu i za 4 licówki zapłaciłam ok 3tys zł. ale w koszt wchodziła również naprawa zębów, bo nie wszytkie były w idealnym stanie. Wiem, że spokojnie licówka wytrzymuje na martwym zębie jednak najlpiej poradzić się stomatologa. Pozdrawiam