Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MjakMagda

Boje się , że mogę zajść w ciąże !

Polecane posty

Witam Was bardzo serdecznie . Mam pewien problem dotyczący spóźniającego się okresu . Mam 17 lat i współżyłam z chłopakiem z którym jestem już 2 lata . Okres mam jeszcze nieregularny zawsze miałam około 20 - 27 nieraz nawet miałam w następnym miesiącu na samym początku , czyli 2-4 dzień ale miałam tak tylko raz . W tym miesiącu powinnam już dostać okres , ale go jeszcze nie ma co prawda miałam wszystkie dolegliwości tzw \" złych dni \" zmienny nastrój , ból podbrzusza , i nabrzmiałe i obolałe piersi .Nawet miałam plamienia . Jednego dnia miałam plamienia krwi a później przez 4 dni miałam śluz koloru kawy z mlekiem . Kochałam się ze swoim chłopakiem 2 tyg temu ale muszę tu dopowiedzieć , że był to stosunek przerywany . Strasznie boję się , że niestety mogłam zajść w ciąże :( Kocham swojego chłopaka i zdecydowaliśmy się na współżycie, ale teraz chyba żałuję tej decyzji . Bardzo proszę o komentarze co na ten temat myślicie . Z góry bardzo dziękuję .

Gość to na bank cionża

Stosunek przerywany to nie zabezpieczenie. Tak możesz być w ciąży!. Teraz idź do apteki po test ciążowy. Jak wyjdzie negatywny to idź do ginekologa po tabletki. To żaden wydatek w obecnych czasach.

Najwazniejsze jest zachowanie spokoju. Teraz nic nie zmienisz. Wiele jest powodow spozniania sie okresu, miedzy innymi stres, a Ty sie wlasnie stresujesz spozniajacym sie okresem. Poczekaj spokojnie jeszcze kilka dni, a pozniej najlepiej jak pojdziesz do ginekologa lub jak kupisz sobie test ciazowy. A mniej wiecej w ktorym dniu cyklu kochaliscie sie? To ma bardzo duze znaczenie, bo jezeli to byly dni plodne, to ryzyko trego, ze jestes w ciazy jest wieksze. Ale pociesze Cie szanse sa dosc niskie na to ze jestes w ciazy. PS. A dlaczego nie uzyliscie prezerwatywy?

Lily Allen, no nie wiem czy pigulki bylyby najlepsze w tym przypadku, bo ona jest jeszcze bardzo mloda i szkoda zeby rujnowala sobie teraz nimi uklad hormonalny.

Hormony nigdy nie są dobre dla organizmu ale sądzę, że ewentualna ciąża byłaby dla autorki znacznie gorszą szkodą. I wydaje mi się z jej wypowiedzi, że na obecny czas nie potrafi się dobrze zabezpieczyć.

Może i nie potrafię i może masz rację głupota robi swoje!! Ale teraz niechodzi tu o to bo już po fakcie dokonanym lecz o rozpatrzenie mojej treści wypowiedzi . Jestem już teraz skołowana i może to przez stres też jest wywołane no ale treba myśleć w obydwie strony .

Jak masz nieregularne okresy to nie wiesz kiedy wystąpiła u Ciebie owulacja. Idź do apteki po test. Chwila strachu i poczujesz ulgę jak zobaczysz że nie jesteś. Fakt istnieje u Ciebie możliwość ciąży ale pocieszę Cię, że wbrew pozorom spłodzić dzidziusia po jednym stosunku wcale nie jest tak łatwo :)

Tak pójdę po test napewno , żeby nie denerwować się na zapas . Mój chłopak mówił mi kiedyś , że może być bezpłodny ze względu na chorobę świnki ( no ale o ile wiem to można tak tylko mieć jeśli tą chorobę przejdzie się w stadium dojrzewania - a on miał ją 1- 2 klasie podst ) niewiem czy to istotne , ale napewno to też nie jest zbyt dobre .

Lily Allen ma racje- chwila strachu i bedziesz miala pewnosc.