Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkaaaa 17

Co to znaczy subkliniczna niedoczynnosc tarczycy?

Polecane posty

Gość olkaaaa 17

Gość olkaaaa 17
sprecyzuje moze....ogolnie chodzi mi o jakąs chorebę ze jest subkliniczna...a tarczycye podalam tylko jako przyklad.

tzn ze sa odchylenia od normy w badaniach laboratoryjnych bez istotnych objawow u pacjenta

Gość babeczka80
witam!! ja mam 29 lat i mam hashimoto biore eutyrox 50 ale moja córka ma 4,5 roku i tez ma stwierdzoną niedoczynnosc bierze letrox 25,dzis miala usg robione i oto wyniki: płat lewy 2,5x0,7x0,6=0,5 płat prawy 3,2x0,7x0,7=0,8 tarczyca o objetosci 1,3 ml jednorodna przepływy w normie homogenna lekarka powiedziała ze to wada wrodzona i tabsy juz do konca zycia bedzie musiała łykac....tak jak ja..aż sie boje czy to nie wpłynie na jej rozwój ,na razie rozwija sie normalnie ale jest troche nadpobudliwa,ale martwi mnie to jak to bedzie w okresie dojrzewania czy moze miec z tym jakies problemy? czy ktos mi poradzi ? moze zna też ktos taki przypadek dziekuje))

Gość upssss
jedyne co moge powiedziec, to podobno euthyrox jest naturalnym hormonem, ktory z niczym nie koliduje. tylkop jego niedobor moze prowadzic do czegos zlego. a jesli corusia przyjmuje euthyrox i bedzie miala ten hormon w normie powinno byc wszytsko ok. ale nie jestem lekarzem wiec powiedzialam co od lekarza slyszalam na temat tych lekow