Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ty mienia nie panimajesz

w jakis sposob Ty nauczyles/as sie angielskiego?

Polecane posty

hej, chcialabym w przyszlosci od groma podrozowac, kiedy juz skoncze studia, czy nawet wczesniej, w wolnej chwili. niestety nie znam angielskiego, tzn znam podstawy,a jestem taka osoba, ze jak nie rozumiem pewnej rzeczy, to juz nie potrafie swobodnie rozmwiac, tylko skupima sie na tym, czego nie potrafie i od razu wmawiam sobie, ze sie nie dogadam. chce nauczyc sie angielskiego, by swobodnie sie porozumiewac, i by nie byc od nikogo zalezna. jak sie uczyc efektywnie? :)

Gość kurwakurwa
najpierw matka kupowała mi serię "okej jest okej" jak miałam z pięć lat, tak nauczyłam się podstaw, potem w szkole od pierwszej klasy podstawówki do końca liceum, trochę na studiach, a w międzyczasie oglądałam filmy bez napisów. jeśli nie rozumiałam o co chodzi to oglądałam dotąd aż zrozumiałam i dotąd aż oswoiłam się z szybkością/akcentem/słownictwem.

Gość
przez gry komputerowe i tlumaczenie piosenek efekt jest taki, ze wiem co to "twilight" ale zakupow w sklepie nie-samoobslugowym nie zrobie

Gość Franceso Marco Caredo
Ja nawet dore nie mowic polski!!!:)

Gość Whizz
W szkole, ale tylko i wylacznie jak masz zapal, bo jak nie to nie da rady. Ja niemiecki mialam w szkole dluzej, a nie umiem zdania sklecic, a po angielsku smigam jakbym ten jezyk znala od zawsze. Poza tym piosenki, tlumaczylam sobie wszystkie ulubine piosenki, sciagalam teksty z netu a potem ze slownikiem w lapie tlumaczylam. Do tego filmy z napisami ogladalam. Moulin Rouge widzialam tyle razy, ze juz potem wylaczylam napisy, bo znalam film na pamiec. jezdzilam do anglii na wakacje i ferie, poznawalam ludzi, potem z nimi mailowalam, rozmawialam przez telefon. No i chyba najwazniejsze: zwiazalam sie z Anglikiem, z którm jestem juz od ponac 3 lat. Teraz studuje w Anglii, to tez pomaga. Powodzenia!

jak ogladam filmy bez nbapiwsow, to nic nie rozumie,, to bez sensu:O kuuuuuuuuuurde.

Gość Katarzyna co się wypina
Jarku co Cie nikt nie lubi Polacy udają tam Chińczyków i się podniecają bo ani jako Chińczycy ani jako Polacy po angielsku pisać nie potrafią :classic_cool:

Gość agatonek 0902
dziala wam dzisiaj omegle?

mi działa :classic_cool:

Gość agatonek 0902
czemu mi nie dziala? :O

bo tak :classic_cool:

Gość tytutretyuiol
jak wejśc na omegle?

Gość jangielski
ogladalem filmy z angielskim napisami, albo w ogole bez napisow, codziennie spedzany czas na angielskojezycznych serwisach newsowych no i w szkole jakies 10 lat, ale to nie byla aktywna nauka, bo najwiecej nauczylem sie wlasnie po ukonczeniu szkoly;) po prostu jak najwiecej kontaktow z angielskim!!!

zapisz się na jakieś lekcje ang, jednak najlpeiej nauczysz sie w praktyce... Jka wyjedziesz... po 2 miesiącach będziesz gadać jak naglik ;)