Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladujaca

ile ladowac akumulatorki, zeby ich nie przeladowac?

Polecane posty

Gość ladujaca

bo po jakims czasie beda sie yebac, jak cagle bede je za duzo ladowac, skad mam wiedziec, kiedy sa w pelni naladowane? to sie jakos wylicza, ale jak? nie mam ladowarki, ktora pokzuje, ze baterie sie naladowaly, a szkoda i kasy na kupno nowej, wiec musze zkaupic tylko akumulatorki. na mojej ladowarce jest napisane" 230V-50Hz 4.5W

Gość ladujaca
250mA

Gość ladujaca
az 18 h? masakra, co tak dlugo? ja ladowalam gdzies tak z 10 i one byly juz nagrzane i wlansie myslalam,z e chyba je przeladowywalam, bo teraz w ogole nie dzialaja w aparacie, co najwyej w pilocie.

Gość ladujaca
aaa, to 250mA, to co inngo niz 2500mA?:P tzn wiem, ze to co innego,ale myslalam, ze to zero nie ma wiekszej roznicy, tylko jakby podane sa w innych jednostkach. sa takie akumulatorki 250mA? bo ja wlasnie widzialam sametysiacach wlassie 2500, 2700.

Gość ladujaca
orientujesz sie ile trzymaja takie 250? moze kurcze zainwestowalabym w takie 2500 i wystarczylyby mi na dluzej, bo te to juz nie wiem, czy tak szybko padaja, bo zle je uzywalam(przeladowywalam), czy po prostu sa slabiutkie.

heheh tak to to samo tyle ze ja napisalem 2500mAh ;)..i np moje maja tyle ale maja 500mA a mogo być i takie 2500mAh i miec 700mA

Gość ladujaca
aaaaa, to juz zalapalam. Kabel, bo sluchaj, mam akumulatorki : 2300mAh, 230Ma ladowarka 250mA 4.5W. facet w sklepie mowil, ze sila akumulatorkow musi sie zgadzac z sila ladowarki, czy te akumulatorki sa w ogole dobre?:O zaczynam sie troche gubic:D jakie beda dobre? i powiedz na ile wystarczaja Twoje baterie?

moje starczaja na dlugo ....trudno powiedziec jak to sie ma w czasie ale ostatni raz ladowalem je w lutym zrobilem okolo 400 fotek i ciagle chodza Jarek masz racje :)...moja taka nie jest ale wylacza sie w zaleznosci od pojemnosci aku

hmm ciezko mi cokolwiek powiedziec ...nie zam sie na tyle by wyrokowac ale cena faktycznie jest tania dobry ukumulator kosztuje wiecej niz komplet ktory pokazalas ja za swoje dalem 60 zl a sama ladowarka byla tania 25 z biedronki :D ale spelnia moje oczekiwania

jak zwal tak zwal :)..firma jako taka mnie nie interesuje wazne by dzialaly poprawnie...... to ze je kupilem to byl czysty przypadek :) innych poprostu nie bylo, wiec wzialem je i sie sprawdzily :)

Gość ladujaca
a ile kosztowala ta ladowarka minwy? patrze na allegro to tez w sumie malo stoja, a na teat akumulatorkow tej firmy nic nie ma. nie wiem, jakie juz mam kupic, zeby to wszytsko mialo rece i nogi:O

Gość ladujaca
sorry, widze juz cene tej ladowarki minwy.

Ja ładuję dwie baterie AA 2.5 godziny, a używam Sanyo Eneloop - zarówno akumulatorków, jak i ładowarki. Baterie bardzo długo trzymają, dlatego jeśli zamierzasz kupić jakieś dobre akumulatorki to polecam tę markę. Ja je kupiłam na hurt.com.pl. Eneloopki na innych forach mają podobnie pochlebne opinie, więc jest to sprawdzony produkt

Tak zgadzam się z moją przedmówczynią, że eneloop są najlepszymi akumlatorkami, Nie tylko są bardzo wytrzymałe, ale też nie trzeba ich ładować specjalną ładoawarką tylko można ładować każdą.