Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieciekawa sytuacja

czy komornik lub firma windykacyjna

Polecane posty

Gość nieciekawa sytuacja

czy komornik lub firma windykacyjna mogą się dowiedzieć o moim koncie w banku(lokata)? Długi zaciągnał bez mojej wiedzy maż, uciekł za granicę i uważa że nic mu nie zrobią i płacić nie zamierza.

Gość no rzeczywiście.....
nie może

Gość nieciekawa sytuacja
oprócz tych oszczędności nic nie mam. Nawet pracy. Utrzymuje sie tylko z tych pieniędzy.

firma windykacyjna nie może a komornik może bo reprazentuje państwo, jak złoży potrzebę dowiedzenia się o koncie to ją dostanie jak dostanie pozwolenie to może wyłamać zamek i wejść do twojego mieszkania

Gość nieciekawa sytuacja
mieszkanie nie jest moje tylko rodziców.

Gość Icek z kibuca
wypłać kase z banku i trzymaj w skarpecie

Komornik może - jest to organ państwowy, korzystający z ochrony prawnej i dysponujący określonymi uprawnieniami. Leży w jego mocy znalezienie konta bankowego a bank nie może przeciwdziałać zajęciu konta. Firma windykacyjna - zasadniczo nie może. To zwykłe przedsiębiorstwo zarobkowe, bez żadnych specjalnych uprawnień. No chyba, że wyciągną dane od jakiegoś bankowca drogą przekupstwa lub podstępu.

komornik może zająć pieniądze na twoim koncie, w tv pokazywali kobietę samotną z dwójką dzieci gdzie jedno dziecko chore na serce miało dofinansowanie od zus na chorobę i komornik jej wszystko zabierał bo były mąż nie spłacał kredytu za samochód żenada ten kraj :-O

Gość Ups...........................
Załóż konto komuś komu ufasz mamie, siostrze i te pieniądza wpłać na ich konto, znam kogoś kto tak zrobił i ma kasę i a dla komornika biedna mysz.

O, Krytyczna Aliksandra mnie wyprzedziła. Coś się dzisiaj stykamy tu i tam :-D Dobra... na dziś kończę z Kafe

Gość nieciekawa sytuacja
pewnie zdobyli nr konta w zus_ie. Ale lokata? Bedą w każdym banku pytać?

Gość jfhbgcv
nie ważne że twój mąż zaciągną pożyczke jeśli jesteś jego żona to i ciebie dotyczy nie spłaci on to ty bedziesz musiała niestety a o twojej lokacie w banku dowiedza sie tak czy inaczej jezeli nie to będziesz musiała napisac oswiadczenie majatkowe gdzie pracujesz jakie masz mieszkanie oczywiscie o oszczednosciach ,samochód jaki z którego roku dosłownie wszystko i oczywiście zgodnie z prawdą a potem siądą ci na wypłate i po sprawie a zawiadomienie dostanie twój pracodawca o potraceniu z wypłaty

Gość jfhbgcv
ty nie pracujesz to wypłaty tez nie wezmą ale w końcu kiedys pujdziesz do pracy , no chyba ze masz sporo na tej lokacie.

Gość nieciekawa sytuacja
a jeśli nie da sie ściagnąć tych długów ze mnie, czy mozna zabrac jego rodzicom. Mają dom, emerytury, itp.

Gość nieciekawa sytuacja
poza tym on ma za granica legalna prace. Nie ma naprawde sposobu, żeby płacił SWOJE długi?

Gość czy to dobrze
to daj do sądu o separację, wtedy twoje pieniądze będą twoje, a jego jego i długi też. Nie wiem, czy będą ścigać wstecz, ze jak dlugi są z czasów, kiedy nie było separacji, to i tak musisz spłacić. Dobrze by było poradzić się jakiegoś prawnika. A tą lokatę, to lepiej mamie wpłać, albo coś z nią zrób, bo Ci ją komornik zabierze.