Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa13435

do mam co przegrzewaja dzieci

Polecane posty

Gość ewa13435

chciałam sie was zapytac czy jestescie normalne jak widziałam dzisiaj w takie ciepło dziecki ubrane neidosc ze w zimowe ciuchy to jeszcze przuykryte kocem to az mi było ich zal wezcie ubierzcie jeszcze im kozuch a najlepiej nie wychodzcie z domu bo zmarzna jestescie nienormalne

skoro tak było ci ich żal to trzeba było to powiedzieć tym matkom które spotkałaś a nie teraz. Przecież tutaj nie widzisz żadnych matek i przegrzane dzieci.

Gość heheeeeee
ja dziś też widziałam dziewczynke ubrana w kobinezon fakt jest taki ze to dopiero kwiecien a nie lipiec ale kombinezon to lekka przesada!! mnie to osobiscie nie obchodzi bo to tej mamy sprawa ale byłam lekko w szoku :)

Gość a ty princpolo
zawsze bzdury piszesz.. kobieta dobrze mowi... pelno debilek z dziecmi na dworzu, same rozgogolone a dzieci w czapach i grubych kurtach.....

a ja popieram autorke niektóre matki przesadzaja osobiscie mam to gdzies to ich dzieci tylko szkoda dzieciaków bo napwno nie jest im wesoło jak sie musza smazyc fakt nie jest lato ale i nie jest zima

Gość gcnmmmmmmmmmmmmm
a hoj was obchodza inne mamy i ich dzieci ... juz niemacie sie zego czepiac jakby mi taka kowa na ulcy powiedziala ze zle dzieckubralam albo skrytykowala to odrazu bym jej odwinela.......zainteresujcie se moze ludzmi ktorzy faktycznie krzywdza i katuja dzieci........

a ty princpolo ------Nie napisałam że autorka głupoty piszę :D :P Zgadzam się z nią nawet :P Ale co ją obchodzi jak kto dziecko ubiera?! Mnie też ciarki biorą jak dziś zauważyłam 2-3 letnie dziecko szalikiem.Ale to nie jest moja,Twoja ani autorki sprawa!!!! Od tego są rodzice-niech decydują! A Wam nic do tego.

Gość gcnmmmmmmmmmmmmm
pierwszy taki dzien cieply od czasu zimy i rodzice sie nieco obawiaja....wiec niema sie czemu dziwic zoaczy jedna z druga ze dziecko spocone to nastepnym razem ubierze lzej ...wielie mi rzeczy

Dokładnie, czemu autorko tego nie powiedziałaś tym matkom? Ja wyszłam z moją na podwórko w body krótki rękaw, rajtuzy i bluza z kapturkiem. Czapki nie ubierałam bo miała kapturek. Spotkałam koleżankę której mała leżała w gondoli ciepło ubrana to jej powiedziałam że chyba trochę przesadziła. O dziwo ona na to powiedziała ze wie bo już raz przegrzała swoją małą. No ale dalej tak ubiera to co mnie to, jej sprawa. Na spacerze młoda miała jeszcze spodnie na rajtuzy i apaszkę to miałam wrażenie że jej za ciepło i ściągnęłam później spodnie. Nie wszystkie mamy przegrzewają:P

Gość heheeeeee
nikt nie mowi o krotkich spodenkach itp ale kombinezon to już lekka przesada ale mnie to wali generalnie :D

Gość ewa13435
zaloze sie ze princpolo i inne matki które sie tak rzucaja same ubieraja dzieci jak eskimosi dlatgeo sie tak rzucaja

U nas tez bylo dzis kilka dzieci w grubych kurtkach i czapkach, no kurcze... czy Ci rodzice nie wiedza jak ubrac dziecko w taka pogode? Moj syn byl dzis w sweterku i spodniach, bez rajstop. Mialam jeszcze przy sobie czapke i bluze polarowa, ale bylo tak goraco, ze nie bylo nawet sensu mu tego zakladac. A dziecko przeciez biega, bawi sie.. i chca czy nie spoci sie. Dziecko sie przegrzeje i choroba murowana.

To się nie zakładaj bo wszystko stracisz :D Ja ubieram dziecko tak jak siebie -spodenki,skarpetki,cienka bluzeczka i cienka bluza gdyby było zimno. Po prostu wkurwia mnie fakt że zamiast zając się swoim dzieckiem i życiem zajmujesz się innymi.

Gość kokolinka.
Ale to tylko w Polsce takie mądre mamuski są, ze w takie cieplo dzieci w czapki i szaliki ubieraja. Jak bylam w Irlandii to tam o wiele zimniej jest w kwietniu a dzieci kilkumiesieczne jezdza w wozkach z golymi, lysymi glowkami i bez skarpetek, nawet jak temperatura nie przekracza 10 stopni. O dziwo tam dzieci prawie w ogole nie choruja:P

mieszkam w stanach i tutaj tez nie przegrzewaja dzieciakow. moj teraz body z krotkim, spodnie, skarpetki, bluza, cienka kurteczka i cienka czapeczka, no i buty ale juz mijalam dzieciaki w cienkiej bluzce same skarpetki i spodnie ale podwinely sie czyli nogi odkryte i bez czapek. zreszta duzo dzieci bez czapek tutaj widze nawet jak jeszcze zimniej bylo. a takie 3, 4, 5 latki to tylko kurtka w zimie i bez czapek czesto osobiscie uwazam ze nie mozna przesadzac w zadna strone bo np. bylam z malym w kosciele, cieplo na dworze, moj w bluzie i cieniutkiej kurtce. byla tam dziewczyna z 8 miesiecy coreczka, w wozeczku miala spiworek to bylam pewna ze przywiozla ja zakryta spiworkiem. zdziwilam sie na koniec jak zalozyla jej cieply polarowy kombinezon, wlozyla do wozka i przykryla tym spiworkiem. biedne dziecko. na dworzu bylo cieplo ze ludzie z krotkim chodzili, ja w lekkiej kurteczce rozpieta i mi bylo za cieplo. no ale nie moje dziecko i ja tam nikomu obcemu nie bede zwracac uwagi, co innego jak ktos kogo znam to wyrazilabym swoje zdanie. wg. mojej lekarki lepiej zeby mu bylo za chlodno niz jak ma sie zgrzac.

Gość czinquaczenta
ale wy jesteście durne...... zakładacie temat specjalnie po to żeby się poobrzucać g ównem? na kafeterii przesiadują takie debilki że głowa mała. o cokolwiek się pokłócą, byle narobić dymu i nawyzywać innych, rozładować swoje frustracje.... ten temat nie jest pierwszy i nie ostatni.... żal mi was :P

czinquaczenta Zaczęłaś swój post od słów ale wy jesteście durne.... ot mądra się odezwała:D Jakbyś nie zauważyła większość tu nie wyzywała tylko wyraziła normalnie swoją opinie na ten temat:P

Gość heheeeeee
czinquaczenta___ po kiego grzyba wchodzisz na temat ktory Cie nie interesuje??przeciez tutaj nikt nikogo nie obraza tylko kazda pisze to co mysli i tylE!a ty chyba sama szukasz zaczepki he?

Gość czinquaczenta
weszłam z ciekawości przeczytałam kilka pierwszych odpowiedzi i zachciało mi się śmiać typowe reakcje kafeterianek i typowe oburzenie buhahahahahahahahahahahaha

Gość heheeeeee
no widzisz ale chociaz miałas ubwa po pachy tak jak by to było smieszne ;) pozdrawiam