Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalinaa

Niewygodne buty i ciagłe odciski. Co zrobić??

Polecane posty

Dziewczyny bardzo rzadko chodzę na obcasach,ale jak już kupię sobie jakieś półbuty, botki to wszystkie są dla mnie niewygodnei po pewnym czasie prób oswojenia się z nimi poddaję się. Staram się kupować buty ze skóry, ale to nie zmienia faktu, że robią mi się odciski, zazwyczaj na tej wewnętrzej poduszce zaraz pod duzym palcem stopy.. Co z tym zrobić?? Znacie jakies porady??

Gość zetnij obcasy
albo kup nowe buty! Jeszcze jakies pytania??

Gość feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Kupuj o numer większe, albo wkładki pod piętę.

Gość feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
a właściwie to nic nie kupuj, boso biegaj i po problemie! :P

ja kupilam taki preparat na odciski... wymoczylam nozki a pozniej go nalozylam prosto na odcisk... po paru dniach stosowania znikna a juz po pierwszym zastosowaniu wogole nie czulam bolu... w domku chodz na bosaka i mocz nogi w goracej wodzie i wsyp sobie troszke soli do kapieli:) sama testowalam:)

Gość pollyanja
Nie wiem czy Ci to pomoże ale ja kiedyś przed założeniem butów na obcasie zalepiałam sobie pietę plastrem i nie było ani obtarć ani odcisków. Teraz stosuje takie silikonowo - żelowe wkładki do butów, jednak nie do każdego rodzaju obuwia one pasują. Kupiłam je w drogerii i faktycznie dzięki nim odciski pojawiają się znacznie rzadziej ;]

Gość pattii
ja polecam poduszeczki gumowe firmy Avon lub Scholl : ) wtedy nie dostajesz odciskow, pieta jest zrelaksowana i oczywiscie wygodnie sie w bucikach chodzi ;)

ja tez kupilam silikonowe wkladki na odciski i stopy zaczely mnie bolec po 2-3h i mialam mega odparzenia, tudziez odciski:( nie moglam chodzic. Zawsze mam taki problem, jedynie klapki czy kozaki mi nie sprawiaja bolu, ale buty na obcasie choc tak je lubie sa dla mnie udreka, jakie bym nie kupila, czy skorzane czy nie, roznie wyciete to zawsze po gora 2 godzinach a czasem mniej nie moge w nich juz chodzic :/