Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amant Wszech Czasów k.odwetowa

Przyznam skromnie że wpadłem na pomysł jak zrobić urządzenie prawie jak...

Polecane posty

Perpetuum mobile:classic_cool:.Co prawda to nie jest perpetum mobile ale ma zbliżone(w odróżnieniu od standardowych urządzeń) do niego parametry ekonomiczne:D.Właśnie rozważam przygotowanie prototypu:classic_cool:.Co prawda urządzenie wytwarzające sporo energii jest kilka razy droższe niż standardowe o takiej samej energii produkowanej ale za to nie trzeba dostarczać paliwa:classic_cool:.Można już mnie gratulować:classic_cool:.

Gość jola rótowicz
Mnie znajomy pijaczek powiedziaał jak zrobili z somsiadem to pepetum mopile - podłączyli sobie prąd omijajac licznik i maja tera elektrykę za darmo :P

Miałem dodać że tutaj prawie nie robi dużej różnicy:classic_cool:.Zwłaszcza że pod względem ekonomicznym jest tylko trochę droższe od perpetuum mobile:classic_cool:.I na pewno to nie jest w tym stylu jak opisany przypadek:P.Niestety jest do tego potrzebna substancja-albo droga albo łatwopalna jak butan albo trująca jak tlenochlorek wegla albo kłopotliwa w użyciu jak dwutlenek węgla:O.Do tego tej substancji do megawatowej elektrowni trzeba prawie tyle co wody w elektrowni o tej mocy:O.

Gość Amant Wszech Czasów kodwetowa
Jest to elektrownia jądrowa oparta o dwa elementy moje własne jądra i młotki kowalskie 4,5 kg.

Gość grzecznie prosimy.

swego rodzaju perpetum mobile, jest babska pipka im więcej używana, mniej się zużywa a wprost przeciwnie, cud nad cuda

Gość grzecznie prosimy.
blondyn, chyba się wysłowić nie potrafisz. nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

Gość Amant Wszech Czasów k odwetowa
poszywacz godny tego topiku ps. elektrownia działa, zderzam duża masę własną rdzenia młota kowalskiego z moim jądrem i powstaje siła kinetyczno-termiczna która pozwala mi biec nieustanie przez 20km.

To tak -potrzebne jest bajoro(albo dziura o głębokości około 15 metrów ale bajoro wygodniejsze)-wielkość zależy od wymaganej mocy elektrowni;).Następnie prądnica która będzie mogła uczestniczyć w obiegu wysokociśnieniowym:classic_cool:.Poza tym tak jak w normalnej elektrowni-2 zbiorniki w którym w 1 by się ciecz odparowywała a w 2 skraplała;).Z tym że 2 zbiorniki by powinny być używane zamiennie:P.A to dlatego że po nagrzaniu 1 w dzień w nocy mnógłby być 2 zimniejszy:P.I niestety trzeba dużo którejś z tych substancji:P.

Gość szykujesz się do nobla
z dziedziny fizyki?