Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja nieeeeee

Dziewczyny czy przy plamieniach ma się atkie objawy jak przy miesiączce?

Polecane posty

Gość a ja nieeeeee

A więc tak, przechodząc z jednych tabletek anty na drugie nie zrobiłam przerwy, było napisane,że tak można a z bytnio nie chciałam mieć teraz miesiączki i lekarz nie powiedział kiedy mam zacząć brać drugie tabsy. Jeszcze przed ostatnią tabl. poprzedniego blistra zaczęłam mieć plamienia i teraz też je mam tylko silniejsze, brzuch mnie boli tak jak przy okresie, czy to jest normalne?

Gość prz zmianie tabsów
plamienia to norma, zwłaszcza na początku ich brania to efekt tego że pewnie nowe tabletki mają mniej hormonów i ogranizm się musi do nich przystosować plamienie może też być spowodowane tym że nie zrobiłaś przerwy między opakowaniami nie wiem dokładnie o co pytasz ale zrozumiałam to tak że wziełaś 21 tabletek poprzednich tabsów potem znów 21 tabletek nowych, po nich powinnaś zrobić 7 dni przerwy w ciągu 2-3 cykli z nowymi tabsami plamienia powinny ustać, jeśli nadal będziesz plamić oznacza to to że tabletki mają za mało hormonów jak na Twój organizm lub że możesz mieć nadżerkę (to może wykryć lekarz podczas badania gin) wszystko w normie więc się nie zamartwiaj, czytaj dokładnei ulotki leków